Sport

Câți români s-au uitat la ”finala din grupe”, Franța – Germania. PRO TV a fost lider de audiență

PRO TV, postul care a transmis Franța - Germania, cel mai tare meci din faza grupelor la Euro 2020, a fost lider de audienţă pe durata partidei
16.06.2021 | 13:03
Cati romani sau uitat la finala din grupe Franta  Germania PRO TV a fost lider de audienta
ADVERTISEMENT

Franța – Germania a fost categoric cel mai așteptat meci din faza grupelor la actuala ediție a Campionatului European. S-a terminat 1-0 pentru ”Les bleus”, grație autogolului marcat de Mats Hummels, în minutul 20.

Debutul celor două super-puteri la actualul Turneu Final nu avea cum să nu țintuiască românii în fața micilor ecrane.

ADVERTISEMENT

Peste un milion și jumătate de români, în fața televizoarelor

Conform  paginademedia.ro, postul care a transmis meciul Franța – Germania a fost lider de audienţă pe toata durata evenimentului sportiv.

Peste un milion și jumătate de români (aproximativ 1,6 milioane) s-au uitat la partida considerată ”finala din grupe”, lucru care i-a asigurat PRO TV-ului un rating de 9 şi un share de 23.

ADVERTISEMENT

Pe locul secund s-a clasat Antena 1, care a recuperat din ecart cu ”Chefi la cuțite“, la o distanţă, totuși, destul de mare pe publicul general. 1.214.000 de telespectatori au urmărit show-ul bucătarilor.

Podiumul a fost încheiat de Kanadl D, cu o audienţă de 1.098.000 de urmăritori, mai mică cu aproximativ 500.000 de persoane față de liderul PRO TV.

ADVERTISEMENT

Ratingul înseamnă procentul de telespectori al unui post de televiziune din totalul deţinătorilor de televizoare din România, în timp ce share (cotă de piaţă) reprezintă procentul din totalul oamenilor care se uitau la tv în acel moment.

”Cutremurul” din faza grupelor a avut priză și în mediul urban

Franța – Germania nu a fost prima opţiune a telespectatorilor doar la general. Segmentul comercial şi cel urban au ales, de asemenea, să urmărească partida dintre cele două favorite de la Euro.

ADVERTISEMENT

Pe urban, s-a menţinut topul audienţelor de la general, dar diferenţele nu au fost chiar atât de mari în favoarea canalului PRO TV, care a avut 958.000 de urmăritori.

”Chefi la cuțite”, Observatorul şi filmul ”The Hitman’s Bodyguard” au adunat în total 708.000 de persoane, iar Kanal D a strâns 465.000 de telespectatori.

Cel mai important sector pentru televiziuni, cel comercial, adică telespectatorii între 18 şi 49 de ani, a fost dominat tot de meciul Franța – Germania, care i-a adus PRO TV-ului 391.000 de telespectatori, cu peste 50.000 mai mulți decât a adunat Antena 1 (340.000) și cu peste 250.000 faţă de Kanal D (140.000) şi mult peste Antena 1 (157.000).

ADVERTISEMENT