ADVERTISEMENT
News

Cați oameni ar trebui vaccinați în Europa până la vară. Planul Comisiei Europene

Autor: Flaviu Popa | 19.01.2021 | 19:31
Cați oameni ar trebui vaccinați în Europa până la vară. Planul Comisiei Europene
Comisia Europeană a trasat noi reguli statelor membre în plină campanie de vaccinare. Foto: Hepta

Comisia Europeană a stabilit cu exactitate care va fi numărul de oameni vaccinați în fiecare stat din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Scopul declarat este ca toate statele membre UE să atingă în vară un prag de vaccinare de 70% din populația adultă, pentru a învinge astfel pandemia de Covid-19.

Țintele de vaccinare au fost făcute publice la două zile după întâlnirea dintre liderii europeni care au dorit, astfel, să stabilească o strategie comună împotriva pandemiei de coronavirus.

Comisia Europeană a trasat reguli noi referitoare la vaccinarea anti Covid-19

Obiectivele etapizate, stabilite de Comisia Europeană sunt următoarele:

  • Până în luna martie 2021 trebuie vaccinați cel puțin 80% din bătrânii de peste 80 de ani și 80% din personalul din sistemul de sănătate în fiecare stat membru UE
  • Până în vară trebuie vaccinată 70% din populația adultă în fiecare stat membru UE
  • Comisia Europeană, statele membre și Agenția Europeană a Medicamentului vor lucra cu companiile producătoare pentru a crește capacitățile de producție a vaccinurilor
  • Comisia va lucra cu statele membre la realizarea unui certificat de vaccinare în concordanță cu legea protecției datelor personale. Se urmărește obținerea unui consens la nivel european până la sfârșitul lunii ianuarie, astfel încât certificatele de vaccinare să poată fi folosite în sistemele de sănătate din UE și la nivel global.
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, chiar și în cazul unei vaccinări ca la carte a populației europene, statele membre UE trebuie să aplice în continuare măsurile de distanțare socială și să limiteze contactele dintre oameni.

Testarea anti-Covid și combaterea dezifnormării sunt alte două elemente cheie pe care trebuie să le respecte toate guvernele europene.

Balcanii de Vest, dar și țările din Africa, ar urma să fie ajutate de Uniunea Europeană în vederea vaccinării. România a limitat capacitatea de vaccinare la 16.800 de doze administrate pe zi, pentru a nu consuma stocurile. În momentul în care capacitatea de producție a Pfizer sau Moderna va crește, va fi mărit plafonul.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea nu este momentan un succes în Europa, în Germania existând deja cazuri de persoane care s-au programat pentru vaccinat în 2022, conform Digi 24. Premierul României Florin Cîțu alături de președintele Klaus Iohannis vorbesc despre o vaccinare a 70% din populație până în vară, însă acest lucru pare greu de realizat la actuala rată de vaccinare.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!