Simona Halep

Cauzele eșecului suferit de Simona Halep la Turneul Campioanelor! Cum i-a dăruit victoria Svitolinei

30.10.2019 | 14:49
Cauzele esecului suferit de Simona Halep la Turneul Campioanelor Cum ia daruit victoria Svitolinei
ADVERTISEMENT

Simona Halep a pierdut partida din runda a doua a grupei violet de la Turneul Campioanelor, scor 5-7, 3-6, în fața Elinei Svitolina. Astfel, românca rămâne cu o singură victorie în competiţie, cea în faţa Biancăi Andreescu, iar calificarea în semifinale se va decide abia după duelul contra Karolinei Pliskova, de vineri.

În faţa unei jucătoare care cedează deliberat iniţiativa, aşa cum este Svitolina, Simona Halep nu a reuşit să îşi găsească precizia în lovituri, ceea ce în cele din urmă a dus la înfrângerea româncei. Simona a avut mai multe lovituri câştigătoare, 22-19, dar a comis şi foarte multe erori neforţate.

ADVERTISEMENT

Cauzele eșecului suferit de Simona Halep la Turneul Campioanelor. 38 de greșeli neforțate în meciul cu Svitolina!

Nu mai puţin de 38 de greşeli neforţate a comis Simona Halep în partida în faţa Elinei Svitolina. Acesta a fost factorul care a decis partida. În faţa Biancăi Andreescu, Simona a comis doar 31 de greşeli neforţate. Deşi vorbim despre o partidă care s-a întins pe parcursul a trei seturi, cu un timp de joc mai mare cu aproape o oră faţă de duelul de astăzi cu Svitolina.

Svitolina nu a făcut nici ea cel mai bun meci conform standardelor sale. 25 de greşeli neforţate a comis Elina, faţă de doar 16 în partida pe care o câştiga luni, tot în două seturi, în faţa Karolinei Pliskova. Jucătoarea din Ucraina este excelentă în defensivă, motiv pentru care adversele ei comit adesea multe greşeli neforţate. Halep a avut 38 astăzi, Pliskova a avut 42 în partida de luni.

ADVERTISEMENT

Ineficienţa Simonei în momentele cheie ale partidei a condus, de asemenea, la acest eşec. Svitolina a început partida clar mai bine, s-a dus repede la 3-0, dar Halep a venit cu o replică imediată. După 3 game-uri la rând, la 3-3, românca a avut minge de break. Era pe val în acel moment, dar nu a reușit să profite. Svitolina a salvat și a fost ea cea care a trecut în avantaj.

Simona Halep și-a pierdut serviciul la zero în game-uri cheie ale fiecărui set!

Apoi, la 5-6, Simona a servit pentru a duce setul în tiebreak. A făcut un game îngrozitor, cu multe erori, iar Svitolina a profitat. A făcut break la zero și a închis primul set. În setul doi, Simona a fost cea care a lovit prima. A făcut 2-1 cu break și a avut șanse pentru a-și face serviciul pentru 3-1. Le-a pierdut, iar Svitolina a făcut break și a egalat la 2.

ADVERTISEMENT

A urmat o perioadă în care ambele jucătoare și-au făcut serviciul fără probleme, iar apoi un nou game de coșmar pentru Halep. Din nou, într-un moment crucial. La 3-4, Simona și-a pierdut serviciul la zero, iar Svitolina a venit la doar un game de victorie. Au fost apoi două șanse pentru jucătoarea noastră de a face break și de a-și oferi o șansă de a întoarce soarta setului și poate a partidei. Le-a ratat, iar Svitolina și-a făcut serviciul și a închis meciul în cele din urmă.