ADVERTISEMENT
News

Câți oameni și-au descărcat certificate digitale Covid-19? Avantajele celor ce dețin documentul

FANATIK vă spune câți oameni și-au descărcat certificate digitale Covid-19. Ce avantaje au cei ce dețin astfel de documente
Autor: Cerasela Stafie | 15.07.2021 | 16:01
Câți oameni și-au descărcat certificate digitale Covid-19? Avantajele celor ce dețin documentul
Câți oameni și-au descărcat certificate digitale Covid-19? Avantajele celor ce dețin documentul Sursa foto: Facebook

Certificatul digital a fost lansat la nivel european la data de 1 iulie. La jumătatea lunii, la data de 15 iulie, un milion de oameni au accesat platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

ADVERTISEMENT

Cel care a făcut anunțul este Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Acesta a explicat, pe Facebook, că românii se bucură de avantajele acestui document.

Câți oameni și-au descărcat certificate digitale Covid-19? Avantajele celor ce dețin documentul

„În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale (ora 11:34 – 1.000.686 certificate emise). Peste  un milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene,” a anunțat pe Facebook Andrei Baciu.

ADVERTISEMENT

El a mai precizat că numărul reprezintă aproximativ 20% din totalul celor care au ales să se vaccineze. Secretarul de stat a lăudat modul în care funcționează platforma care generează documentul.

„Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate țările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcționat zi și noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut,” a transmis acesta .

ADVERTISEMENT

„În continuare timpul de așteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute,” a adăugat.

Avantaje ale certificatului digital Covid-19

Documentul facilitează călătoriile între statele din blocul comunitar. Verificarea certificatului se face prin scanarea codului QR, prezent pe fiecare dintre ele.

ADVERTISEMENT

Posesorii respectivelor documente pot demonstra care este situația lor epidemiologică. Astfel, au permisiunea de a participa la diferite evenimente.

Mai mult, recent, Compania Națională Aeroporturi București a venit cu o nouă veste bună (CNAB) a anunțat și alte privilegii pentru posesorii certificatelor digitale. Aceștia sunt scutiți de controlul DSP din aeroport.

ADVERTISEMENT

Astfel, pasagerii care vin în România din zonele galbene, vor putea utiliza fluxul verde. Timpul de așteptare va fi redus semnificativ.

La finalul postării, Andrei Baciu a îndemnat oamenii să se vaccineze, pentru a călătorii în siguranță. Secretarul de stat a reamintit și că cei care au probleme în descărcarea documentelor pot cere asistență Centrului de Suport, call-center pus la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru acest lucru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!