ADVERTISEMENT
News

Catolicii din Miercurea-Ciuc, aliniați pe sute de metri la sfințirea de Paști a bucatelor. Foto

Autor: Adrian Ilie | 04.04.2021 | 14:36
Catolicii din Miercurea-Ciuc, aliniați pe sute de metri la sfințirea de Paști a bucatelor. Foto
Credincioși catolici adunați în fața Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc/ Foto: Facebook - Consulatul Ungariei la Miercurea-Ciuc

Sute de catolici din Miercurea-Ciuc au participat la ceremonia de sfințire a bucatelor de Paști, credincioșii respectând cu strictețe normele de distanțare fizică. Din acest motiv, grupul de enoriași a trebuit să se întindă pe sute de metri.

ADVERTISEMENT

Credincioșii s-au pus ascultători pe locurile indicate de către organizatori în fața Palatului Administrativ din oraș, iar masca de protecție a fost utilizată fără excepții.

Momentul impresionant a fost suprins într-o serie de imagini publicate de pagina de Facebook a consulatului Ungariei la Miercurea-Ciuc.

Normele de siguranță, respectate cu sfințenie

În anii anterior, ceremonia avea loc pe un spațiu mai restrâns din fața Palatului Administrativ, însă în acest an spațiul a fost extins considerabil pentru ca normele de prevenție a infectării cu coronavirus să fie respectate.

ADVERTISEMENT

Preoții catolici au trebuit să treacă printre oamenii aliniați pe sute de metri pentru a binecuvânta coșurile cu mâncare.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre cei prezenți au venit la ceremonia îmbrăcați în costume tradiționale secuiești.

ADVERTISEMENT

Județul Harghita este unul dintre cele trei județe care au rămas în „zona verde”, cu rată de infectare mai mică de 1,5‰. În Hargita, rata este de 1,30‰, mai scăzută fiind doar în Suceava – 0,97‰.

Secuii din România sunt predominant romano-catolici, însă există și mici comunități de reformați și unitarieni.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT