News

Câți bucureșteni au fost depistați cu Covid-19 după primele 1.500 de teste. Anunțul Primăriei Capitalei

10.06.2020 | 12:16
Cati bucuresteni au fost depistati cu Covid19 dupa primele 1500 de teste Anuntul Primariei Capitalei
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei a anunțat câți bucureșteni au fost depistați cu Covid-19 după prima tranșă a celor peste 1.500 de teste PCR realizate de instituție în colaborare cu unitățile medicale.

Câți bucureșteni au fost depistați cu Covid-19 după primele 1.500 de teste. Anunțul Primăriei Capitalei

Prin intermediul unui comunicat de presă emis miercuri, 10 iunie, Primăria Capitalei anunță că a întreprins 1.540 de teste din totalul celor 10.829 programate a avea loc.

ADVERTISEMENT

Totodată, oficialii din PMB anunță că dintre cei care au trecut deja de examinări, doar doi cetățeni au fost declarați infectați cu noul coronavirus.

“În ceea ce priveşte stadiul campaniei ‘Testăm pentru Bucureşti’, derulată de Primăria Capitalei pentru 11.000 de bucureşteni pentru diagnosticarea infecţiei COVID, până acum sunt înscrise 10.829 de persoane în acest program şi 1.540 deja testate.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, doar două au fost depistate pozitiv. Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian.

Aşadar este vorba de o testare eficientă, aceasta fiind modalitatea de depistare a unei infecţii active cu coronavirus”, informează Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat de presă citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

13 clinici private implicate în proiectul de testare a PMB

La finalul lunii mai, Primăria Capitalei a lansat pe 22 mai platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/, unde până la 11.000 de bucureşteni se pot înscrie pentru a beneficia de o testare de tip Real Time PCR.

Testarea, la care s-au înscris peste 10.800 de persoane, se realizează în mod gratuit, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.

ADVERTISEMENT

Pentru realizarea proiectului de testare, PMB, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, a încheiat parteneriate cu 13 clinici de stat şi private care au dorit să intre în acest proiect şi care deţin aparate de testare PCR acreditate de Ministerul Sănătăţii şi avizate de Direcţia pentru Sănătate Publică, menţionează sursa citată.

  • 2.271 de bucureșteni au fost depistați cu Covid-19 de la startul pandemiei
ADVERTISEMENT