News

Câți români trebuie să accepte vaccinarea anti-Covid pentru succesul campaniei. Avertismentul medicului Rafila

18.12.2020 | 08:33
Cati romani trebuie sa accepte vaccinarea antiCovid pentru succesul campaniei Avertismentul medicului Rafila
ADVERTISEMENT

Pentru ca viitoarea campanie de vaccinare anti-Covid 19 să aibă succes, un important procent dintre români trebuie să accepte administrarea tratamentului, anunță medicul Alexandru Rafila.

În acest moment, conform unui studiu sociologic al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), doar 50% din populație este dispusă să se vaccineze contra noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie, care este și membru OMS, consideră că autoritățile vor avea o misiune dificilă în următoare perioadă, dat fiind faptul că mulți români trebuie convinși să accepta vaccinul.

Alexandru Rafila anunță câți români trebuie să accepte vaccinarea anti-Covid pentru succesul campaniei

Campania de vaccinare contra SARS-CoV-2 în România bate la ușă. Potrivit ultimelor date ale autorităților, pe 21 decembrie vaccinul va fi aprobat la nivelul UE, iar în România ar putea ajunge, din 27 decembrie, un set de 10.000 de doze simbolice.

ADVERTISEMENT

Medicul Rafila, reprezentant al României la OMS, dezvăluie că situația poate deveni complicată în viitoarea campanie de vaccinare, dat fiind faptul că statul trebuie să convingă majoritatea cetățenilor să accepte tratamentul.

Alexandru Rafila a declarat că un studiu al OMS a arătat că 50% din populaţie este dispusă să se vaccineze împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”E nevoie să convingem cealaltă jumătate de populație, pentru că un studoiu al OMS, arată că disponibilitatea este în jur de 50%, iar noi trebuie să convingem cel puțin 70% – 80% din populație să se vaccineze.

Campania de informare și seriozitatea și profesionalismul acestei campanii și să nu venim din surse oficiale cu informații aberante. Nu trebuie să facem așa ceva!”, a precizat medicul Alexandru Rabila, viitor parlamentar, la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Când debutează campania de vaccinare în România

Primul cetățean din România ar putea fi vaccinat anti-Covid chiar de săptămâna viitoare, mai exact din 27 decembrie, aceasta fiind data la care cel mai probabil ar urma să fie demarată campania în România.

În țară vor fi aproximativ 900 de centre de vaccinare și șapte centre de depozitare: Institutul Cantacuzino și cele șase spitale militare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că prima tranșă de vaccin va fi de 10.000 de doze, iar primele persoane vaccinate vor fi cadrele medicale.

Dintr-un flacon se vor vaccina cinci persoane. Persoanele care vor să se vaccineze trebuie să aibă peste 16 ani. Fiecare persoană va face două doze de vaccin la distanță de 21 de zile.

ADVERTISEMENT