Life

Câți mililitri de lichide ai voie în avion. Ce se întâmplă cu parfumurile care depășesc limita

Câți mililitri de lichide ai voie în avion. Ce se întâmplă cu parfumurile care depășesc limita permisă la bordul aeronavei și ce poți lua cu tine în bagajul de mână.
28.07.2022 | 09:22
Cati mililitri de lichide ai voie in avion Ce se intampla cu parfumurile care depasesc limita
Câți mililitri de lichide ai voie în avion. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Înainte să te urci în avion, e important să știi câți mililitri de lichide poți avea la bordul aeronavei, mai ales în bagajul de mână.

Câți mililitri de lichide poţi lua în avion, în bagajul de mână

Mulți pasageri se întreabă dacă pot avea lichide în bagajul de mână, mai ales atunci când zboară pentru prima dată cu avionul. Acest lucru este posibil, însă cantitățile sunt limitate.

ADVERTISEMENT

Este important să urmezi câteva reguli atunci când vine vorba despre împachetarea lichidelor în bagajul de mână.

Din motive de securitate, anumite obiecte nu pot fi aduse la bord, putând fi însă transportate în bagajul de cală.

ADVERTISEMENT

Atunci când nu avem un bagaj de cală în călătorie, trebuie să știm care sunt cantitățile permise de lichide pe care le putem lua cu noi în bagajul de mână.

Lichidele se pot transporta în recipiente de maxim 100 ml. Toate trebuie împachetate într-o singură pungă prevăzută cu sistem de închidere, care nu trebuie să cântărească mai mult de un kilogram. Punga cu recipientele trebuie verificată la controlul de securitate.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat că produsele lichide cumpărate din duty-free trebuie să fie ambalate individual. Acestea trebuie puse în pungi cu sisteme de securitate în care să fie vizibile obiectul și bonul fiscal.

La punctul de control, punga cu lichide trebuie scoasă din bagajul de mână și pusă separat într-o tăviță.

ADVERTISEMENT

Operatorii se securitate au dreptul să deschidă și să verifice recipientele, dar și să interzică transportul lor, în cazul în care acestea par suspecte. Trebuie să împachetezi cu atenție lichidele pentru bagajul de mână dacă nu vrei să ai probleme la aeroport.

Ce lichide poți transporta în bagajul de mână

Atunci când călătorești cu o companie low-cost și ai doar bagajul de mână, lichidele trebuie selectate cu atenție.

Pentru a împacheta mai ușor produsele, poți achiziționa cosmetice travel-size, fabricate special pentru bagajul de mână.

Restul produselor le poți sorta în recipiente de 100 de ml, care pot fi găsite, de obicei, în magazinele mari.

Potrivit regulamentului în vigoare, în bagajul de mână poți transporta produse cosmetice cum ar fi pasta de dinți, parfumul, șamponul, gelul de păr, loțiuni, creme, fond de ten etc.

De asemenea, pot fi transportate și medicamente lichide, însă este necesar să ai scrisoare sau rețetă pentru acestea.

Băuturile (răcoritoare sau alcoolice) și alimentele (supă, iaurt, ulei, shake etc.) pot fi și ele transportate în bagajul de mână. Sunt permise și alimente în stare lichidă pentru bebeluși, necesare pentru perioada zborului.

Pentru bagajul de cală nu există o limită impusă de lichide care poate fi transportată.

Ce se întâmplă cu parfumurile care depășesc limita permisă de lichid

Toate lichidele pentru bagajul de mână trebuie să fie ambalate în cel mult sticluțe de 100 ml. În cazul în care recipientul este mai mare sau umplut la maximul de 100 de ml, acesta va fi reținut la punctul de control.

Dimensiunile pungii resigilabile acceptate sunt de 20×20 cm sau 15×15 cm. Fiecare pasager are voie să aibă o singură astfel de pungă în bagajul său de mână.

Călătorii trebuie să știe că recipientele care depășesc 100 de ml vor fi respinse la punctul de control din aeroport,  chiar dacă sunt doar parțial umplute.

ADVERTISEMENT