News

Caz ciudat la Constanța. O grădiniță a fost renovată până a ajuns ca un restaurant: ”Proiectantul nu știe despre ce este vorba”

Un caz extrem de ciudat se petrece la Constanța. Aflată în curs de reabilitare, o grădiniță s-a transformat într-un veritabil restaurant.
02.02.2023 | 22:12
Caz ciudat la Constanta O gradinita a fost renovata pana a ajuns ca un restaurant Proiectantul nu stie despre ce este vorba
Grădiniță din Constanța, aflată în proces de reabilitare, transformată în restaurant: ”Am primit friteuze, cuptoare și frigidere de mărimi industriale”. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile locale din Constanța au pus la bătaie un buget de 6 milioane de lei, bani europeni, pentru reabilitarea unei grădinițe.

Grădiniță din Constanța, aflată în proces de reabilitare, transformată în restaurant: ”Am primit friteuze, cuptoare și frigidere de mărimi industriale”

Lucrările au demarat în urmă cu câteva luni. În exterior s-a muncit foarte mult. Fostul spațiu verde a fost desființat şi înlocuit cu tartan, leagăne şi mobilier de părculeţ de joacă.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a nemulțumit-o pe Tania Dumitrescu, director la Grădiniță ”Amicii” Constanța: ”Spațiul exterior aici este o problemă, este mult beton, în detrimentul spațiului verde și copiii nu câștigă nimic din asta pentru că nu vor sta la vară sub soarele torid”, a spus aceasta.

Dar marile probleme apar când observăm interiorul unității educaționale. La o primă vedere reiese faptul că autoritățile din Constanţa au plătit peste 1 milion de euro pentru a face o grădiniță să semene cu un restaurant.

ADVERTISEMENT

În grădiniță au apărut, fără nicio noimă, friteuze, chiuvete de apartament, frigidere de mărimi industriale și cuptoare cu microunde.

Inutile și mult prea mari pentru o astfel de clădire, ele au fost depozitate pe hol. Disperată, conducerea grădiniței nu știe momentan ce să facă cu ele.

ADVERTISEMENT

Acela este un frigider, acesta este un congelator. Nu avem ce face cu ele! Noi nu avem 1.200 de iaurturi, nu avem! Sunt inutile și ocupa loc! Apoi este acest cuptor pe care nu avem unde să-l punem. Au vrut să-l pună pe masa mare dar se curbează”, mai spune Tania Dumitrescu, pentru Dobrogea TV.

Mai grav este faptul că utilajele total inutile continuă să sosească în fiecare zi.

Trei cuptoare cu microunde la care noi nu știu ce vom încălzi. Nu știu ce se va face cu toate aceste ustensile imense care nouă nu ne folosesc”, se mai plângea directoarea.

ADVERTISEMENT

Consilier local: ”Proiectantul nu știe despre ce este vorba”

Subiectul grădiniței din Constanța a ajuns și pe masa Consiliului Local. Irinela Nicolae, consilier în municipalitate, este de părere că proiectantul lucrării nu a avut habar despre necesitățile reale ale unei grădinițe.

”În partea aceasta a doua de proiectare, unde vorbim de materiale diverse, s-au petrecut sau se petrec niște lucruri puțin ciudate. Proiectantul nu știe despre ce e vorba într-o grădiniță.

Atâta vreme cât ei proiectează niște frigidere supradimensionate, ca și cum le-ai lua pentru restaurant, în niciun caz pentru o grădiniță, care nu încap în bucătăriile făcute acum, asta este culmea. Nu au unde să le bage, ele stau cu ele pe holuri”, a declarat oficialul.

Mai grav este faptul că acest caz nu este singular. Presa locală mai scrie că în aceeași situație se află și grădinița ”Mugurel” din Constanța.

Ce e de făcut în continuare? Simplu: trebuie alocați alți bani cu care să se cumpere exact produsele de care au nevoie aceste instituții.

ADVERTISEMENT
Tags: