News

Câți oameni ar fi mobilizat Putin pentru o nouă ofensivă în Ucraina. Avertismentul lui Mircea Geoană

Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, anunță că Vladimir Putin ar fi mobilizat sute de mii de oameni pentru o nouă ofensivă în Ucraina.
18.01.2023 | 22:21
Cati oameni ar fi mobilizat Putin pentru o noua ofensiva in Ucraina Avertismentul lui Mircea Geoana
Mircea Geoană anunță o regrupare de forțe în Rusia. Putin ar fi mobilizat 200.000 de oameni pentru o nouă ofensivă. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina este departe de a se încheia, consideră secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Mircea Geoană anunță o regrupare de forțe în Rusia. Putin ar fi mobilizat 200.000 de oameni pentru o nouă ofensivă

Românul aflat în conducerea Alianței Nord-Atlantice a susținut, miercuri, la Ramstein (Germania) un discurs la reuniunea șefilor militari ai apărării din NATO.

ADVERTISEMENT

Geoană a subliniat că 2023 va fi un an dificil și este nevoie ca alianța militară occidentală să sprijine Ucraina oricât de mult ar dura totul.

”Acum un an, Vladimir Putin a început un război pentru a prelua controlul asupra Ucrainei și a răpi libertatea oamenilor săi. Dar a subestimat priceperea şi curajul poporului, forţelor armate şi conducerii ucrainene.

ADVERTISEMENT

A subestimat unitatea și solidaritatea noastră cu Ucraina. A subestimat reacţia ţărilor noastre. Oferim asistență fără precedent pentru dreptul Ucrainei de a se apăra. Acest lucru a făcut diferenţa pe câmpul de luptă. Acest ajutor este esenţial pentru a contura viitorul Ucrainei”, a spus Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct NATO a dezvăluit, în fața șefilor militari ai apărării din statele alianței, că Rusia pregătește o nouă ofensivă. În acest sens, regimul de la Kremlin ar fi mobilizat 200.000 de oameni și se pregătește de un război lung.

ADVERTISEMENT

”Preşedintele Putin se pregăteşte de un război lung. A mobilizat deja încă peste 200.000 de oameni care se antrenează acum, a crescut producţia militară, caută să facă rost de arme de la alte regimuri autoritare, inclusiv Iran. Dar, cel mai important, nu avem nicio indicaţie că planurile sale s-au schimbat!”, a precizat oficialul NATO.

În urmă cu 24 de ore, și oficialii militari din SUA anticipau un conflict de durată între ucraineni și ruși.

ADVERTISEMENT

”Acum suntem în iarnă, continuă să fie lupte dure, în special de-a lungul frontului de est. Eu anticipez că, din păcate, acest conflict va dura ceva timp”, a afirmat Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, după o întâlnire cu ministrul de externe al Marii Britanii, James Cleverly.

ADVERTISEMENT