Sport

Câți olteni sunt la Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948. Ce spunea Ion Oblemenco despre jucătorii din regiune

Oltenii de la Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 se întâlnesc în derby-ul din Bănie. FANATIK vă prezintă câți jucători născuți în regiune se află la cele două formații.
03.12.2022 | 12:45
Cati olteni sunt la Universitatea Craiova si FC U Craiova 1948 Ce spunea Ion Oblemenco despre jucatorii din regiune
Câți olteni sunt la Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948. Ce spunea Ion Oblemenco despre jucătorii din regiune. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 se vor confrunta sâmbătă, de la ora 19:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar publicul oltean așteaptă cu nerăbdare duelul dintre cele formații. Mirel Rădoi a mărturisit că derby-ul cu rivala din oraș este cel mai important din acest sezon.

Derby-ul Băniei îi pune față în față pe oltenii de la Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948

Pentru a treia oară în 2022, Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 se întâlnesc în SuperLigă, iar oltenii așteaptă cu nerăbdare deznodământul derby-ului de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Trupa lui Mirel Rădoi are câteva absențe importante în lotul „alb-albaștrilor”, iar Nicolo Napoli vrea să câștige confruntarea cu rivalii din oraș.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere valoric, Mirel Rădoi are la dispoziție un lot mai valoros, față de Nicolo Napoli la FC U Craiova 1948. Fotbaliștii Universității Craiova sunt cotați la aproximativ 19 milioane de euro, iar jucătorii formației lui Adrian Mititelu sunt evaluați la 9,7 milioane de euro.

Universitatea Craiova este superioară celor de la FC U Craiova 1948 din punct de vedere valoric, iar trupa lui Mirel Rădoi conduce și la numărul de jucători olteni în lot. De-a lungul anilor, publicul din Bănie s-a bucurat și s-a obișnuit cu prezența jucătorilor născuți în regiunea istorică pe arena din Bănie.

ADVERTISEMENT

De altfel, suporterii „alb-albaștrilor” s-au entuziasmat când au aflat că Mirel Rădoi va prelua banca tehnică, fiind un oltean pur sânge. Jucătorii din regiunea istorică Oltenia din lotul Universității Craiova sunt: Ștefan Baiaram, Mihai Câpățînă, Nicușor Bancu, Valerică Găman, Bogdan Vătăjelu, Denis Benga și Laurențiu Popescu.

Și Jovan Markovic este unul dintre oltenii din lotul Universității Craiova, care s-a născut în Belgrad, dar și-a petrecut copilăria în Corabia. De partea cealaltă, FC U Craiova 1948 și-a concentrat atenția asupra jucătorilor străini, iar în lotul antrenat de Nicolo Napoli se regăsesc oltenii Dragoș Albu, Radu Negru, Sorin Mogoșanu și Robert Popa.

ADVERTISEMENT

Ion Oblemenco nu concepea o echipă fără olteni: „Mulți își doresc să aibă jucători din această zonă”

Cu un an înaintea morții sale, Ion Oblemenco remarca că oficialii de la acea vreme a formației din Bănie neglijează Centrul de Copii și Juniori. „Dumnezeul oltenilor” a mărturisit că multe echipe din România își doreau jucători din zona Olteniei, pentru temperamentul specific regiunii.

„Craiova are o anumită școală de fotbal, cei care conduc clubul nu trebuie să uite acest lucru și nici să îi neglijeze. Am impresia că au început să neglijeze Centrul de Copii și Juniori, pentru că foarte mulți își doresc să aibă în echipă jucători din această zonă.

ADVERTISEMENT

Au un altfel de temperament. Discutam chiar zilele trecute cu un conducător care îmi zicea că «până nu am adus trei olteni în echipă, nu am reușit să fac echipa»”, spunea Ion Oblemenco în 1995.

Universitatea Craiova s-a conformat la spusele „Tunarului din Bănie”, iar formația finanțată de Mihai Rotaru s-a bazat pe juniorii clubului. De la Centrul de Copii și Juniori al „alb-albaștrilor” au venitt jucători precum Jovan Markovic, Ștefan Vlădoiu și Valentin Mihăilă, iar cel mai nou exemplu este Denis Benga.

„Poate că nu e bine să spun lucrul acesta, dar văd că la Craiova a început puțin să ne se renunțe la proprii jucători, pentru a-și alege alții. Astfel fac două investiții: în primul rând că dau bani pe ei, iar în al doilea rând că dau la o parte banii pe care i-au investit în creșterea unor jucători”, spunea fostul mare fotbalist al oltenilor.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,27 este cota pentru „1X” la meciul Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948! Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT