News

Caz de coronavirus la Colegiul Național „Gheorghe Șincai! Un elev a fost testat pozitiv. Ce măsuri iau autoritățile

17.09.2020 | 11:28
Caz de coronavirus la Colegiul National Gheorghe Sincai Un elev a fost testat pozitiv Ce masuri iau autoritatile
Un elev al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cursurile unei clase a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” se vor desfășura exclusiv online, după ce unul dintre elevi a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit comunicatului transmis miercuri seara de Primăria Sector 4, Direcția de Sănătate Publică a demarat deja o anchetă epidemiologică și urmează ca întregul spațiu al unității de învățământ să fie dezinfectat.

ADVERTISEMENT

Surse citate de știrileprotv.ro susțin că adolescentul infectat se află în momentul de față internat în spital. Pentru moment, nu sunt cunoscute, însă, foarte multe detalii cu privire la starea sa de sănătate.

Un elev al Colegiului Național „Gheroghe Șincai” din Capitală a fost diagnosticat cu noul coronavirus

Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020, care prevede că „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, „în situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”, informează autoritățile.

Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a dispus în această după-amiază mutarea în sistem online a activităţilor de învăţare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai”, ca urmare a testării pozitive la SARS-COV-2 a unuia dintre cursanţi”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Sector 4.

ADVERTISEMENT

Liceul „Ovidius” din Constanța și-a închis porțile. Patru angajați au fost depistați cu COVID-19

În altă ordine de idei, liceul „Ovidius” din Constanța a trebuit să își închidă porțile pentru elevi la doar o zi după începerea anului școlar. Patru angajați au fost diagnosticați cu noul coronavirus, așa că instituția a intrat în scenariul roșu.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța susține că doi dintre ei sunt internați în spital încă de săptămâna trecută, iar ceilalți nu au participat la deschiderea noului an școlar. Chiar și în aceste condiții, toate cursurile se vor desfășura online

ADVERTISEMENT

Șapte unități de învățământ din județul Constanța se află acum „scenariul roșu”:  două în Cuza Vodă, localitate în care au fost raportate mai multe cazuri de îmbolnăvire și alte cinci în  Medgidia, închise pentru că sunt încă în stadiul de șantier.

ADVERTISEMENT