News

Cauza morții celor doi frați otrăviți din Iași. S-a aflat ce s-a întâmplat cu adevărat

26.08.2020 | 14:28
Cauza mortii celor doi frati otraviti din Iasi Sa aflat ce sa intamplat cu adevarat
ADVERTISEMENT

Ancheta în cazul morții subite a doi frați din comuna Coarnele Caprei, județul Iași, după ce au mâncat struguri a ajuns la o concluzie legat de cauza decesului. Oamenii legii au stabilit că micuții au murit din cauza unei substanțe pentru șoareci care era pus în câteva găuri din casă.

Potrivit bzi.ro, cea care a pus otrava pentru rozătoare în locuință este chiar mama celor doi băieți, Roxana Bughiuș. Femeia nu a bănuit nicio secundă că aceasta ar putea fi cauza stării copiilor săi pentru că ea nu a avut niciun simptom.

ADVERTISEMENT

Se pare că această otravă a fost emanată în cursul nopții, iar vaporii adunați în cameră i-au otrăvit pe cei doi copii care au murit la scurt timp unul față de celălalt.

Care este adevărata cauză a morții în cazul celor doi băieți din Iași

Surse din cadrul anchetei au declarat că este vorba de Raticid, o substanță extrem de periculoasă. În momentul de față o pungă cu otrava în cauză a fost dusă la Institutul de Medicină Legală din Iași pentru a se stabili cu exactitate ce se afla în recipient.

ADVERTISEMENT

„În acest caz a fost o intoxicație cu vapori de origine raticidă. Cu alte cuvinte, otravă de șoareci și șobolani. Mama celor doi copii a pus în cameră câteva pastile cu otravă, iar în cursul nopții copiii au inhalat vapori de la acestea”, arată sursa menționată.

Polițiștii urmează să stabilească dacă mama micuților va fi trasă la răspundere pentru fapta sa aceasta fiind cercetată pentru infracțiunea de ucidere din culpă, pentru moment in rem.

ADVERTISEMENT

Copiii de un și jumătate, respectiv 3 ani au ajuns la spital destul de târziu. Familia micuților a sunat la numărul de urgență 112 abia după 8 ore după cei doi au început să se simtă rău.

La fața locului a sosit un elicopter care l-a transportat pe băiatul de 3 ani la spital, în timp ce celălalt a murit acasă.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv mama le-a declarat cadrelor medicale că fii săi au mâncat struguri cu o seară înainte fiindu-se în calcul ipoteza ca aceștia să fi fost stropiți, lucru infirmat de tatăl minorilor care a menționat că nu a stropit niciodată via din curte.

ADVERTISEMENT