News

Câți voluntari vor lupta pentru Rusia după anunțul lui Vladimir Putin. Mulți sunt originari din Siberia

Aproape 10.000 de bărbaţi ruşi s-au oferit voluntari pentru a fi mobilizaţi în ofensiva din Ucraina, în ultimele 24 de ore după anunţul preşedintelui Vladimir Putin.
23.09.2022 | 19:46
Cati voluntari vor lupta pentru Rusia dupa anuntul lui Vladimir Putin Multi sunt originari din Siberia
Aproape 10.000 de ruși s-au oferit voluntari pentru a lupta în Ucraina. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Conform AFP, anunțul aparține oficialilor Statului Major rus. Aceștia au transmis că în prima zi de mobilizare parţială, aproximativ 10.000 de cetăţeni au ajuns singuri la comisariate, fără să aştepte convocarea.

De unde provin cei mai mulți voluntari

Asta a spus pentru agenţia Interfax Vladimir Tsimlianski, purtător de cuvânt al Statului Major. În acest context, pe reţelele de socializare au apărut imagini cu momentele mobilizării și cu emoția provocată.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, într-o localitate din republica rusească Iacutia (n.r. – situată în Siberia Orientală) apar mai mulți bărbaţi care își iau rămas bun de la familii. Ei îi îmbrăţişează pe cei dragi, iar lacrimile sunt prezente în multe imagini.

În alte filmări apar bărbaţi care stau la rând în faţa unui avion de transport de trupe. În alte imagini din Republica Cecenă (n.r. – regiune a Federației Ruse cu statut de republică) pot fi văzuți zeci de tineri care merg pe stradă și sunt încadraţi de poliţişti.

ADVERTISEMENT

Totuși, în ciuda acestor imagini, Ministerul rus al Apărării nu a difuzat imagini oficiale cu mobilizarea. De asemenea, nu au fost oferite nici cifre despre numărul celor care au primit ordin de mobilizare.

Amintim că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat miercuri o mobilizare parţială doar pentru rezervişti. Anunțul a generat mișcări de stradă, iar peste 1.300 de persoane care au protestat față de mobilizare au fost arestate ulterior în Rusia.

ADVERTISEMENT

Curând, sub focul ucrainenilor

În acest context, jurnaliștii de la Baikal Journal au anunțat că 6-7.000 mii de bărbați pot fi mobilizați în Republica Buriația (n.r. – situată la graniţa dintre Mongolia şi Siberia) în viitor.

În noaptea de 21 spre 22 septembrie, oficialii buriați și mai mulți profesori au completat ordinele pentru mobilizare, iar apoi au început să le livreze la casele oamenilor.

ADVERTISEMENT

Ni s-a dat un ordin verbal să-i ridicăm pe mobilizați din paturile lor, să-i punem în mașini și să-i aducem imediat la biroul militar de înregistrare și înrolare. De acolo toți au fost trimiși la Ulan-Ude (n.r. – capitala Republicii Buriația)”, a spus un angajat al uneia dintre administrațiile raionale din Buriația.

Toată lumea știa că va avea loc mobilizarea și erau pregătiți că vor veni după ei”, a spus, sub protecția anonimatului, un oficial al unei administrații raionale.

Bărbații mobilizați din Buriația vor fi trimiși la Chita sau Blagoveșcensk. Acolo va urma pregătirea militară și după aceea vor fi trimiși în Ucraina.

ADVERTISEMENT