Câţi oameni au murit, de fapt, de coronavirus în SUA. Numărul real al deceselor, pus la îndoială

Robert Cristea   
în HotNews
21/10/2020, 12:38
Câţi oameni au murit, de fapt, de coronavirus în SUA. Numărul real al deceselor, pus la îndoială
SUA: 300.000 de morți în plus față de un an obișnuit. Foto: Hepta.ro

Potrivit statisticilor, în SUA au murit mult mai multe persoane în timpul pandemiei decât într-un an obișnuit. Analiza trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul real al deceselor provocate de noul coronavirus.

Două treimi din victimele din acest an ar fi fost răpuse de COVID-19, conform unui raport al guvernului american, transmite Reuters.

Raportul Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) estimează că între 26 ianuarie și 3 octombrie au murit cu 299.082 mai multe persoane decât media din ultimii 7 ani. Asta în condițiile în care numărul oficial de morți COVID-19 este de aproximativ 225.000.

SUA: 300.000 de morți în plus față de media ultimilor 7 ani

”Există mulţi factori care ar putea contribui indirect la o creştere a numărului de decese din cauza pandemiei, perturbările în asistenţa medicală fiind unul din factori”, a declarat pentru Reuters Lauren Rossen, autoare a studiului CDC.

Această statistică ar putea omite decesele legate indirect de pandemie. Este vorba de persoane care au murit din cauza faptului că nu au avut acces la serviciile medicale. Nu sunt specificați în raport nici bolnavii de maladii precum Alzheimer, demenţă şi boli respiratorii.

Populația hispanică a înregistrat cea mai îngrijorătoare creștere față de anii anteriori. Numărul morților din această comunitate este cu 53,6% mai mare.

În cazul populaţiei afro-americane această creştere a fost de 32,9%, iar al persoanelor de origine asiatică, de 36,6%.

SUA are aproximativ 225.000 de morți de la începutul pandemiei și peste 8,5 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost raportate 917 decese și peste 60.000 de îmbolnăviri.

Studiul CDC indică și o mortalitate în exces în fiecare săptămână începând din martie 2020.

Închide ×