News

Câți români aleg lunar plajele bulgărești. Turiștii sunt atrași de plajele curate și de prețurile accesibile

FANATIK vă spune câți români aleg lunar plajele bulgărești. Plajele curate și prețurile accesibile îi atrag pe turiști
09.07.2021 | 00:14
Cati romani aleg lunar plajele bulgaresti Turistii sunt atrasi de plajele curate si de preturile accesibile
ADVERTISEMENT

Românii merg în număr mare în stațiunile de pe litoralul bulgăresc. Lunar, aproximativ 15.000 de conaționali se relaxează pe nisipul vecinilor.

Oamenii sunt atrași de curățenie și de modul în care sunt întreținute plajele. Nici prețul nu este trecut cu vederea, fiind mult mai accesibil decât cel din țară.

ADVERTISEMENT

Câți români aleg lunar plajele bulgărești. Turiștii sunt atrași de plajele curate și de prețurile accesibile

Vecinii bulgari speră la un 2021 profitabil din punct de vedere al turismului. Anul trecut a fost unul catastrofal.

Cel puțin 15.000 de turiști români merg lunar la Nisipurile de Aur. Cei care ajung pentru prima dată sunt încântați de curățenie și de modul în care arată plaja.

ADVERTISEMENT

În plus, managerii hotelurilor spun că nu mai sunt în vigoare restricții împotriva SARS -CoV-2: „În acest moment nu avem restricţii legate de coronavirus în Bulgaria”.

„Cluburile sunt deschise toată noaptea. Singura măsură este purtarea măştii în interior,” a explicat Tencho Penev, potrivit ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

Și înainte de pandemie românii mergeau în număr mare la vecinii bulgari. În anul 2019, aproximativ 1,3 milioane de conaționali au petrecut concediul în Bugaria, țara noastră fiind principala sursă de turiști. Anul trecut, am fost la egalitate cu turcii, cu circa un milion de oameni.

Ce îi face pe români să aleagă plajele bulgărești

Românii revin în Bulgaria pe fiecare an și nu au motive să se plângă: „pe mine m-a convins să vin a patra oară, totul e ok, servirea, plaja, preţul, preţul mai ieftin ca în România”, a povestit un turist.

ADVERTISEMENT

Oameni au pus mare accent pe prețuri. Un sejur de nouă zile la Mamaia, într-un hotel de patru stele, costă cu aproape 300 de euro mai mult decât unul la vecinii bulgari.

„Plaja curată, nu avem parte de alge la malul mării, iar dacă sunt, sunt astăzi, iar mâine totul este curat, ca prin magie”, a spus un al turist. Managerii plajelor mărturisesc că fac curățenie zilnic.

Mai mult, românii nu sunt prea încântați nici de plajele lărgite de pe litoralul românesc: „foarte abrupte, eu de exemplu nu știu să înot, și mă duc la mal la doi metri direct. Aici putem merge 20 de metri și e până la brâu.”

ADVERTISEMENT
Tags: