News

Caz bizar la Spitalul Floreasca! Angajații au pierdut trupul unui mort răpus de Covid-19

04.01.2021 | 16:36
Caz bizar la Spitalul Floreasca Angajatii au pierdut trupul unui mort rapus de Covid19
ADVERTISEMENT

Un caz bizar a avut loc la Spitalul Floreasca. Trupul neînsuflețit al unui bolnav de Covid-19 este de negăsit și se presupune să ar fi fost dat altei familii în data de 31 decembrie.

Atât conducerea spitalului, cât și poliția au demarat anchete în acest caz, care a ieșit la iveală după ce rudele unui pacient decedat în ultima zi a anului 2020 au fost informate că decedatul nu poate fi găsit. Oamenii urmau să ridice trupul acestuia în data de 4 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Familia pacientului a anunțat poliția cu privire la acest lucru, iar conducerea spitalului a anunțat că este posibil ca mortul să fi fost dat altei familii.

Caz bizar, la Spitalul Floreasca! Angajații au pierdut trupul unui mort răpus de Covid-19

Conducerea spitalului anchetează această dispariție. „Precizez de la început că în unitate se desfășoară o cercetare administrativă, pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile… În momentul în care un pacient decedează, el primește o brățară de identificare, care se aplică la încheietura mâinii și apoi este pus în doi saci de cadavre.

ADVERTISEMENT

Personalul Serviciului de anatomie patologică are obligația – în momentul în care predă pacientul decedat familiei – să verifice datele din cartea de identitate și cele de pe brățara de la mână, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În această situație, noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre.

Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate. Pe lângă verificarea noastră, și poliția face o verificare, pentru că trebuie exhumat cadavrul și dat familiei în drept”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Dr. Bogdan Oprița, pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Polițiștii fac și ei verificări în acest caz. Există suspiciunea că acest cadavru ar fi ajuns la o altă familie. În cursul zilei de luni rudele ambilor pacienți decedați au fost chemați la Secția 1 de Poliție:

„Urmare informațiilor apărute în mass media, cu privire la o situație înregistrată la o unitate spitalicească din sectorul 1, facem următoarele precizări :Prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că a fost anunțat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut elibera.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale. Verificările sunt efectuate de Secția 1 Poliție, în vederea stabilirii situației de fapt.”

ADVERTISEMENT