Sport

Cauzele decăderii lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. ”Nu văd de ce ar minți antrenorul”

Olimpiu Moruțan are probleme mari la Galatasaray. Numirea lui Domenec Torrent pe bancă aproape că l-a exilat pe român în tribune. Un fost internațional a sesizat că nu există chimie între fotbalist și antrenor.
21.04.2022 | 11:34
Cauzele decaderii lui Olimpiu Morutan la Galatasaray Nu vad de ce ar minti antrenorul
Olimpiu Moruțan este ”crucificat” de jurnaliștii turci. Nici antrenorul Domenec Torrent nu mai mizează pe el la Galatasaray. Sursa foto: Digisport
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a făcut pasul spre Galatasaray în vara anului trecut, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, și a avut un start bun de sezon. Demiterea lui Fatih Terim a coincis cu decăderea fotbalistului pentru care ”leii” s-au obligat să achite aproximativ 5 milioane de euro.

Ruptura dintre Olimpiu Moruțan, antrenor și grupul de jucători

Antrenorul echipei Galatasaray Istanbul, Domenec Torrent, a răbufnit la conferința de presă, după succesul 2-0 cu Malatyaspor, atunci când a fost întrebat de Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul român nu a prins nici măcar banca de rezerve și a privit meciul din tribune. Tehnicianul spaniol a mărturisit că îi este greu să comunice cu mijlocașul de 24 de ani.

Fost jucător în campionatul Turciei, la Trabzonspor, Alexandru Bourceanu simte că între antrenor și Moruțan nu există ”chimie” și că salvarea lui va veni doar dacă reușește să se integreze în grup.

ADVERTISEMENT

”Dacă ceea ce spune antrenorul e adevărat, nu văd de ce ar minți, și Moruțan stă singur, trebuie găsită o soluție pentru a fi integrat în grup. Problema de comunicare e foarte importantă. Dacă nu vorbești despre fotbal cu colegii tăi, dacă nu vorbești despre ce probleme ai, unde te demarci, cum poți să primești mingea, în teren nu poți comunica, atunci e o problemă.

E important să se adapteze și să se integreze în grup. La început, fiecare jucător își dorește să demonstreze, iar cumva cei mai mulți jucători reușesc în primele etape. După care, fiecare jucător are nevoie de acceptare din partea grupului, de a se dezvolta în cadrul modelului de joc.

ADVERTISEMENT

Moruțan e un jucător foarte bun, nu vorbim despre valoarea lui, dar cumva trebuie să se adapteze. Dacă nu reușește să joace o perioadă destul de lungă de timp, iar antrenorul vrea un anumit lucru de la el, nu e antrenorul de vină, nici jucătorul. E foarte greu de explicat asta”, a punctat Alex Bourceanu, la Pro Arena.

Moruțan a avut evoluții bune sub comanda lui Fatih Terim

Până să cadă în dizgrația fanilor și a noului staff tehnic, Olimpiu Moruțan a avut evoluții încântătoare în tricoul ”leilor” din Istanbul. Rezultatele, însă, au fost departe de așteptări și antrenorul care a insistat pentru transferul lui, Fatih Terim, a fost îndepărtat de la echipă.

ADVERTISEMENT

Alexandru Bourceanu știe de ce relația dintre Moruțan și Terim a fost una productivă. ”Împăratul” i-a dat libertate de mișcare, pe când Domenec Torrent vrea să-l integreze într-un sistem de joc.

”Cum s-a înțeles cu Terim? Pur și simplu nu i-a dat foarte multe indicații, l-a pus într-o poziție în care să își scoată în evidență calitățile, să dribleze adversarul, să tragă la poartă, să dea ultima pasă.

Fără multe indicații poți, dar Torrent e ca Guardiola, un profesor, încearcă să imprime un model de joc, iar pentru asta are nevoie să-i spună lui Moruțan ce vrea de la el în anumite momente. Și tuturor jucătorilor, nu e vorba numai despre Moruțan”, a concluzionat Bourceanu.

ADVERTISEMENT