ADVERTISEMENT
News

Cauza decesului bărbatului din Pitești care a murit după ce a fost imobilizat de polițiști

Autor: Robert Cristea | 18.04.2021 | 12:29
Cauza decesului bărbatului din Pitești care a murit după ce a fost imobilizat de polițiști
Scandal la IPJ Gorj. O femeie acuză doi polițiști de abuz după ce ar fi târât-o către mașină Sursa foto: captură video

Medicul şef legist din Argeş vine cu detalii noi în cazul incidentului de la Pitești în urma căruia un bărbat a murit chiar în momentul în care patru polițiști încercau să îl imobilizeze. 

ADVERTISEMENT

Bărbatul care a decedat în timp ce era imobilizat de către poliţişti a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului şi toracelui, a declarat duminică dimineaţă, medicul şef legist din Argeş, Dan Manu, conform Adevărul.

Rezultatele preliminare ale autopsiei arată „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din Pitești imobilizat de polițiști a murit asfixiat

Medicul legist a precizat că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, Dan Manu a transmis că victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Urmează să fie făcute şi alte analize în acest caz. „Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre”, a explicat medicul, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Marius Ştefan, prim procuror al Parchetului Argeş a spus că au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv poliţiştii.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 16 aprilie. Agenții de la secția 2 de poliție Pitești, care asigurau perimetrul la un incendiu, i-au cerut unui bărbat de 63 de ani să părăsească terasa unde apăruseră problemele.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă bărbatul s-a ridicat, dar a refuzat să plece din zonă. A continuat conflictul cu polițiștii. Ulterior, a fost trântit la pământ de unul dintre polițiști. Acest lucru se poate vedea în imagini. Mai mult, este surprins și momentul în care un agent îl imobilizează pe bărbat cu piciorul.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, cercetările fiind preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!