Alegeri 2024

Câţi imigranţi vor fi în România. Previziunea europarlamentarului Cristian Terheş

Europarlamentarul Cristian Terheş a prezis în emisiunea "Sport şi Politică", de la FANATIK, numărul de imigranţi care vor ajunge în România.
06.06.2024 | 17:27
Cati imigranti vor fi in Romania Previziunea europarlamentarului Cristian Terhes
Cristian Terheş a vorbit la "Sport şi Politică" şi despre fluxul migratoriu, care nu va ocoli ţara noastră Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul Cristian Terheș, care candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European, fiind cel care deschide listele AUR, a vorbit în emisiunea “Sport şi politică”, de la FANATIK, despre situația imigranților din România.

Ce spune europarlamentarul Cristian Terheș despre numărul imigranților din România

Întrebat de moderatorul emisiunii, Horia Ivanovici, despre percepția privind valul de imigranți apărut în ultimii ani în România, eurodeputatul a precizat că acest fenomen ar putea reprezenta o problemă, însă în cazul imigrației ilegale.

ADVERTISEMENT

„Imigrația ilegală poate deveni o problemă și pentru România, pentru că se întâmplă următoarea chestiune socială: orice societate poate absorbi, integra și ulterior asimila un anumit număr de persoane noi, de imigranți.

Este exact teoria buretelui: scapi niște apă pe masă, iei buretele, ștergi masa și buretele o va absorbi. Dar, ia aruncă buretele într-o găleată cu apă! Absoarbe toată apa? Nu! De ce? Că nu mai poate. La fel e și cu societatea”, a transmis Cristian Terheș.

ADVERTISEMENT

Eurodeputatul consideră că pentru a evita o astfel de situație, Europa trebuie să-și securizeze granițele externe. Terheș spune că imigrația ilegală trebuie stopată. Pe de altă parte, în cazul imigrației legale ar trebui implementate anumite măsuri, consideră europarlamentarul.

„Problema cu cotele este următoarea: sunt foarte multe țări vest-europene care în urma acestor politici imigraționiste a granițelor deschise au adus foarte mulți imigranți, iar acum spun:«Ia luați și voi din ăștia, dar îi săltăm noi prima dată. Adică medicii, inginerii rămân la noi și la voi rămân ceilalți, cei care au terminat două clase». Cu asta nu sunt de acord”, adaugă reprezentantul Parlamentului European.

ADVERTISEMENT

„Românii care muncesc în afara țării se regăsesc în acești străini”

Cristian Terheș a încheiat acest subiect spunând că românii aflați în afara granițelor se identifică în imigranții ajunși pe teritoriul țării noastre în ultimii ani. Însă, trebuie acordată atenția necesară ca acest fenomen să nu devină o problemă.

„Cred că orice român care a plecat din țară și a muncit în afara României se regăsește în oricare dintre acești străini care, astăzi, muncesc în România. Și din punctul acesta de vedere, vedeți, societatea românească e deschisă, îi primește, îi ajută, îi integrează.

ADVERTISEMENT

Dar, la un moment dat va apărea o problemă. Pentru că nu o să poți să aborbi un număr mare de astfel de persoane”, a conchis europarlamentarul.

Totodată, Cristian Terheș a vorbit despre problema natalității la nivel european. El susține că ar trebui oferite stimulente financiare pentru cupluri și mame. De altfel, fiecare stat european ar putea oferi reduceri de taxe pentru familiile cu copii sau posibilitatea ca mamele să iasă mai devreme la pensie.

Sunt doar câteva dintre stimulentele pe care Cristian Terheș consideră că cetățenii Uniunii Europene ar trebui să le primească, cu scopul creșterii natalității.

Câţi imigranţi vor fi în România. Previziunea europarlamentarului Cristian Terheş

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”