Life

Câți oameni au trăit pe Pământ până acum? Cifra este uriașă

Câți oameni au supraviețuit până acum pe Pământ? Cifra este uriașă. Există un mit potrivit căruia sunt mai mulți vii decât morți.
07.05.2024 | 17:47
Cati oameni au trait pe Pamant pana acum Cifra este uriasa
Câți oameni au existat pe Pământ până acum. Sursa foto: World Atlas
ADVERTISEMENT

V-ați pus vreodată întrebarea câți oameni au existat până acum pe Pământ? Există un mit potrivit căruia numărul persoanelor vii de pe planetă este mai mare decât cel al persoanelor decedate. Să fie oare așa?

Câți oameni au existat până în prezent pe Pământ

Omenirea a reprezentat dintotdeauna un mister. Încă sunt semne de întrebare legate de apariție, dar și de numărul celor au ”trecut” prin această viață. În momentul de față, am fi aproape 8 miliarde de oameni pe Terra.

ADVERTISEMENT

Odată cu progresul omenirii a început să crească natalitatea pe Glob. Unii experți susțin că suntem deja prea mulți și că, astfel, pe planetă nu vor mai exista suficiente resurse de întreținere a fiecăruia în parte.

Deși pare greu de crezut, dar încă din Antichitate s-au efectuat recensăminte, dar abia în 1800 acestea au devenit subiecte de interes pentru populația globală. În 1900 erau în jur de 1, 6 miliarde de oameni, iar în prezent numărul este crescut de cinci ori.

ADVERTISEMENT

Dilema acestei situații face referire la intervalul îndelungat de dinainte de 1800, care a început acum 60 de mii de ani, atunci când oamenii moderni au părăsit Africa. Sunt zeci de mii de ani în care nu există nicio consemnare istorică.

De altfel, cu zeci și sute de mii de ani în urmă oamenii încercau să crească natalitatea, încât specia umană să supraviețuiască. Asta după ce au fost perioade în care, în Franța de exemplu, î. Hr, speranța de viață era de 10 sau 12 ani în rândul copiilor.

ADVERTISEMENT

S-a făcut în așa fel încât rata natalității să ajungă la aproape 80 de nou-născuți la 1000 de locuitori. Conform analizelor cercetătorilor, aproximativ 117 miliarde de persoane au supraviețuit pe Terra, începând cu 190.000 î. Hr, așadar mult mai mulți decât cei din vremurile actuale.

Suntem prea mulți pe Pământ?

În urmă cu peste 10 ani, experții de la organizația ecologistă World Wilde Found for Nature spuneau că, la nivelul actual prin care tocăm resursele Terei, se depășește cu 30% capacitatea de regenerare a Globului. În opinia lor, ne-ar mai trebui încă o planetă până în 2023 ca Pământul să nu aibă de suferit.

ADVERTISEMENT

De altfel, cercetătorii punctează faptul că acțiunile nefaste ale omului față de Pământ deja încep să se vadă. Poluarea este tot mai mare, iar aceasta duce la încălzirea globală. Poluarea este o consecință a lipsei de interes față de protejarea mediului înconjurător.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni