News

Câți elevi s-au înscris, de fapt, la Bacalaureat. Ministrul Educației a transmis și cât de grele vor fi subiectele la Evaluarea Națională

Iată câți elevi s-au înscris, de fapt, la examenul de Bacalaureat din țara noastră, potrivit ministrului Educației.
14.06.2021 | 21:02
Cati elevi sau inscris de fapt la Bacalaureat Ministrul Educatiei a transmis si cat de grele vor fi subiectele la Evaluarea Nationala
Câți elevi s-au înscris, de fapt, la Bacalaureat și cât de grele vor fi subiectele. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a revenit asupra cifrelor care au fost transmise privitor la elevii înscriși la examenul de Bacalaureat. Astfel, numărul acestora este unul mult mai mare față de cât s-a anunțat prima dată.

Câți elevi s-au înscris, de fapt, la Bacalaureat

Este vorba despre un procent de 77 % dintre cei care au absolvit liceul care au decis să se înscrie la examenul maturității. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat această rectificare pentru HotNews.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai adăugat că totalul numărului de elevi din an terminal este de 148,000, iar acesta trebuie raportat la 114.000 de elevi care s-au înscris la bacalaureat.

Vineri seara, ministrul declarase că 66 % dintre elevi de clasele a douăsprezecea și a 13-a s-au înscris pentru a da bacalaureatul, mult mai puțini decât în alți ani.

ADVERTISEMENT

În cifra totală care a fost transmisă la început, cea de 173.000 de elevi, intră și cei de la seral și de la frecvență redusă, acolo fiind 25.000 de elevi care nu sunt, de fapt, în an terminal.

Cât de grele vor fi subiectele din 2021 de la Evaluarea Națională

De asemenea, ministrul Educației a vorbit la Antena 3 despre cât de grele vor fi de fapt subiectele din acest an de la Bacalaureatul din 2021.

ADVERTISEMENT

„Au fost informații contradictorii cu privire la gradul de dificultate al subiectelor pentru simularea la Evaluarea Națională, acuze care până la urmă s-au dovedit a fi nefondate prin rata de promovare de peste 65% la simularea pentru Evaluarea Națională.

Ministerul Educației a adaptat tematica de examen la specificul acestui an școlar total atipic. Ministerul Educației a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor, înțelegând dificultățile pe care le-au întâmpinat”, a transmis acesta.

ADVERTISEMENT

Astfel, Sorin Cîmpeanu a declarat că pentru Evaluarea Națională, Ministerul Educației a adaptat tematica de examen și, mai mult decât atât, a luat anumite măsuri administrative pentru a-i ajuta pe elevi.

Totodată, ministrul a explicat că este vorba despre faptul că sublinierile de pe texte de la examenul de limba română nu mai sunt considerate semne distinctive și elevii le pot face fără probleme.

Acest lucru este valabil și pentru examenele la matematică, la geometrie, când elevii au voie să facă construcții pe foaia de examen. Astfel, examenele naționale pe care le vor susține elevii în perioada următoare vor ține cont de acest an școlar total atipic, așa cum îl numește ministrul Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT