News

Căutările tânărului dispărut acum 8 zile la Costinești au fost reluate. Mama lui Lucian i-a convins pe scafandri: ”Noi am insistat”

La insistențele familiei, scafandrii constănțeni au reluat căutările tânărului dispărut cu opt zile în urmă la Costinești, în apele agitate ale Mării Negre.
17.08.2022 | 09:58
Cautarile tanarului disparut acum 8 zile la Costinesti au fost reluate Mama lui Lucian ia convins pe scafandri Noi am insistat
Lucian Arion plecase la Costinești alături de bunul său prieten, Aurel Pintea. Foto: antena3.ro, facebook.com/lucian.arion.92 - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Amintim că în urmă cu șase zile, trupul lui Aurel, tânărul alături de care Lucian Arion a intrat în apă deși era arborat steagul roșu, a fost găsit în zona digului de la Costinești.

Speranțe reaprinse la Costinești

Scafandrii l-au căutat pe Lucian trei zile, după care au oprit misiunea. Totuși, la insistențele familiei, căutările tânărului student din municipiul Huși (județul Vaslui) au fost reluate recent.

ADVERTISEMENT

Căutările ar fi trebuit să oprească la trei zile. Noi am insistat să nu se oprească”, a declarat mama tânărului care era student la Agronomie.

Potrivit Antena 3, tot ea a dezvăluit care a fost motivul pentru care a venit la Costinești, la aceeași terasă la care muncea cu Aurel, ajuns pe litoral pentru a-și ajuta familia să cumpere lemne:

ADVERTISEMENT

Așa simţea el, ca copil, să aibă banul lui. Era foarte strângător. Avea grijă să nu cheltuie decât ce trebuia, ce era necesar.”

În zona digurilor a fost găsit și Aurel

Astfel, căutările au fost reluate de trei echipe de scafandri, care au decis să caute în trei zone diferite, dar mai ales în zona digurilor, în care sunt cei mai puternici curenți.

ADVERTISEMENT

Conform planului, misiunile de căutare se vor desfășura de la Costinești spre Olimp și de la Costinești spre Tuzla. Amintim că tinerii vasluieni au fost văzuți când au intrat în apă de mai mulți martori, la finalul programului terasei la care munceau de aproximativ o lună.

Ulterior, Lucian s-ar fi aventurat în larg când a observat că lui Aurel i s-a făcut rău. Din nefericire, niciunul dintre ei nu a mai revenit la mal. Un martor ar fi declarat că salvamarul informat despre dispariția celor doi a reacționat de abia după o oră.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor informații ale autorităților, în acest sezon estival s-au înecat 23 de persoane. Altfel, amintim că în urmă cu o zi, un bărbat a murit înecat, după ce a sărit de pe feribotul Galați – Tulcea.

 

ADVERTISEMENT