News

Caz bizar la Constanța. Angajata unui supermarket, înțepată de un scorpion. Cum a fost posibil

06.05.2021 | 19:34
Caz bizar la Constanta Angajata unui supermarket intepata de un scorpion Cum a fost posibil
Caz bizar la Constanța. Angajata unui supermarket, înțepată de un scorpion. Cum a fost posibil. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Caz bizar la un supermarket din municipiul Constanța. Angajata unei unități comerciale a fost înțepată de un scorpion și a avut nevoie de internarea de urgență la spital.

Din primele informații oferite de Inspectoratul Teritorial de Muncă din orașul de la malul Mării Negreu, la începutul acestei săptămâni, o femeie în vârstă de 44 de ani, lucrător comercial, a fost înțepată la mâna stângă de un scorpion care se afla într-o ladă cu căpșuni.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, femeia a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru a i se acorda ajutor de specialitate.

Caz bizar la Constanța. Angajata unui supermarket, mușcată de un scorpion

Straniul incident a avut loc în a doua zi de Paște, pe 3 mai, la un supermarket din Constanța. Femeia aranja în lădițe căpșunii veniți din depozitul de la București, atunci când a fost înțepată de scorpion.

ADVERTISEMENT

Imediat, colegii femeii au chemat ambulanța iar femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa pentru a primi îngrijiri medicale, fără să fie nevoie de internare pe mai multe zile.

”Lucrătoarea a fost mușcată la nivelul mâinii stângi de un scorpion care se afla în lădița cu căpșuni. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale”, au precizat reprezentanții ITM Constanța, scrie CT News.

ADVERTISEMENT

Ce tip de scorpion trăiește în România

La nivel mondial sunt 1.400 de specii de scorpioni, însă doar 25% dintre aceștia au venin capabil să ucidă un om.

În ceea ce privește România, la noi există o singura specie. Este vorba de scorpionul carpatin, un nevertebrat, aproape inofensiv, care se găsește în zona de Curbură, munții Cozia, munții Banatului, dar și pe Valea Cernei, Oltului, Jiului.

ADVERTISEMENT

Scorpionul de la noi din țară măsoară doar 3,5 – 4 cm și este destul de mic în comparație cu cei din zonele exotice. Acesta are patru perechi de picioare, doi clești mari și o coadă subțire unde se află glanda cu venin.

Acest tip de scorpion preferă zonele stâncoase și împădurite, unde se poate ascunde ușor. Scorpionului carpatin îi place să hoinărească noaptea, însă cu puțin noroc poate fi văzut și ziua, scrie AnimalZoo.

ADVERTISEMENT
Tags: