În fiecare minut, în România, se comandă un număr impresionant de burgeri. Ce fel de burgeri preferă românii?
Se pare că românii au o adevărată pasiune pentru celebrul preparat american, burgerul. Este comandat de 15 ori în fiecare minut, plasând România pe primul loc în Europa de Sud-Est în ceea ce privește popularitatea acestui deliciu culinar.
În fiecare an, pe 28 mai, iubitorii de burgeri din întreaga lume se unesc pentru a sărbători faimosul preparat. Ziua Internațională a Burgerului este momentul perfect pentru a te bucura de savoarea inconfundabilă și de satisfacția pe care o aduce fiecare mușcătură.
Conform celor de la observatornews.ro, românii au comandat în ultimul an peste 8 milioane de burgeri, ocupând astfel primul loc în Europa de Sud-Est.
Fie că preferi un burger clasic și simplu sau unul încărcat cu tot felul de ingrediente inedite, există o experiență gustativă potrivită pentru fiecare.
„Carnea trebuie să fie fresh, nu trebuie să fie condimentată înainte de a o găti, o pâine proaspătă, de tip brioche. Un mare secret este că atunci când combini mai multe ingrediente, în primul rând să fie complementare, să nu fie foarte aromate şi să se bată între ele şi în al doilea rând cum le echilibrezi”, spune Bogdan Zaharescu, proprietar Burgerie Gourmet, pentru sursa citată.
Statisticile arată că bucureştenii preferă burgerii clasici cu vită sau cu pui, în timp ce clujenii sau constănţenii vor mai multă carne în sandwich-ul lor, scriu cei de la observatornews.ro.
“În ultimul an am observat şi o căutare din ce în ce mai mare pentru burgerii vegetarieni sau chiar mini burgers, care se vând în dimensiuni mai mici, dar în pachete de 3 sau de 5 preparate”, a declarat Cristina Sauciuc, director de comunicare platformă de livrări.
Un alt tip de burger foarte căutat în ultimul timp este Smashed burger. Acesta e un stil de preparare a burgerilor care implică aplatizarea bucăților de carne deasupra unei plăci fierbinți sau a unei tăvi, astfel încât să se formeze o crustă crocantă și aromată în timpul gătitului.