News

Câți români sunt, de fapt, în Marea Britanie. Rareș Bogdan: “Mulți nu se vor mai întoarce în următorii ani acasă”

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că, potrivit cifrelor oficiale ale autorităților britanice, numărul românilor din Marea Britanie a ajuns la 1,4 milioane
14.01.2023 | 22:21
Cati romani sunt de fapt in Marea Britanie Rares Bogdan Multi nu se vor mai intoarce in urmatorii ani acasa
Diaspora română din Marea Britanie se apropie de 1,5 milioane de oameni. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, care este și președintele PNL Diaspora, susține că marea provocare pentru autoritățile române în această situație este să le ofere tuturor românilor din Marea Britanice servicii consulare profesioniste.

Câți români sunt, de fapt, în Marea Britanie

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, susține că, potrivit datelor oferite de către autoritățile de la Londra, numărul românilor din Marea Britanie este de circa 1,4 milioane. De altfel, potrivit unui grafic publicat de acesta pe pagina sa de Facebook, Londra este orașul în care locuiesc cei mai mulți români, aproape 60.000, de trei ori mai mulți ca la Roma.

ADVERTISEMENT

”Românii din Marea Britanie au depăşit conform datelor oferite de oficialităţile de la Londra cifra de 1,4 milioane de cetăţeni români, doar în zona metropolitană londoneză aceştia se apropie de 450.000 (!!!), după Marea Britanie urmează Italia, Germania, Spania, SUA şi Franţa, urmată de Austria”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Acesta subliniază că cel mai probabil foarte puțini dintre aceștia se vor mai întoarce acasă în viitorul imediat, susținând că cel mai probabil vor face acest lucru la pensionare.

ADVERTISEMENT

„Nu ştiu câţi dintre aceşti români se vor mai întoarce în următorii ani acasă, mulţi vor veni foarte probabil în momentul pensionarii”, a mai scris liderul PNL.

Marea provocare pentru statul român

În opinia europarlamentarului PNL în aceste condiții provocarea imediată pentru statul român este să le ofere acestora servicii consulare profesioniste.

ADVERTISEMENT

„Marea provocarea a Statului Român este cum reuşeşte să le ofere servicii consulare profesioniste, măcar decente, (!!!) şi de asemenea suficiente.

În Marea Britanie lipsesc minim două Consulate, în Germania minim unul în plus, în Spania minim două în plus”, a mai precizat Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Acesta și-a continuat postare cerându-le românilor să-i ofere informații cu privire la calitatea serviciilor consulare oferite de către statul român.

„Aş vrea să va rog să ne ajutăm împreună şi să îmi scrietj direct sau în privat unde serviciile consulare sunt bune, unde sunt foarte bune, unde sunt decente şi mai ales unde acestea sunt proaste, insuficiente, întârziate, arogante, nesimţite sau total lipsite de profesionalism. De asemenea aş dori să ştiu ce probleme reclamaţi în relaţia cu autorităţile române sau reprezentantele din străînătate”, a mai precizat liderul PNL.

ADVERTISEMENT