News

Câţi copii cu Covid-19 sunt internaţi în România. Numărul cazurilor raportate după deschiderea școlilor

16.02.2021 | 16:13
Cati copii cu Covid19 sunt internati in Romania Numarul cazurilor raportate dupa deschiderea scolilor
ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale oferite de Ministerul Sănătății, un număr de 64 de copii din România cu Covid-19 sunt, în prezent, internați în spitale.

Din fericire, țara noastră stă foarte bine în acest moment la capitolul locuri disponibile în spitale pentru minori, cu 1.254 de paturi, dintre care 88 sunt în Capitală.

ADVERTISEMENT

În total, de la reluarea cursurilor pe 8 februarie, în România au fost anunțate aproape 300 de cazuri pozitive în rândul elevilor și peste 350 în rândul angajaților din sistemul de educație.

Anunț oficial: 64 de copii internați cu Covid-19 în România

La ceva mai mult de o săptămână de la începerea celui de-al doilea semestru și de la redeschiderea școlilor, conform scenariilor stabilite de autorități, în spitalele COVID din țară se află internați peste 60 de copii.

ADVERTISEMENT

Mai exact, un total de 64 copii sunt internați cu infecția COVID-19 în toată țara, dintre care 15 copii sunt internați în București, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății la o solicitare făcută de Edupedu.ro.

La ora actuală, conform datelor oferite de ministerul condus de Vlad Voiculescu, în România sunt 1.166 de locuri libere pentru tratarea copiilor cu COVID în țară și 88 în București.

ADVERTISEMENT

Care e situația infectărilor în țară după redeschiderea școlilor

În prima săptămână de la redeschiderea școlilor au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 un total de 290 de elevi și 359 de angajați din sistemul de Educație.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației spune că, având în vedere perioada de incubație a coronavirusului, este vorba de elevi infectați înainte de redeschiderea școlilor. Oficialul Guvernului consideră că abia de la finalul săptămânii în curs încolo vom putea vorbi de infectări care ar fi putut avea loc în mediul școlar.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, Ministerul Sănătăți anunța că 573 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 au fost depistate în instituțiile de învățământ din România.

  • Număr clase cu activitate suspendată în perioada 8-12 februarie: 203
  • Număr elevi confirmați în perioada 8-12 februarie: 290
  • Număr angajați confirmați în perioada 18- 12 februarie: 359

”Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. Există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL și VL)”, a transmis Ministerul Educației, pe 11 februarie.

ADVERTISEMENT