News

Câți bani vor primi medicii pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Anunțul ministrului Sănătății

08.01.2021 | 21:50
Cati bani vor primi medicii pentru a convinge oamenii sa se vaccineze Anuntul ministrului Sanatatii
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că medicii și personalul medical din spitale vor primi bani atât pentru a convinge oamenii să se vaccineze, cât și pentru efortul depus în timpul procedurii propriu-zise. Sumele despre care vorbește sunt cuprinse între 25 și 100 de lei, brut, pe oră.

Reprezentantul guvernului a explicat în direct la Digi 24 că a primit informații conform cărora ar exista probleme din punct de vedere al personalului în mai multe locuri din țară.

ADVERTISEMENT

Pentru rezolvarea acestor situații, ministrul de la Sănătate dezvăluie că în următoarea ședință de guvern o să se aprobe proiectul prin care medicii și personalul din spitale să fie plătiți suplimentar.

Câți bani vor primi medicii pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Anunțul ministrului Sănătății

Vlad Voiculescu a menționat că i se pare normal să se aplice acest proiect de OUG. Acesta prevede alocarea sumei de 100 de lei pentru medici, cu un bonus pentru cel coordonator. Asistentul medical va primi suma de 50 de lei, iar registratorul 25 de lei.

ADVERTISEMENT

„Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute”, a explicat Voiculescu, adăugând că se bazează pe puterea de convingere pentru vaccinare pe care medicii de familie ar avea-o asupra oamenilor, dar nu a menționat o sumă care le-ar reveni acestora, discuțiile fiind în fază incipientă.

„Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea (n.r. – va însemna o sumă de bani pentru medic), ci și vaccinarea pacientului și monitorizarea acestuia”, a spus ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Voculescu a fost întrebat despre eventualele critici ale „anti-vacciniștilor” cu privire la acest proiect, el a explicat că „e ca și cum ai fi împotriva educației și ai spune că plătești profesorii ca să educe.

E un pas firesc și nu-mi propun să conving pe cineva care are deja păreri foarte ferme, dar eu nu am auzit până acum o altă formă de a scăpa de acest virus”, potrivit Digi 24. 

ADVERTISEMENT

Reprezentantul guvernului a mai susținut că pandemia va putea fi învinsă doar prin vaccinare și a subliniat că este extrem de important ca oamenii să fie corect informați cu privire la această procedură pentru combaterea dezinformării.

„Construim o echipă pentru combaterea dezinformării. Vom răspunde în timp real la orice informaţii false şi vom difuza informaţii clare şi simple care arată adevărul şi adevărul este că vaccinarea este, cum spuneam, sigură şi eficientă şi singura noastră şansă pentru a reveni la normalitate”, a spus Voiculescu vineri seară, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT