Sport

Câți români au urmărit la televizor meciul CFR Cluj – Young Boys. Campioana, cifre mult peste FCSB

Întâlnirea CFR Cluj - Young Boys Berna a suscitat un interes deosebit în rândul microbiștilor români, aceștia fiind în număr mare în fața televizoarelor.
04.08.2021 | 14:57
Cati romani au urmarit la televizor meciul CFR Cluj  Young Boys Campioana cifre mult peste FCSB
ADVERTISEMENT

Campioanele României și Elveției au remizat în Gruia, scor 1-1, în prima manșă a turului trei preliminar din Champions League.

A fost un deja-vu pentru campioana României, care a trăit un final trist și în precedenta partidă cu Young Boys, în urmă cu doar opt luni.

ADVERTISEMENT

Partida CFR Cluj – Young Boys i-a ținut pe români în fața televizoarelor

Românii au rămas marți seară în fața televizoarelor pentru a urmări meciul CFR Cluj – Young Boys Berna, iar posturile Digi Sport 1 și Prima TV au înregistrat audiențe foarte bune pentru o partidă de fotbal.

Conform paginademedia.ro, peste 600.000 de telespectatori au urmărit duelul din Gruia pe cele două posturi. Digi Sport 1 a avut o audiență de aproximativ 410.000 de telespectatori și s-a clasat pe locul 5 pe segmentul național, în timp ce pe Prima TV a fost pe poziția a opta, adunând în fața micilor ecrane 195.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

În intervalul orar în care s-a transmis partida de pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, lider de piață a fost Pro TV (1.351.000 de telespectatori), cu finalul episodului din Las Fierbinţi şi filmul ”Condamnatul 2: O pradă în pustiu”.

CFR, cifre duble față de FCSB

De remarcat este faptul că meciul tur al campioanei României a făcut cifre aproape duble față de ce a reușit FCSB săptămâna trecută în partida cu Șahtior Karagandy, din manașa secundă a turul doi preliminar al Conference League.

ADVERTISEMENT

Atunci, Pro X a adus în fața televizoarelor 350.000 de telespectatori, dar trebuie specificat faptul că întâlnirea de la Erevan s-a disputat la o oră care nu este în prime-time, ora 16:00. Cu toate acestea, postul a fost pe locul patru la nivel național.

Tot în acea ”joi neagră”, aproape 600.000 de telespectatori au urmărit meciul Universității Craiova cu albanezii de la Laci. Dintre aceștia, 483.000 au preferat Digi Sport, 88.000 au ales Look Sport Plus, iar alți 12.000 Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Digi Sport 1 a prins podiumul în segmentul comercial

Duelul CFR Cluj – Young Boys Berna a dus Digi Sport 1 pe locul 4 în topul audiențelor la orașe, cu aproape 300.000 de telespectatori, în timp ce Prima TV a fost pe locul nouă, cu 70.000 de privitori pe minut.

Fotbalul a făcut cifre bune și în rândul tinerilor, Digi Sport 1 prinzând ultima treaptă a podiumului cu aproximativ 100.000 de oameni pe post. Prima TV a fost tot pe poziția a noua, cu doar 17.000 de telespectatori.

CFR Cluj trage cu dinții să treacă de Young Boys Berna și să-și asigure locul în grupele Europa League. UEFA a schimbat semnificativ sistemul de calificare în a doua competiție continentală și campioana României ar putea avea un parcurs mai lejer, chiar dacă partea financiară nu este cu mult superioară celeei din Conference League.

ADVERTISEMENT
Tags: