ADVERTISEMENT
Sport

Câți români au urmărit duelul dintre Cristiano Ronaldo și Karim Benzema. Portugalia – Franța, în topul audiențelor

Remiza dintre Portugalia și Franța a fost al doilea cel mai urmărit meci din faza grupelor la EURO 2020.
Autor: Patrice Podina | 24.06.2021 | 16:32
Câți români au urmărit duelul dintre Cristiano Ronaldo și Karim Benzema. Portugalia – Franța, în topul audiențelor

Portugalia – Franța a fost una dintre cele mai așteptate partide din faza grupelor la EURO 2020. S-a terminat 2-2, la capătul unui duel spectaculos în care s-au evidențiat starurile Cristiano Ronaldo și Karim Benzema.

ADVERTISEMENT

Cei doi foști coechipieri la Real Madrid, au marcat fiecare câte două goluri, iar meciul, decisiv pentru lusitani, nu avea cum să nu țintuiască românii în fața micilor ecrane.

Peste un milion și jumătate de români, în fața televizoarelor

Conform  paginademedia.ro, postul care a transmis meciul Portugalia – Franța, în fapt reeditarea finalei din 2016, a fost lider de audienţă pe toata durata evenimentului sportiv.

ADVERTISEMENT

Peste un milion și jumătate de români (1.508.000) s-au uitat la partida dintre cele două reprezentative, lucru care i-a asigurat PRO TV-ului un rating de 8,5 şi un share de 22,6.

Pe locul secund s-a clasat Kanal D, care a adunat în fața micilor ecrane 943.000 de telespectatori, la o distanţă, totuși, destul de mare pe publicul general, față de PRO TV.

ADVERTISEMENT

Podiumul a fost încheiat de Antena 1, cu o audienţă de 754.000 de urmăritori, practic jumătate față de liderul PRO TV.

Ratingul înseamnă procentul de telespectori al unui post de televiziune din totalul deţinătorilor de televizoare din România, în timp ce share (cotă de piaţă) reprezintă procentul din totalul oamenilor care se uitau la tv în acel moment.

ADVERTISEMENT

Cursa după recorduri a lui Cristiano Ronaldo a avut priză excelentă și pe Urban

Cristiano Ronaldo face încă un Turneu Final de excepție, iar cursa nebună a portughezului după noi și noi recorduri a prins foarte bine și în rândul telespectatorilor din mediul urban.

Pe urban, s-a menţinut topul audienţelor de la general, iar diferenţele au fost chiar mai mari în favoarea canalului PRO TV, care a avut 866.000 de urmăritori.

ADVERTISEMENT

Kanal D s-a mențiunt pe poziția a doua în clasamentul audiențelor, cu 443.00 de urmăritori, iar pe trei s-a situat Antena 1 cu 340.000 de privitori.

Cel mai important sector pentru televiziuni, cel comercial, adică telespectatorii între 18 şi 49 de ani, a fost dominat tot de meciul Portugalia – Franța, care i-a adus PRO TV-ului 390.000 de telespectatori, cu peste 229.000 mai mulți decât a adunat Antena 1 (161.000) și cu 260.000 faţă de Kanal D (130.000).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1