News

Câți bucureșteni au fost depistați cu Covid-19 în programul de testare al Primăriei. Anunțul Gabrielei Firea

30.06.2020 | 11:46
Cati bucuresteni au fost depistati cu Covid19 in programul de testare al Primariei Anuntul Gabrielei Firea
ADVERTISEMENT

Câți bucureșteni au fost depistați cu Covid-19 în testarea Primăriei? Iată o întrebare la care edilul Gabriela Firea a oferit răspunsul.

În ciuda faptului că s-a realizat un număr important de teste, peste 4.600, doar patru cetățeni din Capitală au fost descoperiți pozitivi la noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Programul de testare din Capitală, la care s-au înscris 11.000 de voluntari, a fost blocat de Ministerul Sănătății, după ce nu a primit aviz DSP.

Numărul de bucureșteni depistați cu Covid-19 în testarea Primăriei. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea a dat publicității numărul bucureștenilor care au fost depistați cu Covid-19 în urma campaniei de testare pe care primarul general a inițiat-o în Capitală.

ADVERTISEMENT

Din 11.000 de bucureșteni înscriși în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate şi din acestea doar 4 au fost pozitive”, a precizat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Campania de testare inițiată în București a început pe 10 iunie, însă a fost blocată de Ministerul Sănătății, pe motiv că nu există aviz de la DSP.

ADVERTISEMENT

Edilul Capitalei a depus și o plângere penală. Ea a precizat că testările vor continua, iar bucureştenii înscrişi vor fi programaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

Ce spune Ministerul Sănătății de testarea din Capitală

În cadrul proiectului inițiat de Primăria Capitalei, intitulat ”Sunt imun la covid”, au fost selectaţi 11.000 de bucureşteni. Ulterior, după 4.600 de examinări, primăria a anunţat că testarea pe Arena Naţională a fost oprită, fiind ”blocată” de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că testarea din Bucureşti cu privire la depistarea de anticorpi Covid-19 nu este un studiu de referinţă care să fie luat în considerare.

”Cred ca s-a dat drumul la o dictatură militară în zona medicinei. Ne uităm în întreaga lume și nimeni nu spune că oamenii neagă pandemia. Oamenii cu anumite afecțiuni au avut probleme mai mari și ne-am pregătit cu toții, când acest guvern spunea că e o gripă ușoară și se pregătea de alegeri anticipate.

Ce se întâmplă la noi e anacronic. În toată Europa se încearcă repornirea economiei și tratarea tuturor pacientilor cronici, pentru ca s-a murit de mult mai multe boli decât de Covid în perioada asta”, a comentat Gabriela Firea incidentul medical.

ADVERTISEMENT