News

Câți elevi au mers la școală în 8 februarie. Peste 1.000 de profesori au avut adeverințe medicale și au stat acasă

08.02.2021 | 15:32
Cati elevi au mers la scoala in 8 februarie Peste 1000 de profesori au avut adeverinte medicale si au stat acasa
ADVERTISEMENT

Peste 8.000 de copii și peste 1.000 de profesori au prezentat certificate medicale pentru a continua cursurile online, însă acest număr va crește.

Conform ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, peste 2.13 milioane de elevi din totalul de 2.918 s-au întors luni, 8 februarie, în bănci.

ADVERTISEMENT

Ministrul a anunțat că prezența a fost mare în rândul copiilor de grădiniță și în învățământul primar, în timp ce în licee prezența a fost mai scăzută.

Peste 1.000 de profesori au rămas acasă din cauza pandemiei

8.100 de levi ș 1.040 de cadre didactice aveau certificate medicale și vor învăța de acasă. „Cea mai slabă prezență este clar în rândul elevilor de clasa a XII-a“, a afirmat Cîmpeanu, remarcând o prezentăță de 75% în grădinițele din București.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu s-a dus inclusiv la Școala 28 din Capitală, unde există un focar de Covid-19 cu tulpina britanică. În această școală au existat clase cu prezență 100%, dar și o clasă unde au fost prezenți doar 9 elevi. Totodată există clase unde învățătorii sunt în carantină, deci nu au funcționat.

Școlile din România s-au deschis după cele trei scenarii (verde, galben și roșu). În scenariul verde, la o incidență cumulată de 1-3 la mia de locuitori, s-au dus la școală toți preșcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal.

ADVERTISEMENT

În scenariul galben s-au dus la școală preșcolarii și elevii din învățământul primar, în timp ce în scenariul roșu au fost prezenți la școală elevii din învățământul primar.

Potrivit Hotnews, Pitești, Brăila, Buzău și Focșani sunt în scenariul verde. În total 2.129 de localități din țară s-au deschis pentru toți copiii.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul este în scenariul galben, în timp ce Alba Iulia, Cluj-Napoca, Timișoara și Baia Mare sunt în scenariul roșu. De asemenea, părinții trebuie să completeze un formular pentru a-și da acordul pentru testarea anti-Covid a copiilor.

ADVERTISEMENT