ADVERTISEMENT
News

Câți minori din România au fost vaccinați cu Moderna și AstraZeneca? Dozele nu sunt aprobate pentru adolescenți

Autor: Robert Cristea | 26.03.2021 | 20:58
Câți minori din România au fost vaccinați cu Moderna și AstraZeneca? Dozele nu sunt aprobate pentru adolescenți
Câți minori au fost vaccinați cu Moderna și AstraZeneca? Dozele nu sunt aprobate pentru adolescenți. Sursa foto - hepta.ro

Deși serurile de la Moderna și AstraZeneca nu sunt aprobate pentru minori, un număr de 69 de adolescenți din România au fost vaccinați cu doze produse de cele două companii.

ADVERTISEMENT

În total, 303 adolescenți cu vârsta între 16-18 ani au fost imunizați în România, în ultima lună. Dintre aceștia, 69 au primit vaccinul de la Moderna și AstraZeneca.

Niciciunul dintre cele două vaccinuri nu a fost încă aprobat pentru uzul pediatric. Datele apar în raportul zilnic publicat pe pagina de internet Transparența Covid-19, potrivit Buletin de București.

ADVERTISEMENT

69 de minori au fost vaccinați cu doze de la Moderna sau AstraZeneca. Vaccinurile nu sunt aprobate pentru vârsta lor

Puțin peste 300 de adolescenți cu vârste între 16-18 ani au fost vaccinați în România, în ultima lună. Dintre aceștia, 69 care au primit doze de la vaccinuri care nu au fost aprobate de autoritățile sanitare pentru vârsta lor.

22 minori de minori au fost vaccinați cu Moderna. Centrele în care au fost realizate imunizările sunt în județele – Vrancea, Botoșani, Neamț, Timiș, Galați, Harghita, Arad, Bacău, Caraș-Severin, Hunedoara și Suceava, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cu Astra Zeneca au fost vaccinați 47 de adolescenți, doi dintre aceștia chiar în București.

Ce spune coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță?

Moderna și AstraZeneca nu sunt recomandate pentru copiii și adolescenții cu vârsta sub 18 ani. Doar antidotul de la Pfizer a fost aprobat pentru a fi administrat la adulți și adolescenți cu vârsta de 16 ani și peste.

ADVERTISEMENT

”E posibil să se fi introdus greșit, erori care nu au fost corectate. Oamenii respectivi nici nu se puteau programa în centrele cu Astra Zeneca pentru că e limitarea de vârstă. Nu puteam să se programeze pentru că atunci când introduci CNP-ul nu vizualizează centrele respective, este o setare în platformă care dacă introduci o persoană cu 17 ani îi afișează doar centrele cu Pfizer.

Undeva este o eroare. Eu nu am validat aceste date și cred că nici colegii de la INSP”, a declarat medicul militar, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!