News

Câţi români vor lua prime de Crăciun în 2022. Sumele pot ajunge şi la 1000 de lei

Iată câți angajați români vor lua prime de Crăciun anul acesta. Sumele acordate de angajatori pot ajunge și la 1.000 de lei.
10.11.2022 | 20:25
Cati romani vor lua prime de Craciun in 2022 Sumele pot ajunge si la 1000 de lei
Românii care vor lua prime de Crăciun în 2022. Sursa foto: Freepik/KamranAydinov, Pixabay, Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați români vor lua prime de Crăciun în 2022, iar sumele pot ajunge și la 1.000 de lei. Peste 100 de angajatori au participat la un sondaj eJobs.

Câți români vor lua prime de Crăciun în 2022. Beneficiile pregătite de angajatori

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar angajații mai multor companii din România vor beneficia de prime cu această ocazie. Potrivit unui sondaj eJobs, 7 din 10 companii din România vor acorda anul acesta beneficii de sărbători angajaților.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți dintre angajatori au optat pentru prime în bani. Alții au ales să organizeze petreceri cu echipa sau să le ofere salariaților coșuri cu produse de sezon.

Anul acesta, 70% dintre companiile participante la sondajul eJobs au declarat că vor oferi angajaților beneficii extrasalariale de sărbători.

ADVERTISEMENT

7,5% dintre angajatori nu au bugetat o astfel de acțiune. 22,5% încă nu știu dacă vor acorda sau nu prime de Crăciun.

Dintre cei care vor să ofere beneficii de Crăciun, 64,3% au optat pentru primele în bani. De altfel, acesta este stimulentul pe care și-l doresc cei mai mulți angajați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 43% vor organiza o petrecere de final de an pentru întreaga echipă, iar 28,6% vor achiziționa coșuri cu produse specifice de sărbători pentru fiecare angajat.

Unii angajați vor beneficia de vouchere și tichete cadou, dar și de zile libere suplimentare. Printre beneficiile acordate de angajator se numără și tichetele de vacanță și tombolele cu premii.

ADVERTISEMENT

“A devenit o tradiție ca finalul de an să fie marcat de angajatori cu astfel de recompense pentru angajați și, chiar dacă valoarea pachetelor oferite a fluctuat de la un an la altul, a rămas un obicei de la care companiile nu au abdicat nici măcar în anii mai dificili din punct de vedere economic.

Ce am observat, de asemenea, este că rămâne relativ constantă predilecția pentru anumite tipuri de stimulente.

Spre exemplu, primele în bani sunt cele mai apreciate de angajați și, prin urmare, rămân și cel mai des oferite.”, a explicat Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs România, notează romaniatv.net.

Primele de sărbători ar putea ajunge și la 1.000 de lei

Aproape o treime dintre respondenții la sondaj au declarat că valoarea primei de Crăciun va fi chiar și de peste 1.000 de lei pentru fiecare angajat în parte.

În acest scop, 25% dintre angajatori au alocat un buget cuprins între 400 și 600 de lei. 14,3% dintre angajați vor beneficia de prime cuprinse între 200 și 400 de lei, iar 21,4% dintre angajați se limitează la un buget cuprins între 100 și 200 de lei.

7,1% dintre angajatori vor acorda o sumă cuprinsă între 600 și 800 de lei. 3,6% dintre respondenți au alocat un buget cuprins între 800 și 1.000 de lei.

Un sfert dintre respondenții la sondaj spun că bugetul pe care l-au avut la dispoziție anul acesta este mai mare decât cel din 2021. Pe de altă parte, 64,3% declară că sumele alocate au rămas la fel ca anul trecut.

Sondajul eJobs a fost realizat în octombrie, pe un eșantion de 120 de respondenți, dintre care manageri de HR, manageri de departament, team leaderi și antreprenori.

ADVERTISEMENT
Tags: