Stiri sportive

Stefano Pioli, antrenorul lui AC Milan, are COVID / Andrei Chivulete arbitrează Dinamo – Astra

Stefano Pioli antrenorul lui AC Milan are COVID  Andrei Chivulete arbitreaza Dinamo  Astra
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Stefano Pioli, antrenorul lui AC Milan, are COVID

UPDATE, 14 noiembrie, ora 14:04 / Ultimele rezultate ale testelor pentru coronavirus efectuate de AC Milan au descoperit un nou caz pozitiv. Este vorba chiar despre antrenorul echipei, Stefano Pioli. Tehnicianul nu prezintă simptome şi a fost izolat la domiciliu. Toate celelalte teste au fost negative, dar antrenamentul de sâmbătă a fost anulat. AC Milan va juca primul meci pe 22 noiembrie, în Serie A, contra lui Napoli

ADVERTISEMENT

S-a stabilit arbitrul pentru restanța Dinamo – Astra

UPDATE, 13 noiembrie, ora 23:27 / Arbitrul Andrei Chivulete va conduce la centru meciul Dinamo București – Astra Giurgiu, restanță din etapa a noua din Liga 1, care se va disputa sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 21:00.

El va fi ajutat de asistenţii George Florin Neacşu şi Andrei Constantinescu, iar rezervă va fi Lucian Rusandu. Observator de arbitri a fost delegat Liviu Ciubotariu. Meciul trebuia să se dispute la 30 octombrie, dar a fost amânat după ce la Astra au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mohamed Salah, infectat cu Covid-19

UPDATE, 13 noiembrie, ora 17:19 / Federația Egipteană de Fotbal a anunțat că atacantul Mohamed Salah a fost testat pozitiv la coronavirus.

”Testul medical efectuat la echipa națională a arătat că jucătorul Mohamed Salah, vedeta lui FC Liverpool, a fost infectat cu coronavirus. Jucătorul nu are niciun simptom. Ceilalți fotbaliști din lot sunt negativi”, se arată în comunicatul egiptenilor.

ADVERTISEMENT

Anunțul vine în aceeași săptămână în care starul lui Liverpool a participat la nunta fratelui său și a dansat în public fără a purta mască și fără a respecta nicio măsură de prevenție împotriva coronavirusului, după cum se observă în video-ul de mai jos.


Irina Bara a ratat finala Linz

UPDATE, 13 noiembrie, ora 16:30 / Perechea Irina Bara/Sara Sorribes Tormo (România/Spania), cap de serie numărul 3, a fost eliminată în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Linz, dotat cu premii totale de 202.250 de dolari.

Bara şi Sorribes Tormo au fost învinse de echipa Lucie Hradecka/Katerina Siniakova (Cehia), cap de serie numărul 1, scor 6-3, 3-6, 10-5, într-o oră şi 25 de minute.


Focar de coronavirus la Academica Clinceni

UPDATE, 13 noiembrie, ora 14:40 / Clubul de Liga 1 Academica Cliceni a anunțat apariția unui adevărat focar de coronavirus la nivelul echipei și al staff-ului.

„În această săptămână, Academica Clinceni a continuat testarea periodică pentru Covid-19 impusă de protocolul pentru desfăşurarea competiţiilor sportive. În urma analizelor au apărut 6 rezultate pozitive în rândul jucătorilor şi două în rândul staff-ului. Toate persoanele au intrat în izolare şi au fost luate toate măsurile impuse de autorităţi pentru evitarea răspândirii virusului.”, se arată pe site-ul oficial al grupării ilfovene.


Irina Bara, calificare în proba de dublu de la Linz

UPDATE, 12 noiembrie, ora 23:37 / Perechea Irina Bara/Sara Sorribes Tormo (România/Spania), cap de serie numărul 3, s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Linz, dotat cu premii de 202.250 de dolari.

Bara şi Sorribes Tormo au învins în sferturile de finală echipa Jil Teichmann/Renata Voracova (Elveţia/Cehia), scor 6-3, 7-6 (7), într-o oră şi 40 de minute. În semifinale, ele vor întâlni perechea cehă Lucie Hradecka/Katerina Siniakova, cap de serie numărul 1, care a trecut, cu scorul de 6-1, 7-5, într-o oră şi 12 minute, de cuplul Irina Begu/Nadia Podoroska (România/Argentina).


S-au tras la sorți grupele pentru Turneul Campionilor 2020

UPDATE, 12 noiembrie, ora 19:37 / În această seară s-au stabilit grupele pentru Turneul Campionilor 2020 la tenis, care se va disputa în perioada 15-22 noiembrie pe Arena O2 din Londra.

În Grupa „Tokyo 1970”, Novak Djokovivc se va duela cu Daniil Medvedev, Alexander Zverev și Diego Schwartzman, în timp ce Rafael Nadal îi va avea ca adversari în Grupa „Londra 2020” pe Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev.

Aceasta este ultima ediție a Turneului Campionilor care se va disputa la Londra, din 2021 competiția urmând să se mute la Torino.

  • 5.700.000 de dolari sunt premiile totale la ediția din acest an a Turneului Campionilor

Meciul Tatran Presov – Dinamo din EHF European League a fost amânat!

UPDATE, 12 noiembrie, ora 19:18 / Partida de handbal masculin Tatran Presov – Dinamo, care trebuia să se dispute marți, 17 noiembrie, în cadrul etapei a 3-a din EHF European League a fost amânată.

„Forul european la handbal (EHF) a decis astăzi amânarea meciului pe care Dinamo ar fi trebuit să-l dispute pe 17 noiembrie la Presov în etapa a treia a EHF European League. Motivele sunt legate strict de situația creată de pandemia de COVID 19 și de restricțiile în vigoare pe teritoriul slovac. Jucătorii noștri ar fi fost obligați la 14 zile de carantină odată intrați pe teritoriul Slovaciei, ceea ce ar fi fost imposibil. Managerii echipei slovace au încercat să obțină o derogare pentru acest meci, dar nu au izbutit. În aceste condiții, meciul a fost amânat pentru o dată pe care EHF o va stabili de comun acord cu cele două echipe.
Următorul meci din EHF European League este cel din 24 noiembrie, de la București, cu USAM Nimes (Franța)”, este anunțul făcut de clubul Dinamo pe pagina oficială de Facebook.


Ovidiu Hațegan, la centru în Germania – Ucraina

UPDATE, 12 noiembrie, ora 18:10 / Arbitrul Ovidiu Hațegan va oficia partida din grupa a 4-a a Ligii A din UEFA Nations League dintre Germania și Ucraina. Meciul se va disputa la Leipzig, pe Red Bull Arena, în data de 14 noiembrie, de la 21:45. La cele două tușe vor sta Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în vreme ce arbitru de rezervă va fi Sebastian Colțescu. În această grupă, pe lângă Germania și Ucraina, mai joacă Spania și Elveția. Spania (7p) este lider, urmată de Germania (6p) și Ucraina (6p), în vreme ce Elveția (2p) este ultima.


Sorana Cârstea a pierdut în turul doi la Linz

UPDATE, 12 noiembrie, ora 17:38 / Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 87 WTA, a fost eliminată în turul doi al turneului de la Linz, dotat cu premii totale de 202.250 de dolari.

Cîrstea a fost învinsă de sportiva franceză Oceane Dodin, jucătoare venită din calificări și numărul 115 mondial, scor 6-4, 6-4, într-o oră şi 24 de minute. Premiul pentru participarea în turul doi este de 2.540 de dolari şi 30 de puncte WTA.


CSM Reșița a învins Concordia în Liga 2

UPDATE, 12 noiembrie, ora 16:01 / Echipa CSM Reșița a învins, acasă, cu scorul de 1-0, formația Concordia Chaijna, într-un meci restant din etapa a zecea din Liga 2.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Cristian Danci, în minutul 28. Oaspeții au evoluat în inferioritate numerică în minutele de prelungire, după eliminarea lui Stelian Cucu.

l2


Programul următoarei etape din Liga 1

UPDATE, 12 noiembrie, ora 13:53 / LPF a anunțat programul rundei cu numărul 11 din Liga 1. Campionatul României se va relua pe 20 noiembrie după pauza luată pentru jocurile echipelor naționale.

Primul meci al etapei va fi confruntarea dintre Poli Iași și FC Argeș. FCSB, liderul clasamentului, va juca în deplasare contra lui Gaz Metan Mediaș.

Vineri, 20 noiembrie

Ora 17.00 Politehnica Iași – FC Argeș

Ora 20.30 Dinamo – FC Voluntari

Sâmbătă, 21 noiembrie

Ora 13.00 Academica Clinceni – FC Viitorul Constanța

Ora 19.30 FC Botoșani – Universitatea Craiova

Duminică, 22 noiembrie

Ora 17.00 FC Hermannstadt – Astra Giurgiu

Ora 20.00 CFR Cluj – UTA Arad

Luni, 23 noiembrie

Ora 18.30 Chindia Târgoviște – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Ora 21.00 Gaz Metan Mediaș – FCSB


Jucător depistat pozitiv a evoluat în meciul Turcia – Croația

UPDATE, 12 noiembrie, ora 12:40. Domagoj Vida a evoluat 45 de minute în amicalul Turcia – Croația, scor 3-3. El a fost titular, a luat contactul cu adversarii și coechipierii. La pauză abia s-au primit rezultatele și Vida a ieșit pozitiv. A fost scos de pe teren și trimis direct în izolare. El nu va putea evolua cu Suedia, în Liga Națiunilor.


Focar COVID-19 la Petrolul Ploiești

UPDATE, 12 noiembrie, ora 11:43. Petrolul Ploiești a anunțat că șapte persoane din cadrul clubului (6 jucători plus 1 om din staff) sunt infectate cu noul coronavirus. Cu toate acestea, meciul de luni cu Aerostar Bacău se va juca conform planului:

“Ca urmare a testării RT-PCR periodice, realizate conform protocolului FRF, o dată la 14 zile, la începutul acestei săptămâni au fost depistate, în cadrul clubului nostru, 7 persoane cu rezultat pozitiv – 6 jucători si un membru al staff-ului auxiliar. Meciul cu Aerostar Bacău, din etapa următoare, se va desfășura conform programării, luni, de la ora 19.30, la Mogoșoaia”, se arată în comunicat.


Vejle BK s-a calificat la penalty-uri în optimile de finală ale Cupei Danemarcei

UPDATE, 11 noiembrie, ora 22:47 / Vejle BK, echipa din prima ligă daneză antrenată de românul Costel Gâlcă, s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Cupei Danemarcei după ce a eliminat la penalty-uri pe Brabrand, formație ce ocupă locul 9 în cel de-al treilea eșalon.

Costel Gâlcă a aliniat o formație alcătuită din mai multe rezerve și a fost aproape de o mare rușine. Deși Vejle a condus cu 1-0, Brabrand a reușit să întoarcă miraculos scorul la 2-1, fiind aproape de o imensă surpriză. Numai că s-a văzut egalată în minutul 90+5, s-a ajuns la penalty-uri, unde prim-divizionara a fost mai sigură și s-a impus cu scorul de 4-2.


Liviu Ciobotariu va antrena în Emiratele Arabe Unite

UPDATE, 11 noiembrie, ora 17:22 / Rămas fără angajament după despărţirea de naţionala Libanului, Liviu Ciobotariu şi-a găsit echipă. O va antrena pe Hatta Club, formaţie aflată pe ultimul loc în Emiratele Arabe Unite. Obiectivul antrenorului român este salvarea de la retrogadare.

După cinci etape scurse, Hatta a acumulat un singur punct şi are un golaveraj dezastruos, 2-16. Din fericire pentru Liviu Ciobotariu, nu va pleca în cursa de evitare a retrogradării cu handicap, întrucât alte trei echipe sunt fără victorie în startul de sezon. În Emirate, antrenează şi Daniel Isăilă. Formaţia lui, Bani Yas, e pe locul al treilea, la 5 puncte de liderul Al Sharjah.


Focar de coronavirus la o echipă de Liga a doua

UPDATE, 11 noiembrie, ora 16:56 / La Turris Turnu Măgurele sunt 20 de persoane pozitive la coronavirus. Este cea de-a doua echipă care are parte de un focar de coronavirus după cei de la ”U ” Cluj.

Echipa a spus că are 15 fotbaliști și cinci oameni din staff pozitivi la COVID-19: “În urma testului RT-PCR efectuat ieri, 10.11.2020, avem 15 jucători și 5 persoane din staff depistate pozitiv.

Restul jucătorilor sunt izolați în altă locație urmând ca peste 7 zile tot lotul să fie retestat. Ținem legătura îndeaproape cu autoritățile pentru a rezolva cât mai rapid această situație”.


Liga 2, restanță din etapa a 10-a: FK Csikszereda – Pandurii Tg. Jiu 1-1

UPDATE, 11 noiembrie, ora 15:53 / FK Csikszereda și Pandurii Tg. Jiu au terminat la egalitate, 1-1, partida restantă din cadrul etapei a 10-a din Liga 2. Gazdele au deschis scorul în minutul 77 prin Apro, care a transformat un penalty, dar au fost egalate la faza imediat următoare. Remacle a prins un șut senzațional de la peste 30 de metri, care s-a dus lângă bară și a stabilit scorul final. În urma acestui rezultat de egalitate, FK Csikszereda ocupă locul 15 în clasament, cu 12 puncte, în timp ce Pandurii e tot pe ultima poziție, cu 4 puncte.

Celălalt meci restant care trebuia să se dispute astăzi, CSM Reșița – Concordia Chiajna, a fost reprogramat din nou, pentru joi, 12 noiembrie, de la ora 14:00.


Dan Alexa este noul antrenor al lui ASU Poli Timișoara

UPDATE, 11 noiembrie, ora 15:05 / Clubul ASU Poli Timișoara a anunțat că antrenorul principal Octavian Benga a încetat colaborarea cu echipa alb-violetă. Decizia ar fi fost una luată de comun acord. Noul antrenor al echipei va fi Dan Alexa, cel care a fost managerul general al Politehnicii încă de la începutul sezonului. Alexa a jucat pentru UM Timișoara, FC Politehnica Timișoara, FC Timișoara și a antrenat-o și pe ACS poli, de-a lungul anilor.

„Am avut o dorinţă de a rămâne, dar nu în condiţiile în care mi s-au propus. Am considerat că e mai bine pentru toată lumea să reziliem de comun acord. Politehnica să continue şi fără mine (…) Vreau să le mulţumesc în primul rând jucătorilor, pentru că am reuşit şi asta e cea mai mare realizare a mea la club, să formez un grup. E dificil să formezi un grup aşa unit, cu jucători, unii cu o vârstă mai înaintată, alţii foarte tineri. Cred că am făcut o îmbinare foarte bună şi am creat o atmosferă propice performanţei. Pe viitor se poate construi în continuare. Politehnica Timişoara poate să rămână acolo în faţă, să intre în play-off şi să atace promovarea! Îi urez mult succes noului antrenor. Cu siguranţă va fi o presiunea mai mare pe noul antrenor… Îi doresc să facă mai multe decât am realizat eu”, a declarat Octavian Benga, deja fostul antrenor de pe Bega.


Fabien Barthez revine la Toulouse

UPDATE, 11 noiembrie, ora 10:20 / Fostul portar francez Fabien Barthez, câștigător al Campionatului Mondial în 1998,  a acceptat să revină la Toulouse, clubul care l-a crescut și pentru care a debutat la profesioniști în 1990. Ajuns la 49 de ani, Barthez s-a retras în 2007 și acum va fi consultant pe problemele cu portarii la clubul alb-violet.


Un fost star din NBA a decedat

UPDATE, 11 noiembrie, ora 09:12 / Tom Heinsohn, fostul star al lui Boston Celtics a decedat la vârta de 86 de ani. A avut una dintre cele mai prolifice cariere din NBA. Heinsohn a câștigat opt titluri ca jucător al lui Boston Celtics și alte două ca antrenor. A intrat de două ori în Hall of Fame, atât pentru cariera de jucător, cât și pentru cea de antrenor.

Numărul 15 purtat de Heinsohn la Celtics a fost retras de către club. Heinsohn a evoluat atât ca jucător, cât și ca antrenor la Boston Celtics, fiind singurul om care a contribuit dintr-o postură sau alta la toate cele 17 titluri ale clubului.


Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal a demisionat

UPDATE, 10 noiembrie, ora 20:46 / Greg Clarke, preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), s-a retras din funcţie după scandalul pornit de la declaraţiile sale în faţa unei comisii parlamentare în care a numit jucătorii de culoare drept „coloraţi“, un termen denigrant în limba engleză. Vorbele sale au fost aspru criticate de organizaţiile care luptă împotriva rasismului.

FA a confirmat demisia lui Clarke şi a precizat că preşedinte interimar va fi Peter McCormick.

Greg Clarke a avut mai multe remarci deplasate în ultima perioadă. Pe lângă apelativul „coloraţi“, el a mai spus că jucătorii de culoare şi cei din sud-asiatici au „interese diferite în carieră“, portăriţele lipsesc din fotbalul feminin pentru că fetelor nu le place să se şuteze o minge spre ele (n.r. – în limba engleză expresia folosită poate avea altfel de conotaţii), iar a fi homosexual este o „alegere ca stil de viaţă“.


Filmul biografic „Eu sunt Zlatan“, în cinema din august 2021

UPDATE, 10 noiembrie, ora 19:06 / Cartea biografică „Eu sunt Zlatan“, lansată în 2011, a devenit instantaneu un best-seller. Acum, la 10 ani distanţă, se pregăteşte un film biografic bazat pe copilăria şi începutul de carieră a atacantului de la AC Milan, peliculă ce va fi lansată în august 2021 în cinematografe.

Rolul lui Zlatan Ibrahimovici va fi jucat de doi protagonişti. Dominic Bajraktari îl va ilustra pe Ibra la vârsta de 11-13 ani, iar Granit Rushiti, un atacant suedez de 20 de ani, îl va întruchipa la vârsta de 17-20 de ani. Ibrahimovici însuşi a fost extrem de implicat în proiect şi a supervizat scrierea scenariului.


Luka Jovic scapă de închisoare. Amendă de 30.000 de euro

UPDATE, 10 noiembrie, ora 18:41 / Luka Jovic, atacantul lui Real Madrid, a încălcat, în luna martie, măsurile impuse de Serbia pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi a fost judecat. Pedeapsa primită pentru fapta lui a fost de 6 luni de detenţie, dar sârbul a ajuns la un acord cu autorităţile din ţara natală şi va plăti, în schimb, doar o amendă. Suma pe care o are de plătit este de aproximativ 30.000 de euro conform presei din Spania.

Luka Jovic a zburat în Serbia pentru a sărbători ziua iubitei sale. El a fost surprins pe străzile din Belgrad în perioada de carantină de 14 zile, în care ar fi trebuit să rămână, după venirea din Spania, ţară serios afectată de primul val al pandemiei.


Contract până în 2026 pentru Ștefan Baiaram

UPDATE, 10 noiembrie, ora 17:12 / În contextul regulii U21, tânărul Ștefan Baiaram (17 ani) a devenit printre cei mai importanți jucători ai Universității Craiova, iar oltenii au decis să îi ofere un contract nou. Astfel, Baiaram și-a pus semnătura pe o înțelegere valabilă până în 2026, au anunțat oltenii prin intermediul paginii oficiale de Facebook.


Teste negative, înaintea amicalului cu Belarus

UPDATE, 10 noiembrie, ora 15:40 / FRF a anunțat că a primit rezultatele testelor COVID-19 efectuate în seara zilei de 9 noiembrie 2020 la Mogoșoaia. Testele au fost făcute înaintea amicalului cu Belarus, care va avea loc miercuri, 11 noiembrie, iar toți cei 22 de jucătorii și membrii staff-ului sunt negativi. Singurul care trebuie să mai afle dacă este sănătos este Alexandru Albu, care a fost testat în dimineața acestei zile. El va primi rezultatul miercuri, 11 noiembrie, chiar în ziua meciului cu Belarus.


Definitiv: Andrea Iannone, suspendat 4 ani pentru dopaj

UPDATE, 19 noiembrie, ora 15:00 / Pilotul de motociclism Andrea Iannone a fost suspendat pentru 4 ani pentru dopaj. Pe 3 noiembrie 2019, el a fost testat pozitiv la Marele Premiu al Malayeziei. A susţinut atunci că nu a folosit substanţe interzise, iar rezultatul testului a fost cauzat de mâncarea consumată în ţara respectivă. A primit iniţial 18 luni de suspendare. După încă o lună, la retestare, s-a dovedit din nou pozitiv. Atât el, cât şi WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping) au făcut apel la prima decizie. În cele din urmă, câştig de cauză a avut WADA, care a cerut mărirea suspendării la 4 ani. Decizia TAS este definitivă. Suspendarea a început pe 17 decembrie 2019, iar toate punctele şi medaliile câştigate între noiembrie şi începutul pedepsei sunt anulate.


FCU Craiova vrea din nou pe stadionul Ion Oblemenco

UPDATE, 19 noiembrie, ora 13:00 / Clubul FCU Craiova, patronat de Adrian Mititelu, a solicitat să evolueze din nou pe stadionul „Ion Oblemenco”. Gruparea din Bănie a mai evoluat pe acest stadion în sezonul precedent al Cupei României, cand a fost eliminată de Universitatea Cluj. Oltenii au solicitat Olguței Vasilescu, primarul Craiovei, să evolueze pe arena „Ion Oblemenco” în meciul cu ASU Poli Timișoara, din Cupa României.


Tricolorii, test COVID înainte de Belarus

UPDATE, 9 noiembrie, ora 22:20. Tricolorii și staff-ul echipei naționale au fost testați luni seara pentru meciul de miercuri împotriva celor din Belarus. Rezultatele vor fi anunțate în cursul zilei de marți. Tricolorii vor mai avea de trecut prin două teste, premergătoare meciurilor cu Norvegia și Irlanda de Nord.


Un arbitru român, servit de celebrul chef, Salt Bae

UPDATE, 9 noiembrie, ora 21:56. Fostul arbitru din Liga 1, Marius Martiș, o duce bine și după ce s-a lăsat de arbitraj. Fostul fluieraș a vizitat Istanbulul și nu putea rata restaurantul celebrului chef Nusret, cunoscut și sub numele de Salt Bae.

Însuși Salt Bae l-a servit pe Martiș, așa cum a făcut-o în trecut cu multe vedete din fotbal: Messi, Ronaldo, Maradona, Pogba, Neymar sau Lewandowski trecând pragul restaurantului celebrului chef. Însă și prețul este pe măsura răsfățului: o friptură în foița de aur ajunge la 1000 de dolari.

VEZI VIDEO:


Tamaş, savuros când a aflat adversarul lui U Cluj: “O zonă viticolă foarte bună”

UPDATE, 9 noiembrie, ora 20:51 / Gabriel Tamaș, apărător la U Cluj, a făcut 37 de ani chiar în ziua tragerii la sorți pentru partidele din șaisprezecimile Cupei.

Echipa sa va evolua, în deplasare, cu cei de la Hușana Huși, formație din cel de-al treilea eșalon fotbalistic, în jur de 28 noiembrie.

Tamaș a făcut o glumă legată de această destinație, spunând că acolo este o zonă viticolă foarte bună: ”E drumul cam lung de la Cluj la Huși. E o zonă viticolă foarte bună, nu?”


Academica Clinceni are un caz de coronavirus

UPDATE, 9 noiembrie, ora 13:25 / Academica Clinceni a anunțat pe site-ul oficial că un jucător este infectat cu coronavirus.

”Academica Clinceni anunţă că un component al lotului a fost depistat pozitiv în urma unui test pentru Covid-19. Au fost luate toate măsurile impuse de autorităţi pentru evitarea răspândirii virusului”, este comunicatul grupării ilfovene.


Accident mortal pentru un motociclist brazilian

UPDATE, 9 noiembrie, ora 10:32 / Pilotul brazilian de motociclism Matheus Barbosa a murit la 23 de ani după un accident teribil suferit pe circuitul de la Interlagos în timpul unei curse din campionatul local de Superbike.

Pilotul a pierdut controlul motocicletei într-o curbă și s-a ciocnit violent de barierele de protecție. Barbosa este a treia victimă din ultimii doi ani de pe circuitul de la Interlagos, după Mauricio Paludete și Danilo Berto.


Samuel Eto’o a suferit un accident rutier

UPDATE, 9 noiembrie, ora 08:49 / Fostul atacant de la Barcelona și Inter Milano, Samuel Eto’o, în vârstă de 39 de ani, a suferit un accident rutier în zona Nkongsamba din Camerun.

Conform goal.com, fostul internațional camerunez se afla la volan în momentul în care maşina sa a fost lovită de un autobuz. Fostul fotbalist se întorcea de la o nuntă.

Eto’o urmează să fie supus unor investigaţii medicale amănunţite. El ar fi suferit un traumatism cranian minor.


Daniil Medvedev a câștigat turneul de la Paris

UPDATE, 8 noiembrie, ora 21:07 / Rusul (24 de ani, 5 ATP) s-a impus în fața lui Alexander Zverev (23 de ani, 7 ATP) în utlimul act al competiției Masters de la Paris, scor 5-7, 6-4, 6-1.

Cei doi tenismeni au stat foarte bine la serviciu. Germanul a preluat conducerea prin niște retururi la limită, în cel de-al 12-lea game.

Rusul a reușit să câștige setul secund. În decisiv, neamțul a fost mai slab, iar Medvedev a câștigat meciul după două ore și opt minute de joc.


CSKA Sofia are un nou antrenor

UPDATE, 8 noiembrie, ora 20:09 / CSKA Sofia, oponenta lui CFR Cluj din grupele Europa League, are un nou tehnician, după plecarea lui Stamen Belchev. Echipa bulgară s-a înțeles cu Bruno Akrapovic (53 de ani), tehnicianul de la Lokomotiv Plovdiv, conform sportal.bg.

“Da, e adevărat. Conducerea lui Lokomotiv a fost informată despre decizia mea. Nu pot vorbi mai mult, mâine va deveni mai clar”, a spus antrenorul.


Doi campioni din Belarus, reținuți pentru participarea la proteste

UPDATE, 8 noiembrie, ora 17:57 / Vicecampionul olimpic la decatlon în 2008, Andrei Kravchenko, şi multiplul campion la kickboxing Ivan Ganin ai fost reținuți în Belarus pentru că au participat la protestele împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Șeful statului este contestat de trei luni de opoziție, care îl acuză că a fraudat alegerile. Cel puţin 300 de persoane au fost arestate la Minsk în timpul marşului masiv de duminică al opoziţiei.


Zece jucători s-au prezentat la naționala de tineret

UPDATE, 8 noiembrie, ora 16:13 / Primii jucători ai naționalei U21 a României care au sosit în cantonamentul de la Buftea sunt Denis Haruț, Raul Opruț, Marian Aioani, Darius Olaru, Gabriel Simion, Andrei Vlad, Ștefan Vlădoiu, Alex Cîmpanu, Claudiu Petrila și Olimpiu Moruțan.

De la ora 18:30, tricolorii vor avea și un prim antrenament, însă Adrian Mutu va putea pregăti partida cu Danemarca în formulă completă abia de marți, 10 noiembrie, prima zi în care lotul va fi complet după ultimele sosiri de la cluburi.

Ca o măsură suplimentară de prevenție împotriva Covid-19, toți jucătorii și membrii staff-ului U21 au trecut prin încă un filtru la Buftea: teste rapide de diagnostic! Este o metodă extra de prevenție între testările oficiale. Conform protocolului UEFA, pentru partida cu Danemarca, tricolorii au nevoie de un test RT-PCT negativ cu 48 de ore înaintea disputării jocului.


Anglia – Islanda, șanse mari să nu se dispute

UPDATE, 8 noiembrie, ora 14:46 / Partida Anglia – Islanda, din Liga Națiunilor, s-ar putrea să nu se dispute din cauza măsurilor restrictive aplicate de autoritățile britanice după înmulțirea cazurilor de coronavirus.

Conform The Athletic, islandezii ar urma să vină în Anglia direct din Danemarca, acolo unde au programat, trei zile înainte, un alt joc din Liga Națiunilor. Doar că, Guvernul de la Londra a interzis intrarea în țară a oricărei persoane care vine din Danemarca și nu are cetățenie britanică, iar restricția este valabilă și pentru sportivi.

De asemenea, Premier League a sfătuit cluburile cu jucători din Danemarca, Suedia și Islanda să nu le permită plecarea la națională, deoarece nu va exista nicio exceptare de la regulile guvernului britanic privind intrarea în țară după ce au vizitat Danemarca.


Griezmann ar putea pleca de la Barcelona

UPDATE, 8 noiembrie, ora 14:12 / Francezul Antoine Griezmann nu a avut prestațiile așteptate la Barcelona, iar jurnaliștii spanioli notează că jucătorul ar putea fi cedat sub formă de împrumut.

„Diario Gol” scrie că Manchester United este echipa interesată de francez. Conform sursei citate, patronii englezilor sunt pregătiți să negocieze cu spaniolii un împrumut al lui Griezmann încă din luna ianuarie a anului viitor.

Totodată, Manchester vrea să-i plătească tot salariul lui Griezmann. United l-a dorit de la Barcelona și pe Ousmane Dembele.


Româncele au pierdut pe linie la Linz

UPDATE, 8 noiembrie, ora 13:50 / Jucătoarele de tenis Irina Bara (locul 116 WTA), Laura Paar (198 WTA) și Jacqueline Cristian (locul 169 WTA) au ratat calificarea pe tabloul principal al turneului de la Linz, dotat cu premii în valoare de 202.250 de dolari.

Bara a fost învinsă de croata Jana Fett, locul 235 mondial, scor 1-6, 6-4, 2-6, iar Paar a fost întrecută de franțuzoaica Oceane Dodin, numărul 114 mondial, scor 2-6, 5-7. Cristian a abandonat întâlnirea cu sportiva franceză Harmony Tan, numărul 239 mondial, la scorul de 1-4 în primul set.


FC Viitorul are un caz de Covid-19

UPDATE, 8 noiembrie, ora 10:10 / FC Viitorul a anunţat pe site-ul oficial că unul dintre jucătorii săi a fost testat pozitiv cu coronavirus. Clubul nu a precizat numele fotbalistului, însă a menţionat că restul lotului a avut rezultate negative la testele Covid-19.

”În urma unei noi testări Covid-19 în cadrul jucătorilor echipei noastre, a fost depistat, din păcate, un nou caz pozitiv. Toate celelalte teste sunt negative”, este anunţul constănțenilor înaintea meciului cu Dinamo.

La 27 octombrie, FC Viitorul anunţa că are nouă cazuri de coronavirus, cinci jucători şi patru membri ai stafului auxiliar.


Ei sunt primii ”tricolori” care au sosit la națională

UPDATE, 7 noiembrie, ora 19:14 / Alin Toșca, Alexandru Maxim, David Lazar, Dan Nistor și Ionuț Nedelcearu sunt primii ”tricolori” care au ajuns în cantonamentul naționalei României. Jucătorii au făcut un antrenament de refacere.


Emoții tot mai mari pentru Steaua în Liga 3, după încă un pas greșit

UPDATE, 7 noiembrie, ora 17:30 / Steaua București a remizat scor 2-2 în etapa a noua din Liga 3, contra formației Metalul Buzău. Pentru roș-albaștri au marcat Emilian Pacionel și Florin Răsdan, în vreme ce gazdele au înscris prin Andrei Pavel, de două ori. Steaua a egalat in-extremis, în minutul 90+5. După acest rezultat, formația lui Daniel Oprița rămâne pe primul loc în seria a patra a Ligii 3, însă FCSB 2 s-a apropiat la doar două puncte de prima poziție.


Măsuri stricte la Campionatul Național de gimnastică

UPDATE, 7 noiembrie, ora 14:06 / Între 10 și 14 noiembrie, în Sala ”Olimpia” din Ploiești se va desfășura Campionatul Național Individual de gimnastică artistică masculină destinat juniorilor II, I, dar și seniorilor.

Toți sportivii vor locui numai într-o locație și nu vor avea voie să o părăsească. “Nu va intra nimeni în sală, nici măcar oficiali ai federaţiei, jurnalişti sau alte persoane cu drept, fără a avea realizat testul COVID-19 cu 48 înainte de începerea competiţiei”, a spus Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.


Roberto Mancini, infectat cu Covid-19

UPDATE, 7 noiembrie, ora 12:01 / Selecţionerul naționalei Italiei, Roberto Mancini, în vârstă de 55 de ani, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi se află în izolare la domiciliu.

Conform site-ului oficial al Federației Italiene, Mancini este asimptomatic, dar va lipsi cel puțin la partida amicală cu reprezentativa Estoniei, programată miercuri, 11 noiembrie. ”Squadra azzurra” va fi condus de pe margine de secundul Alberigo Evani.

Italia va juca apoi în Liga Naţiunilor, cu Polonia (15 noiembrie) şi Bosnia-Herţegovina (18 noiembrie).


Schwartzman s-a calificat la Turneul Campionilor

UPDATE, 7 noiembrie, ora 10:21 / Tenismenul argentinian Diego Schwartzman, locul 9 ATP, a reuşit să se califice pentru prima dată în carieră la Turneul Campionilor, în ciuda înfrângerii suferite în fața rusului Daniil Medvedev, scor 3-6, 1-6, în sferturile de finală ale turneului Masters 1.000 de la Paris.

Conform L’Equipe, argentinianul şi-a asigurat locul la finala sezonului după ce singurul jucător care-l putea priva de turneul de la Londra, spaniolul Pablo Carreno Busta, locul 15 ATP, a pierdut, scor 6-4, 5-7, 1-6, meciul din aceeaşi fază cu compatriotul său Rafael Nadal, locul 2 ATP. Carreno Busta trebuia să se impună la Paris Bercy pentru a ajunge la O2 Arena.

Ceilalţi şapte jucători care vor evolua la Turneul Campionilor sunt sârbul Novak Djokovic, spaniolul Rafael Nadal, austriacul Dominic Thiem, rusul Danil Medvedev, grecul Stefanos Tsitsipas, germanul Alexander Zverev şi rusul Andrei Rublev. Finala sezonului va avea loc între 15 şi 22 noiembrie. La această ediţie va lipsi elveţianul Roger Federer, locul 4 ATP, accidentat.


Moment de reculegere la Craiova, în memoria lui Adrian Păunescu

UPDATE, 6 noiembrie, ora 21:35 / Moment impresionant la Craiova, cu ocazia comemorării a 10 ani de la dispariția lui Adrian Păunescu. Poetul decedat în 2010, la vârsta de 67 de ani, a fost comemorat de fotbaliștii olteni, care au intrat pe teren înaintea meciului cu Chindia Târgoviște purtând tricouri inscripționate special, în memoria celui care a compus celebrul imn al Universității. Pe tricourile purtate de olteni era inscripționat chipul fostului poet, iar dedesubt erau scrise versurile „Oltenia eterna Terra-Nova / Un cântec are astăzi și-n priviri”. De asemenea, s-a ținut și un minut de reculegere în memoria lui Adrian Păunescu.

Sursa foto: Captură Digisport


Edin Dzeko a aflat că are coronavirus

UPDATE, 6 noiembrie, ora 19:47 / Edin Dzeko, vârful bosniac al italienilor de la AS Roma, a aflat că are coronavirus. Atacantul a fost rezervă la meciul din Europa League pe care formația sa l-a câștigat cu 5-0 împotriva campioanei României, CFR Cluj. Dzeko nu a jucat niciun minut contra formației din Ardeal.

„Din nefericire, am fost testat pozitiv cu COVID-19. Așa cum știți, trebuie să respect perioada de carantină. Vreau să-i liniştesc pe toţi cei care mă cunosc, nu am niciun simptom. Pentru câteva zile, voi fi obligat să stau departe de coechipierii mei, dar voi fi cu mintea şi inima alături de ei. Forza Roma!”, a scris Dzeko pe Instagram.


Florin Bratu nu mai este antrenorul Concordiei Chiajna

UPDATE, 6 noiembrie, ora 19:20 / Tehnicianul Florin Bratu și-a reziliat contractul cu formația ilfoveană Concordia Chiajna și le-a ținut un discurs celor ce sunt deja foștii săi elevi.

„Mă bucur să vă văd și că sunteți sănătoși. Eu mi-am reziliat astăzi contractul, au fost destule frământări în ultima perioadă din cauza lipsei de rezultate. Au fost neînțelegeri mari între mine și conducerea clubului, dar acum nu mai contează.

Îmi doresc pentru voi să nu cedați, am mare încredere în această echipă și vreau ca în meciurile următoare, prin rezultatele pe care le veți avea, să am și eu puțină satisfacție. Am făcut acest gest ca să vă fie vouă bine, vreau ca lucrurile să funcționeze”, a spus Bratu în fața fotbaliștilor Chiajnei.


Meciul Dinamo – Astra a fost reprogramat

UPDATE, 6 noiembrie, ora 18:46 / Partida dintre Dinamo și Astra Giurgiu se va juca pe 14 noiembrie. Meciul din runda cu numărul nouă trebuia să se dispute pe 30 octombrie, însă din cauza focarului de coronavirus de la Giurgiu partida nu s-a jucat.

”Meciul va fi reprogramat în ziua de 14 noiembrie 2020, la o oră ce va fi stabilită ulterior în acord cu opțiunea deținătorului de drepturi media”, este scris pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal. LPF a dorit ca partida să se dispute, dar giurgiuvenii nu au avut 13 fotbaliști valizi, dintre care un portar.


FCSB 2, la un punct de CSA Steaua în Liga 3!

FCSB 2 vine tare din urmă în Liga 3. Roș-albaștrii au învins cu 3-1 pe cei de la Progresul Spartac și vin la doar un punct de cei de la CSA Steaua. Șase jucători de la prima echipă au fost trimiși în Liga 3: Gabriel Enache, Adrian Șut, Gabriel Simion, Răzvan Oaidă, Cristi Dumitru și Alexandru Buziuc.

Vărul Simonei Halep, Dimciu, a marcat o “dublă” pentru FCSB 2, celălalt gol fiind marcat de fundașul central Cristian Tand. Cu acest succes, FCSB 2 obține 21 de puncte, unul mai puțin decât CSA Steaua, care va evolua sâmbătă la Buzău, cu Metalul.

VEZI VIDEO:


Familia lui Marius Şumudică, afectată de coronavirus

UPDATE, 6 noiembrie, ora 12:06 / Clubul Gaziantep a anunţat că familia lui Marius Şumudică a fost testată pozitiv pentru coronavirus.

“Tehnicianul nostru, Marius Şumudică, ne-a comunicat faptul că familia sa, care trăieşte în România, a fost testată pozitiv cu COVID-19. Este o veste care ne întristează. Le transmitem lui Şumudică şi familiei sale însănătoşire grabnică”, a anunţat clubul Gaziantep pe pagina oficială de Twitter.

Paulo Fonseca, laude pentru jucătorii săi

UPDATE, 5 noiembrie, ora 22:39 / Antrenorul echipei AS Roma, Paulo Fonseca, și-a lăudat jucătorii după victoria din meciul cu CFR Cluj, scor 5-0, și s-a declarat încântat de jocul formației sale.

”Astăzi mi-a plăcut totul. Din rezultat poate părea un joc ușor, dar Clujul s-a descurcat bine în Europa până acum. Am avut un joc minunat și când joci așa totul este perfect. Suntem la al treilea meci consecutiv fără să primim gol, defensiv am fost foarte buni. Schimbăm jucătorii, dar nu și atitudinea, iar acest lucru este foarte important.

Borja Mayoral este un jucător tânăr, trebuie să-i dai timp să se adapteze. Sunt foarte fericit pentru el, deoarece cu aceste goluri poate câștiga încredere. Pedro este un mare profesionist, un jucător diferit care ne ajută foarte mult.

Rezultatul mi-a permis să-l bag și pe Tommaso Milanese. Primavera se descurcă bine și avem jucători care lucrează cu prima echipă în timpul săptămânii. Este important ca, în meciuri ca acestea, să oferim și o oportunitate tinerilor”, a spus Fonseca.


Henrikh Mkhitaryan vrea victoria și la returul cu CFR Cluj

UPDATE, 5 noiembrie, ora 22:30 / Mijlocașul armean al echipei AS Roma, Henrikh Mkhitaryan, i-a avertizat pe cei de la CFR Cluj că italienii vin să câștige și în România.

”Este un rezultat extraordinar, mai ales că CFR e o echipă bună. Ne-a intrat tot și ne-am făcut lucrurile ușoare. Mai avem trei meciuri, încă nu suntem calificați. Vrem să câștigăm tot, nu ne gândim încă la calificare

Este primul meu gol european pentru Roma și sunt foarte fericit. Mai important este că echipa a câștigat, dar mă bucur că am putut să ajut. Facem tot ce e posbil să aplicăm pe teren ce spune antrenorul. Lucrăm foarte mult să jucăm bine și să fim concentrați”, a spus Mkhitaryan.


Gabriela Szabo este infectată cu Covid-19

UPDATE, 5 noiembrie, ora 21:00 / Directorul general al CSM București, Gabriela Szabo, a anunțat că este infectată cu noul coronavirus.

”Îmi pare rău să vă dau vești mai puțin bune. Știu că nu aveți chef de așa ceva. Dar oare cine are? Din păcate trebuie să ne obișnuim cu astfel de noutăți în această perioadă. În ciuda faptului că ne protejăm, că avem grijă de noi și de cei din jurul nostru, că respectăm cu sfințenie măsurile impuse de autorități, iată, nu suntem feriți în niciun fel de acest virus care ne-a dat viețile peste cap.

Am ținut să aflați despre starea mea de sănătate de la mine și nu din alte surse. În următoarele două săptămâni mă văd nevoită să stau acasă. Sunt bine. Încă sunt bine. Și sper să fiu așa și peste 14 zile, când, teoretic, pot spune: ‘gata, am trecut peste această înfiorătoare încercare’. Nu știu ce să mai cred. Aveți grijă de voi, de cei din jurul vostru, protejați-vă. Să ne auzim cu bine!”, a anunțat fosta atletă.


România a început cu stângul preliminariile Euro 2022

UPDATE, 5 noiembrie, ora 20:47. România a pierdut cu 30-33 meciul împotriva Suediei, primul din preliminariile Euro 2022. “Tricolorii” au început dezastruos meciul și au fost conduși cu 20-12 la pauză. În a doua parte, elevii lui Rareș Fortuneanu au avut o revenire spectaculoasă, însă nu au putut decât să limiteze proporțiile scorului, 30-33. Următorul meci al selecționatei Românieie este cu Muntenegru, la Baia Mare.


Florentin Pera, infectat cu noul coronavirus

UPDATE, 5 noiembrie, ora 20:40. După turneul de la Sfântu Gheorghe, antrenorul lui SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Meciul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea din Liga Campionilor programat în weekend, a fost amânat.


Lotul Irlandei de Nord pentru partida cu România

UPDATE, 5 noiembrie, ora 18:23 / Selecţionerul naționalei Irlandei de Nord, Ian Baraclough, a anunţat un lot de 26 de fotbalişti în vederea meciului cu Slovacia, finala barajului pentru Euro, şi a partidelor împotriva Austriei şi României din Liga Naţiunilor.

Irlanda de Nord va primi vizita Slovaciei pe 11 noiembrie, la Belfast, după care va întâlni în deplasare Austria, pe 15 noiembrie, şi România, pe 18 noiembrie, la Belfast. Baraclough a făcut trei schimbări faţă de echipa care a eliminat surprinzător Bosnia în semifinalele barajului pentru Euro în urmă cu aproape o lună.

Cele trei nume noi sunt mijlocaşul Ethan Galbraith (Manchester United), extrema Matthew Kennedy (Aberdeen) şi portarul Conor Hazard (Celtic). ”Ethan Galbraith este Iniesta sau Xavi al Irlandei de Nord”, a spus selecționerul despre mijlocaşul de 19 ani al lui Manchester United.

Cei 26 de jucători convocați sunt următorii:

  • Portari: Bailey Peacock-Farrell (Burnley), Michael McGovern (Norwich City), Conor Hazard (Celtic)
  • Fundaşi: Jonathan Evans (Leicester City), Craig Cathcart (Watford), Stuart Dallas (Leeds United), Shane Ferguson (Millwall), Conor McLaughlin (Sunderland), Jamal Lewis (Newcastle United), Michael Smith (Heart of Midlothian), Tom Flanagan (Sunderland), Daniel Ballard (Arsenal)
  • Mijlocaşi: Steven Davis (Rangers), Corry Evans (Blackburn Rovers), Niall McGinn (Aberdeen), Patrick McNair (Middlesbrough), George Saville (Middlesbrough), Gavin Whyte (Cardiff City), Matthew Kennedy (Aberdeen), Jordan Thompson (Stoke City), Ethan Galbraith (Manchester United), Alistair McCann (St Johnstone)
  • Atacanți: Kyle Lafferty (Reggina), Josh Magennis (Hull City), Conor Washington (Charlton Athletic), Liam Boyce (Heart of Midlothian).

Convocare surpriză la naționala României: Cristi Ganea

UPDATE, 5 noiembrie, ora 18:10 / FRF a anunțat că Mirel Rădoi a trimis un fax de convocare și către Cristi Ganea. Fotbalistul legitimat la Aris Salonic va ajunge la Mogoșoaia după meciul pe care Aris îl va disputa în campionat cu AEK Atena. Partida este programată să se joace duminică, de la 19:30. În vârstă de 28 de ani, Ganea are deja 5 meciuri pentru echipa națională și ar putea fi folosit în duelurile cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord, programate pentru jumătatea lunii noiembrie.


Formula 1, cursă în Arabia Saudită

UPDATE, 5 noiembrie, ora 16:47. Un nou traseu își face loc în calendarul Formulei 1. Reprezentanții “Marelui Circ” au anunțat că Arabia Saudită va avea o cursă în 2021 și va fi una de noapte. Va fi un nou circuit, iar cursa se va desfășura pe străzile din Jeddah în luna noiembrie.


Patru jucători de la FC Botoșani au coronavirus

UPDATE, 5 noiembrie, ora 16:35 / Patru jucători de la FC Botoşani, unul dintre antrenorii secunzi ai echipei şi un angajat al clubului au fost diagnosticaţi cu virusul Covid-19 înaintea meciului cu FCSB de pe Arena Națională, din etapa a zecea din Liga 1, care este programat sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 21:45.

Directorul DS Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat pentru Agerpres că cei şase au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat în cursul zilei de miercuri. Autorităţile sanitare au declanşat o anchetă epidemiologică la FC Botoşani, urmând să ia măsuri în funcţie de rezultatele acesteia.

Surse din cadrul clubului botoşănean au declarat că şi alţi jucători de la echipă se simt rău şi prezintă simptome specifice coronavirusului.


Marcus Thuram, prima convocare la naţionala Franţei

UPDATE, 5 noiembrie, ora 16:05 / Marcus Thuram, atacantul Borussiei Monchengladbach, a primit prima convocare la naţionala mare a Franţei. Atacantul de 23 de ani şi 1,92 metri a înscris 3 goluri în cele 10 meciuri din acest sezon, două dintre ele în grupele Champions League. De asemenea, a contribuit cu 5 pase de gol pentru colegii săi.

Se poate spune că Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, îl cunoaşte pe Marcus de când era mic. În 1998, antrenorul „cocoşilor“ era coechipier cu Lilian Thuram, tatăl lui Marcus, în echipa care reuşea să cucerească Mondialul organizat chiar în Hexagon.


Rafael Nadal, 1.000 de victorii în carieră

UPDATE, 4 noiembrie, ora 23:55 / Rafael Nadal l-a învins cu 4-6, 7-6 (5), 6-4 pe Feliciano Lopez în 16-imile turneului ATP Paris şi a ajuns la 1000 de victorii în circuit. Spaniolul se află pe locul patru în topul tuturor timpurilor. Pe prima poziţie e Jimmy Connors cu 1274, urmat de Roger Federer cu 1242 şi Ivan Lendl cu 1068.


Denis Drăguș nu mai are Covid-19

UPDATE, 4 noiembrie, ora 22:45 / Clubul Crotone a anunțat pe site-ul oficial că atacantul român Denis Drăguș a fost declarat negativ după ultimul test de coronavirus efectuat.

”Clubul Crotona anunţă că ultimul rezultat al testului Covid-19 realizat de către Denis Drăguş, marţi, a fost negativ. Jucătorul va mai fi supus testelor suplimentare de control molecular, apoi vizite obişnuite la medicul sportiv, pentru o recuperare treptată, monitorizată, pentru a reveni pe teren”, se arată în comunicatul italienilor.


Rapid negociază cu selecţionerul vicecampioanei mondiale

UPDATE, 4 noiembrie, ora 22:00. Rapid a început modest sezonul din Liga Florilor, iar rezultatele slabe din turneul de la Sf. Gheorghe i-au decis soarta antrenorului Carmen Amariei. În locul fostei mari handbaliste, Rapid se pregăteşte să îl aducă pe Carlos Viver, selecţionerul Spaniei, vicecampioana mondială. Alături de Viver, la Rapid ar putea veni Nerea Pena.


Kai Havertz depistat cu Covid-19

UPDATE, 4 noiembrie, ora 21:24 / Jucătorul echipei Chelsea Londra, Kai Havertz, a fost depistat pozitiv cu coronavirus și nu face parte din lotul lui Franck Lampard pentru meciul cu Rennes din Champions League.

Conform goal.com, fotbalistul de 21, care a intrat în izolare la domiciliu, va rata și întâlnirea de campionat cu Sheffield United și, probabil, convocarea la naționala Germaniei pentru partida amicală împotriva Cehiei și meciurile cu Ucraina și Spania din Liga Națiunilor.


Un fost baschetbalist din NBA a murit în închisoare

UPDATE, 4 noiembrie, ora 17:46 / Fostul baschetbalist al echipei Atlanta Hawks, Eddie ”Fast” Johnson, a murit în închisoare la vârsta de 65 de ani, iar oficialii penitenciarului au vorbit despre o boală, care nu a fost specificată, ca fiind cauza decesului.

Eddie Johnson a fost unul dintre cei mai talentați conducători de joc din NBA, a fost de dopuă ori selectat în All Star Game, în 1980 și 1981, dar cariera sa a fost distrusă de droguri, el fiind închis pentru trafic în 1987. El a fost închis de mai multe ori de atunci, iar în 2008 a fost condamnat pe viață, după ce a molestat și ucis un copil de 12 ani.


Bianca Andreescu va juca la Australian Open 2021

UPDATE, 4 noiembrie, ora 17:05 / Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu și-a anunțat revenirea  pe teren după mai bine de un an de pauză și va începe sezonul 2021 în Australia, urmând să participe și la primul turneu de Grand Slam al anului.

”Sunt foarte bine. A existat virusul și alte mici probleme personale, dar acum sunt bine și mă antrenez din greu. Abia aștept să joc în 2021. Sunt într-o stare fizică perfectă. Mi-am dorit foarte mult să structurez totul în viața mea și tot acest timp departe de teren mi-a permis să o fac.

Nu voi merge atât de departe încât să spun că sunt gata să joc un meci mâine pentru că vreau să o iau pas cu pas, dar totul ar trebui să fie bine în câteva săptămâni. Nu vreau să mă grăbesc cu nimic, dar mă simt bine. 100% voi fi prezentă la Australian Open”, a declarat canadianca pentru Tennis Majors.


Viitorul, victorie la ”masa verde” cu Poli Iași

UPDATE, 4 noiembrie, ora 16:24 / Comisia de Disciplină a FRF a decis ca Poli Iași să piardă la ”masa verde”, scor 0-3, meciul cu FC Viitorul, din etapa a noua din Casa Pariurilor Liga 1. Ieșenii au fost penalizați după ce instalația de nocturnă nu a mai funcționat, iar arbitrul a fost nevoit să întrerupă partida în minutul 54.

De asemenea, Comisia de Disciplină l-a suspendat pentru două jocuri și l-a amendat cu 320 de lei pe antrenorul echipei FC Botoșani, Marius Croitoru, care a acuzat brigada de arbitri că a influențat rezultatul meciului pierdut cu UTA Arad, scor 2-3. Jucătorul echipei FC Voluntari, Ionuț Balaur, a fost suspendat un joc și a primit o amendă de 740 lei pentru cartonașul roșu primit la întâlnirea cu FC Argeș.


Gloria Buzău, aproape de locurile de play-off din Liga 2

UPDATE, 4 noiembrie, ora 16:04 / Formaţia Gloria Buzău a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Viitorul Pandurii Târgu Jiu, într-un meci restanţă din etapa a noua din Liga 2. Golurile învingătorilor au fost marcate de Ciobanu (21) şi Tucaliuc (36, penalty), iar pentru oaspeți a punctat Buia (4).

Partida ar fi trebuit să se dispute în 24 octombrie, dar a fost amânat după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus în lotul echipei gazdă. În clasament, Gloria Buzău are 15 puncte şi este pe locul 8, iar Viitorul Pandurii Târgu Jiu este pe 15, cu 10 puncte.

l2


Dinamo Kiev a primit rezultatele testelor COVID-19 înainte de Barcelona

UPDATE, 3 noiembrie, ora 20:53 / Dinamo Kiev, clubul la care antrenează Mircea Lucescu a primit rezultatele testelor COVID-19 înaintea meciului cu FC Barcelona.

Rezultatele testelor sunt negative pentru toți membrii lotului și staff-ului tehnic, așadar partida programată miercuri pe Camp Nou se poate desfășura în condiții normale.


Boloni, victorie în campionatul Greciei

UPDATE, 3 noiembrie, ora 19:20 / Formația Panathinaikos Atena, antrenată de Ladislau Boloni, a învins, acasă, cu scorul de 1-0, formația Apollon Smyrnis, într-un meci restant din etapa a doua a campionatului Greciei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat din penalty de Chatzigiovanis, în minutul 27. Trupa lui Boloni este la al doilea succes consecutiv și a urcat pe locul șapte în clasament, cu nouă puncte.


Primoz Roglic, succes la limită la contratimp

UPDATE, 3 noiembrie, ora 18:36 / Ciclistul echipei Jumbo Visma, Primoz Roglic, a câștigat la mustață etapa a 13-a din Turul Spaniei, un contratimp de 33,7 kilometri care s-a încheiat în ascensiune la Mirador de Ezaro.

Slovenul s-a impus cu o secundă în fața americanului William Barta (CCC Team) și cu zece secunde față de portughezul Nelson Oliveira (Movistar). Roglic și-a recâștigat tricoul roșu de lider în clasamentul general și are acum un avans de 39 de secunde față de ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos) și de 47 de secunde față de britanicul Hugh Carthy (Education First).


Focar de coronavirus la “Academia Gheorghe Hagi”

UPDATE, 3 noiembrie, ora 18:26. Direcția de Sănătate Publică a anunțat că la “Academia Gheorghe Hagi” au fost depistate 22 de persoane pozitive cu Covid-19 și este unul dintre focarele din județul Constanța. La echipa mare a Viitorului sunt nu mai puțin de 9 cazuri pozitive.


Coronavirus în Premier League

UPDATE, 3 noiembrie, ora 17:33 / Premier League a anunţat pe site-ul oficial patru cazuri de infectare cu Covid-19 după testele efectuate săptămâna trecută, în rândul jucătorilor şi stafurilor tehnice.

”Premier League anunţă că în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie, 1.446 de jucători şi membri ai stafurilor au fost testaţi pentru Covid-19. Printre acestea, patru au fost pozitive”, a anunţat forul fotbalistic.

Din luna septembrie, 48 de persoane din rândul jucătorilor şi stafurilor au fost testate pozitiv.


Marc Marquez ratează şi Marele Premiu al Europei

UPDATE, 3 noiembrie, ora 16:30 / Marc Marquez, campionul mondial al ultimele patru ediţii de MotoGP, va absenta şi la Marele Premiu al Europei de la Valencia. Spaniolul de 27 de ani s-a accidentat în etapa a doua a motomondialului de viteză. După o căzătură urâtă, el a avut nevoie de operaţie la umărul drept şi a ratat următoarele 10 curse.

Echipa Repsol Honda se va baza în continuare pe germanul Stefan Bradl şi spaniolul Alex Marquez, fratele mai mic al campionului mondial. Nu s-a luat încă nicio decizie în ceea ce priveşte ultimele două curse ale sezonului, următoarea pe acelaşi circuit de la Valencia şi ultima, din Portugalia, de la Algarve


AS Roma – CFR Cluj, arbitrat de slovenul Matej Jug

UPDATE, 3 noiembrie, ora 15:50 / Arbitrul sloven Matej Jug va conduce la centru meciul AS Roma – CFR Cluj, programat joi, de la ora 19:55, în etapa a treia din grupa A din Europa League.

