Cauza morţii elevului care a leşinat în timpul orei de religie. Ce au stabilit medicii legiști

Bogdan Solomon   
în HotNews
22/02/2021, 16:58
Cauza morţii elevului care a leşinat în timpul orei de religie. Ce au stabilit medicii legiști
În urma analizelor macroscopice s-a constatat că micuțul suferea de tulburări de circulație cardiacă, probleme cu vascularizarea și oxigenarea inimii. Sursa foto: Colaj Fanatik

Ies la iveală noi detalii în cazul băiețelului de 10 ani care a murit, marțea trecută, la Școala Sfânta Vineri din Ploiești, după ce i s-a făcut rău și a leșinat în clasă, în timpul orei de Religie. În urma necropsiei, s-a stabilit că acesta suferea de tulburări de circulație cardiacă, probleme cu vascularizarea și oxigenarea inimii.

Potrivit antena3.ro, elevul făcea sport de performanţă, în ciuda problemelor de sănătate și episoadelor de leșin din trecut, se pare că nu se afla în evidenţa Inspectoratului Judeţean.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Părinţii spun că avea afecţiuni cardiace, dar nu i se recomandase un tratament, în timp ce conducerea unității de învățământ ridică din umeri și susțin că nu aveau astfel de informații.

Rezultatul necropsiei elevului care a leșinat în timpul orei de religie

La data de 16 februarie, în jurul orei 11:00, polițiștii Secției de Poliție nr.1 Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că, la o unitate de învățământ din Ploiești, un elev de clasa a II-a, un băiat în vârstă de 10 ani (n.r. potrivit ISU și SAJ Prahova copilul are nouă ani), ar fi leșinat în timpul cursurilor.

A fost solicitat un echipaj al ambulanței, fiind efectuate manevre de resuscitare. Băiatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La fața locului s-a deplasat și o echipă operativă din cadrul IPJ Prahova pentru efectuarea cercetării la fața locului”, anunțau reprezentanții Poliției Prahova, la scurt timp după tragedie.

Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean susțin, însă, că elevul se afla la ora de religie, moment în care a acuzat o durere de abdomen, așa că profesoara a mers la cabinetul medical școlar. Când s-a întors împreună cu medicul, băiețelul leșinase deja.

Copilul a acuzat dureri de stomac. Doamna profesoară de religie a mers la cabinetul medical şi a solicitat ajutorul doamnei asistente.

Când s-au întors în clasă, băiatul nu mai reacţiona deja. Pentru a nu asista la scenele dramatice, ceilalţi copii au fost trimişi acasă”, a declarat Ilona Rizea, Inspector Şcolar General ISJ Prahova.

Închide ×