De 1 Mai, din meniul românilor nu lipsesc micii. Cristian Popescu Piedone nu a făcut nici el excepție și, la un moment dat, a comandat o porție uriașă de mici. Ce record a stabilit șeful ANPC într-un restaurant din Regie.
De 1 Mai, pe grătarele din România au sfârâit micii, așa cum spune tradiția. Nimeni nu poate sta departe de acest preparat, mai ales cu o astfel de ocazie. Cristian Popescu Piedone s-a răsfățat și el, cândva, cu mici și poate spune că este un adevărat campion la acest capitol.
Șeful ANPC a povestit că în urmă cu mulți ani a mers la un restaurant din Regie, unde a comandat o porție zdravănă de mici. Nu a fost singur, ci a fost însoțit de un prieten și se pare că nimeni și nimic nu a putut sta între ei și pofta de mici.
Cristian Piedone își amintește cum în urmă cu mai bine de două decenii, a mers într-o zi obișnuită în Regie. Împreună cu prietenul său au comandat 96 de mici, ceea ce i-a lăsat muți de uimire pe cei care îi preparau.
Potrivit spuselor lui Piedone, personalul a venit să vadă ce ”grup de pofticioși” a comandat atâția mici. Nu mică le-a fost mirarea tuturor când au văzut că este vorba despre două persoane.
”Dacă vă spun ce mâncam, vă speriați! În 2000, 2001, eram consilier la Primăria sectorului 6, am fost invitat de un prieten, doar noi doi. Eram surmenat. A zis să mâncăm niște mici, în Regie. OK. M-a întrebat câți mici. «Eu vreau patru», mi-a zis el. «Bine, atunci ia 100!»
Au ieșit toți din bucătărie, nu le venea să creadă că acea comandă e doar pentru doi inși, au crezut că au venit un grup, fiindcă ei chiar așteptau un grup. Micul ajunge la 30 de grame produsul finit. Am mâncat două kilograme și jumătate de carne! Am mai mâncat o dată 22 de hamburgheri la McDonalds.”, a povestit Piedone, în cadrul unei emisiuni de televiziune.
Acum, Cristian Popescu Piedone este mult mai atent la ceea ce consumă, dar și la cantitate. Șeful ANPC a avut probleme cu greutatea în trecut, iar într-o perioadă cântărea peste 200 de kilograme. După ce a fost supus la două intervenții bariatrice, Piedone a renunțat complet la excese culinare și a început să fie mult mai preocupat de stilul de viață sănătos.