O femeie de peste 60 de ani din județul Sălaj și-a ucis soțul cu o lovitură puternică de cuțit. Victima nu a avut nicio șansă de supraviețuire. Cum s-a produs tragedia.
Din informațiile prezentate în presa locală, cazul tragic din nord-vestul României s-a petrecut luni seara, 14 octombrie 2024. În satul Dăbâceni din județul Sălaj, un bărbat de 72 de ani a avut parte de un final cumplit.
Suspecta crimei este chiar soția acestuia, o femeie de 61 de ani. Pe fondul consumului de alcool, în locuința comună a celor doi soți din comuna Ileanda ar fi izbucnit un conflict.
La un moment dat, femeia a pus mâna pe un cuțit și i-a aplicat o lovitură fatală soțului ei, chiar în zona pieptului. Bărbatul a suferit o hemoragie internă și externă care a dus rapid la deces.
”Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că, la data de 14.10.2024, pe fondul consumului de alcool, în timp ce se afla în imobilul în care locuia împreună cu victima, inculpata N.M., în vârstă de 61 de ani, i-a aplicat soțului său N.A., în vârstă de 72 de ani, o lovitură cu cuțitul în zona pieptului cauzându-i acestuia decesul.
Potrivit concluziilor medico-legale, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe şi interne consecutive unei plăgi tăiate, penetrantă toracic cu secţiunea plămânului, între leziunea cauzată şi moartea victimei existând raport de cauzalitate directă”, a precizat Sorin Emil Flonta, Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalului Sălaj, citat de Graiul Sălajului.
În acest moment, femeia din Dăbâceni este urmărită penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. E acuzată de săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie.
Marți, 15 octombrie, suspecta acestei crima a fost reținută pentru 24 de ore. La mijlocul săptămânii, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj urmează să se pronunțe asupra propunerii de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, formulată de procurori.
”Precizăm faptul că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, spun procurorii.