Sport

Câţi români s-au uitat la meciul de deschidere al Euro 2020. PRO TV, lider de audienţă

PRO TV, postul care a transmis Turcia - Italia, primul meci de la EURO 2020, a fost lider de audienţă pe durata partidei
12.06.2021 | 13:49
Cati romani sau uitat la meciul de deschidere al Euro 2020 PRO TV lider de audienta
Microbistii, nemultumiti de transmisia PRO TV la meciul de deschidere la EURO 2020 dintre Turcia si Italia
ADVERTISEMENT

Turcia – Italia a fost meciul ce a deschis balul la Campionatul European, pe 11 iunie, de la ora 22:00. S-a terminat cu scorul de 3-0 pentru „squadra azzurra“, care a prestat un joc solid şi se anunţă una dintre pretendentele la marele trofeu.

După o aşteptare de un an, Euro 2020 fiind amânat din cauza pandemiei, microbiştii au avut din nou şansa de a se bucura de fotbal internaţional la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Partida a fost transmisă de PRO TV, dar prestaţia celor doi comentatori şi lipsa graficii de pe ecrane au nemulţumit teribil iubitorii de fotbal din România.

Câţi români s-au uitat la meciul de deschidere al Euro 2020. PRO TV, lider de audienţă

Totuşi, câţi români s-au uitat la Turcia – Italia pe PRO TV? Conform paginademedia.ro, postul care a transmis meciul a fost lider de audienţă pe toata durata meciului.

ADVERTISEMENT

Un milion şi jumătate de români s-au uitat la primul meci de la Euro 2020, lucru care i-a asigurat PRO TV-ului un rating de 8,5 şi un share de 22,7.

Pe locul secund s-a clasat Kanal D, cu „Survivor“, la o distanţă foarte mică pe publicul general. 1.455.000 de telespectatori au urmărit show-ul filmat în Republica Dominicană. Podiumul a fost încheiat de Antena 1, cu o audienţă mai mică de jumătate faţă de primele două clasate (725.000).

ADVERTISEMENT

Ratingul înseamnă procentul de telespectori al unui post de televiziune din totalul deţinătorilor de televizoare din România, în timp ce share (cotă de piaţă) reprezintă procentul din totalul oamenilor care se uitau la tv în acel moment.

Euro 2020 are priză la tineri şi în mediul urban

Turcia – Italia nu a fost prima opţiune a telespectatorilor doar la general. Segmentul comercial şi cel urban au ales, de asemenea, să urmărească partida inaugurală de la Euro.

ADVERTISEMENT

Pe urban, s-a menţinut topul audienţelor de la general, dar diferenţele au fost mult mai mari în favoarea canalului PRO TV, care a avut 923.ooo de urmăritori. „Survivor“ de la Kanal D a adunat în faţa televizoarelor 614.000 de persoane, iar Antena 1 a strâns 319.000 de telespectatori.

Cel mai important sector pentru televiziuni, cel comercial, adică telespectatorii între 18 şi 49 de ani, a fost dominat tot de meciul Turcia – Italia, care i-a adus PRO TV-ului 398 de mii de telespectatori, aproape dublu faţă de Kanal D (209.000) şi mult peste Antena 1 (157.000).

Audienţe net inferioare celor din 2016

Euro 2016, turneu final la care a participat şi România, a avut audienţe de trei ori mai mari decât cel de anul acesta. E drept, la momentul respectiv, partida de deschidere a fost între România şi Franţa.

Românii s-au înghesuit să-şi vadă naţionala, mai ales că avea şi un adversar de top. Franţa a câştigat cu 2-1, iar PRO TV, care a transmis şi atunci primul meci de la Euro, a avut peste 4,5 milioane de telespectatori.

În 2016, două trusturi aveau drepturi de televizare. Dolce Sport, în prezent Telekom Sport, a strâns 190.000 de oameni pe canalul său, mult peste media obişnuită, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: