Sport

Câți oameni au urmărit prestația ”tricolorilor” din Finlanda – România 1-1. ”Vocea României” a făcut concurență serioasă. Cine a fost lider în audiențe

Meciul Finlanda – România a punctat excelent în audiențe. După un început greoi, precum al ”tricolorilor”, fotbalul a avut câștig de cauză.
24.09.2022 | 13:32
Cati oameni au urmarit prestatia tricolorilor din Finlanda  Romania 11 Vocea Romaniei a facut concurenta serioasa Cine a fost lider in audiente
Meciul Finlanda - România, de la Helsinki, a împărțit audiența TV. Evenimentul sportiv a câștigat la mare luptă în fața emisiunii ”Vocea României. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România se întoarce neînvinsă de la Helsinki unde a remizat 1-1 cu Finlanda, în Liga Națiunilor. ”Tricolorii” au atras un număr impresionant de români în fața micilor ecrane.

Peste 1,3 milioane de români au urmărit meciul Finlanda – România 1-1

Conform platformei paginademedia.ro, Antena 1, postul care a transmis meciul Finlanda – România 1-1, a fost lider de audiență pe toată durata evenimentului sportiv. A avut, însă, concurență acerbă. ”Vocea României” a adunat peste 1,1 milioane de privitori.

ADVERTISEMENT

Duelul sportiv de pe stadionul Olimpic din Helsinki a devansat cu aproape 260.000 de telespectatori show-ul de pe Pro TV. Peste 1,3 milioane de fani i-au urmărit la treabă pe ”tricolori” (1.368.000) în duelul din Liga Națiunilor, ceea ce i-a asigurat Antenei 1 un rating de 7,7 şi un share de 22,6, pe segmentul național.

Pe locul secund în preferințele telespectatorilor s-a clasat Pro TV cu o medie de 1.111.000 de telespectatori pe intervalul meciului (6,3 rating), cu peste un sfert de milion de telespectatori mai puțini. Podiumul a fost încheiat de Kanal D, cu o audienţă de 868.000 de urmăritori (4,9 rating), cu o jumătate de milion de privitori mai puțini decât a liderului Antena 1.

ADVERTISEMENT

Interesant este că audiențele s-au reconfigurat abia după primul fluier al meciului din nordul Europei. Până la acel moment lider de audiență era Pro TV cu 1. 467.000 de telespectatori, un rating de 8,3 și un share de 20,9. Antena 1 era abia pe poziția a treia în audiențe cu 1.119.00 de privitori, 6,3 rating și 16 share. Între cele două s-a interpus Kanad D cu 1.139.000 de telespectatori, 6,4 rating și 16,3 share.

Ratingul înseamnă procentul de telespectatori al unui post de televiziune din totalul deținătorilor de televizoare din România, în timp ce share (cotă de piaţă) reprezintă procentul din totalul oamenilor care se uitau la tv în acel moment.

ADVERTISEMENT

Antena 1 a dominat și audiența în mediul urban

Meciul în care ”tricolorii” au remizat cu Finlanda a fost prima opțiune a telespectatorilor și în segmentul urban și comercial. Și în acest caz Antena 1 și Pro TV au luptat aproape umăr la umăr pentru audiență.

Pe segmentul urban, Antena 1 a adunat 722.000 de telespectatori, un rating de 7,6 și un share de 22,7, în timp ce Pro TV a avut în medie 584.000 de urmăritori, un rating de 6,1 și un share de 18,4.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în cazul audiențelor naționale, Kanal D a completat podiumul cu 402.000 de telespectatori, un rating de 4,2 și un share de 12,7, pe durata transmisiei meciului de fotbal.

Cel mai important sector pentru televiziuni, cel comercial, adică telespectatorii cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, a fost dominat tot de meciul Finlanda – România, care i-a adus Antenei 1 356.000 de telespectatori, un rating de 7,5 și un share de 26,5.

În același interval orar, pe sectorul comercial Pro TV a avut 297.000 de telespectatori, un rating de 6,3 și un share de 22,1, în timp ce Kanal D, cu 110.000 de telespectatori, un ating de 2,3 și un share de 8,2, a fost a treia televiziune în opțiunile românilor.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,53 este cota pentru ”oaspeții înscriu primul gol în prima repriză” la meciul România – Bosnia Herțegovina. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion...
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion ar putea costa sub 100 de euro
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au...
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au fost demolate