News

Câți elevi s-au infectat în perioada 8-15 martie. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la situația școlilor

15.03.2021 | 20:53
Cati elevi sau infectat in perioada 815 martie Sorin Cimpeanu precizari cu privire la situatia scolilor
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a spus care este numărul elevilor care s-au infectat în perioada 8 – 15 martie. Sorin Cîmpeanu a precizat că nu școlile sunt cele care generează creșterea ratei de infectare.

Numărul de noi cazuri crește de la o zi la alta și multe localități au trecut deja la scenariul roșu. În aceste condiții, Sorin Cîmpeanu a făcut o comparație a situației actuale din școli, raportată la cea de săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Potrivit demnitarului, atât infectările în rândul elevilor, cât și cazurile confirmate în rândul angajaților sunt mai scăzute decât cele confirmate în urmă cu o săptămână. El a subliniat că este foarte important ca lumea să își păstreze calmul și prudența.

Câți elevi s-au infectat în perioada 8-15 martie. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la situația școlilor

„Vreau să vă spun că, în școli, avem o situație care ne arată că numărul infectărilor atât în rândul elevilor cât și al cadrelor didactice este mai mic, în comparație cu perioada precedentă. Mai exact, în perioada 8 – 15 martie, numărul de elevi confirmați a fost de 181, o medie de 22 cazuri pe zi, față de media anterioară de 38 de cazuri pe zi”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Antena 3.

ADVERTISEMENT

„În rândul cadrelor didactice, avem un număr de 321 persoane infectate în perioada specificată, o medie de 40 cazuri pe zi, media anterioară fiind 55 de cazuri pe zi,” a adăugat acesta. Numărul claselor sau al grupelor cu activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate este de 216, față de 209, săptămâna trecută.

„Este un lucru care demonstrează că nu școlile sunt cele care generează creșterea ratei de infectare. Cred că cifere o arată cât se poate de clar,” a subliniat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

El a precizat că școlile vor rămâne deschise, grădinițele, clasele primare și cele terminale, cu anumite restricții, până la atingerea ratei de 6 la mie, potrivit hotărârii CNSU.  El a îndemnat la calm, pe lângă prudență.

„Îndemn la pudenţă şi la calm. Îndemn la respectarea tuturor regulilor ca să nu ajungem la 6 la mie”, a subliniat demnitarul.

ADVERTISEMENT

El a adăugat că așteaptă sprijin pentru testarea non-invazivă în școli: „reiterăm importanța respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV2, precum și importanța testării în școli, alături de susținerea campaniei de vaccinare a personalului din educație.”

ADVERTISEMENT