ADVERTISEMENT
News

Câți elevi de clasa a VIII-a se află acum în izolare. Vor susține Evaluarea națională 2020 în a doua etapă

Autor: Narcis Roșioru | 14.06.2020 | 19:29
Câți elevi de clasa a VIII-a se află acum în izolare. Vor susține Evaluarea națională 2020 în a doua etapă
Câți elevi de clasa a VIII-a se află acum în izolare. Vor susține Evaluarea națională 2020 în a doua etapă. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației a anunțat câți elevi de clasa a VIII-a se află acum în izolare și care vor susține Evaluarea Națională 2020 în a doua etapă, precizând și ce se întâmplă cu cei care vor avea temperatura mai ridicată de 37,3.

ADVERTISEMENT

Luminiţa Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a transmis, duminică, faptul că zeci de elevi de clasa a VIII-a vor lipsi luni de la Evaluarea Națională 2020, întrucât se află în izolare din cauza noului coronavirus, potrivit Mediafax.

Drept urmare, aceștia vor susține probele în a doua etapă, care va debuta pe 29 iunie.

Ministerul Educației anunță câți elevi de clasa a VIII-a se află acum în izolare

Secretarul de stat din Ministerul Educației a precizat și ce se va întâmpla cu elevii care vor avea temperatura mai ridicată de 37,3 grade.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă un elev se va prezenta cu o temperatură peste pragul respectiv, acesta va mai fi testat de încă trei ori, la un interval de 2-5 minute.

În eventualitatea în care temperatura nu va scădea, elevul în cauză nu va avea voie să intre în sala de examen şi vor fi anunţaţi părinţii şi medicul de familie.

ADVERTISEMENT

Luni, Evaluarea Națională 2020 debutează cu prima probă, cea de Limba și Literatura Română, iar pe 17 iunie va urma cea la Matematică.

Evaluarea Națională 2020 va avea loc în două etape

Rezultatele examenelor vor fi afișate pe 22 iunie, potrivit calendarului anunțat cu ceva vreme în urmă de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Cât despre elevii care vor susține probele la Evaluarea Națională 2020 în a doua etapă, reprezentanții MS spun că  vor avea un numă exact luni.

„Avem în jur de 50 de elevi aflaţi în izolare. Noi am trimis un document şi până la ora 3 vom şti câţi elevi au fost monitorizaţi cu o temperatură mai mare de 37,3.

ADVERTISEMENT

Am luat în calcul două săptămâni până la etapa specială pentru ca cei care sunt în izolare să poată participa în şcoală”, a declarat Luminiţa Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Legat de posibile cazuri de elevi cu temperatură peste cea normală, Monica Anisie a venit cu noi precizări.

ADVERTISEMENT

„Pentru acei copii care au temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale să repete succesiv de 3 ori acel procedeu de luare a temperaturii.

Dacă există un elev care are peste 37, 3, acel elev va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie. Va fi lăsat să plece dupa ce familia e anunţată”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei, în cadrul conferinței de duminică.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!