Acesta va fi ajutat de asistenții Matej Zunic şi Manuel Vidali, iar rezervă va fi David Smajc. Matej Jug, în vârstă de 40 de ani, a mai arbitrat trei partide în care au fost implicate echipe românești: FCSB – Vitoria Guimaraes 0-0, în prima manşă a play-off-ului Europa League, din august 2019, FCSB – Basel 1-1, în grupele Champions League, din octombrie 2013, și Insulele Feroe U17 – România U17 0-0, în preliminariile Euro 2008, în octombrie 2007.


FC Voluntari are un caz de coronavirus

UPDATE, 3 noiembrie, ora 15:29 / FC Voluntari anunţă că în urma testării Covid-19, efectuate luni, a fost depistat un caz pozitiv în cadrul echipei.

Jucătorul infectat se află în izolare şi respectă toate recomandările DSP Ilfov. FC Voluntari va juca, sâmbătă, cu Poli Iaşi, în etapa a 10-a a Ligii 1.


Probleme mari la Ajax Amsterdam, cu 11 cazuri de coronavirus

UPDATE, 2 noiembrie, ora 20:05 / Nu mai puțin de 11 fotbaliști ai formației Ajax Amsterdam au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus înaintea meciului de UEFA Champions League cu danezii de la Midtjylland. Olandezii au plecat în Danemarca având în lot doar 17 fotbaliști, anunță Mirror. Olandezii se tem că testele ar fi fost efectuate eronat și ar vrea să mai efectueze un set de verificări și mâine. Ajax a cerut UEFA ca oameni precum Dusan Tadic sau Davy Klassen să poată călători și mâine, 3 noiembrie, în Danemarca, în chiar ziua partidei. Protocolul forului prevede că lotul unei echipe trebuie deplasat, cel mai târziu, cu o zi înaintea meciurilor.


Chiricheș, inclus în echipa lunii din Serie A

UPDATE, 2 noiembrie, ora 19:17 / Fundașul echipei Sassuolo, Vlad Chiricheș, a impresionat cu evoluțiile sale din ultimul timp și a fost inclus în echipa ideală a lunii octombrie din Serie A, alături de Zlatan Ibrahimovic de la AC Milan.

Internaționalul român are o medie a notelor de 7,4, în timp ce jucătorul lunii este atacantul formației Torino, Andrea Belotti, cu o medie de 8,9. Milan dă cei mai mulți jucători în echipa ideală, trei, în timp ce Sassuolo are doi fotbaliști. Marera surpriză este că Juventus Torino nu are niciun jucător selectat.


Simona Halep scrie istorie în tenis chiar și din carantină

UPDATE, 2 noiembrie, ora 18:37 / Simona Halep, numărul doi mondial, a devenit a opta jucătoare din istoria tenisului după numărul de săptămâni consecutive petrecute în Top 10 WTA. Sportiva din România a ajuns la la 334 de săptămâni petrecute în Top 10 WTA și astfel a depășit-o pe Lindsay Davenport, care a strâns 333 de săptămâni consecutive printre primele jucătoare ale lumii, după cum informează Realitatea Sportivă. Simona Halep are 64 de săptămâni consecutive pe primul loc în clasamentul WTA și este în top 10 de pe 27 ianuarie 2014, adică de aproape șase ani de zile!


Lotul Belarusului pentru amicalul cu România

UPDATE, 2 noiembrie, ora 17:57 / Selecţionerul echipei naţionale a Belarusului, Mikhail Markhel, a anunţat lista jucătorilor convocaţi pentru meciul amical cu România şi partidele cu Lituania şi Albania din Liga Naţiunilor.

  • Portari: Aleksandr Gutor (Shakhtyor Soligorsk), Sergei Ignatovich (Dinamo Brest), Egor Khatkevich (Isloch)
  • Fundaşi: Denis Polyakov (Kairat), Nikita Naumov (Zhetysu), Nikolai Zolotov (Ural), Maksim Bordachev (Torpedo-BelAZ), Aleksandr Sachivko (Shakhtyor Soligorsk), Aleksandr Pavlovets (Dinamo Brest), Roman Yuzepchuk (Dinamo Brest), Kirill Pechenin (Dinamo Brest), Roman Begunov (Shakhtyor Soligorsk)
  • Mijlocaşi: Igor Stasevich (BATE), Evgeni Yablonski (BATE), Ivan Maevski (Astana), Maks Ebong (Astana), Ivan Bakhar (Dinamo Minsk), Dmitri Podstrelov (Shakhtyor Soligorsk)
  • Atacanţi: Maksim Skavysh (BATE), Vitali Lisakovich (Lokomotiv Moscova), Denis Laptev (Dinamo Brest)

România și Belarus se vor întâlni într-un meci amical, pe 11 noiembrie 2020, de la ora 19:00, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.


Francesco Totti are coronavirus

UPDATE, 2 noiembrie, ora 17:20 / Fostul mare fotbalist italian și legenda clubului AS Roma, Francesco Totti, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de site-ul jurnalistului italian Gianluca di Marzio. Totti a prezentat simptome în ultimele zile. El a avut febră și a fost slăbit, însă situația sa este deja mai bună după ce a început tratamentul. la jumătatea acestei luni, tatăl lui Francesco Totti a decedat după ce fusese și el bolnav de COVID-19, însă Lorenzo Totti suferea și de diabet.


Un belgian a semnat cu Poli Iași

UPDATE, 2 noiembrie, ora 16:48 / Oficialii clubului Poli Iaşi au anunţat transferul jucătorului belgian Manuel Angiulli, în vârstă de 25 de ani, care poate evolua atât ca fundaş central, cât şi ca mijlocaş la închidere.

În CV-ul acestuia se regăsesc două echipe din ţara sa natală, RE Virton şi CS Vise, precum şi o experienţă în Germania, la Aachen II. Angiulli nu a mai jucat din februarie, când evolua la RE Virton, în liga a patra belgiană.


Eder Militao, testat pozitiv cu Covid-19

UPDATE, 2 noiembrie, ora 15:58 / Fundaşul brazilian al echipei Real Madrid, Eder Militao, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus înaintea confruntării cu Inter Milano din Liga Campionilor.

Conform BBC, jucătorul în vârstă de 22 de ani a fost plasat în izolare. Toţi ceilalţi jucători şi staff-ul au avut rezultate negative.


Odegaard și Haaland în lotul Norvegiei

UPDATE, 2 noiembrie, ora 15:49 / Selecționerul echipei naționale a Norvegiei, Lars Lagerback, a anunțat lotul pentru partida amicală cu Israel și meciurile din Liga Națiunilor cu România și Austria.

De pe listă nu lipsesc marile vedete Martin Odegaard, refăcut după o accidentare, și Elring Haaland. Cei 25 de jucători convocați sunt următorii:

  • Portari: Rune Jarstein, Andre Hansen, Sondre Rossbach
  • Fundași: Haitam Aleesami, Omar Elabdellaoui, Jonas Svensson, Martin Linnes, Birger Meling, Ken Strandberg, Stian Gregersen, Kristoffer Ajer, Leo Ostigard, Patrick Berg
  • Mijlocași: Sander Berge, Mohamed Elyounoussi, Jens Petter Hauge, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjo, Mathias Normann, Morten Thorsby, Martin Odegaard
  • Atacanți: Erling Haaland, Alexander Sorloth, Joshua King

Bayern Munchen nu-i prelungește contractul lui David Alaba

UPDATE, 2 noiembrie, ora 15:46 / Preşedintele clubului Bayern Munchen, Herbert Hainer, a anunțat că fundaşului David Alaba nu i se va mai oferi prelungirea contractului, după ce jucătorul austriac nu a aceptat ultima propunere făcută.

Conform goal.com, Bayern şi Alaba au negociat mai multe luni prelungirea contractului internaţionalului austriac, care expiră în vara anului 2021. Oferta făcută lui Alaba cu privire la durata contractului şi la salariul său a fost ”foarte bună, foarte corectă şi competitivă”, a declarat Hainer.

Alaba, în vârstă 28 de ani, avea termen să răspundă ofertei până la 31 octombrie, dar nu a făcut-o, astfel că Bayern a oprit negocierile. Cea mai probabilă destinaţie a fundaşului dreapta este, din vară, Juventus Torino.

ADVERTISEMENT