ADVERTISEMENT
Fotbal international

Virgil Ghiță, depistat pozitiv! Ce s-a întâmplat la retestarea jucătorilor de la U21

Autori: Cosmin Crăciun, Cristi Coste | 13.11.2020 | 11:11
Virgil Ghiță, depistat pozitiv! Ce s-a întâmplat la retestarea jucătorilor de la U21
România U21, cu un pas mai aproape de Euro. Toate calculele calificării. Sursa foto: SportPictures.eu

Federația Română de Fotbal a anunțat că a fost depistat un caz de coronavirus la România U21. Cazul pozitiv vine din rândul jucătorilor convocați de Adrian Mutu pentru duelul cu Danemarca.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 noiembrie, ora 11:15 / FRF a anunțat că a primit rezultatele testelor efectuate joi, 12 noiembrie, iar toate acestea au fost negative. „Testarea a fost efectuată ca o măsură de precauție după ce un fotbalist s-a prezentat în cantonament și a doua zi dimineață a anunțat că o persoană cu care este contact direct a prezentat simptome. După două zile de izolare, acesta a fost testat și găsit pozitiv. Următoarea testare e programată duminică, 15 noiembrie, și e testarea oficială UEFA înainte de meciul cu Danemarca”, a anunțat Federația pe site-ul oficial.


UPDATE, 11 noiembrie, ora 12:30 / FANATIK a aflat că cel depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 este Virgil Ghiță, de la Viitorul. Fundașul ar fi luat virusul de la prietena lui care a prezentat simptome, acesta fiind și motivul pentru care s-a izolat de ceilalți fotbaliști din lot și nu a interacționat cu ei. De altfel, la Viitorul a fost un adevărat focar COVID-19 săptămânile precedente, cu 9 cazuri pozitive.


Numele fotbalistului infectat nu a fost dezvăluit, însă FRF a dat detalii cu privire la modul în care cazul a fost depistat, deși testul fusese inițial negativ.

ADVERTISEMENT

România U21 va evolua contra reprezentativei similare din Danemarca în data de 17 noiembrie, începând cu ora 18:30. O victorie ar asigura calificarea „tricolorilor” la Euro 2021.

Coronavirus la România U21. Anunțul FRF

Federația Română de Fotbal a publicat în cursul zilei de 11 noiembrie un anunț prin care admite că există un caz de coronavirus la lotul U21 condus de Adi Mutu și aflat în cantonament înaintea duelului decisiv cu formația daneză.

„Din păcate, unul dintre jucătorii convocați pentru partida cu Danemarca a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Acesta a avut un test negativ la sosirea în cantonament, însă a doua zi dimineață fotbalistul a comunicat staff-ului că este contact direct cu o persoană ce în dimineața zilei respective a început să prezinte simptome.

ADVERTISEMENT

Staff-ul medical a decis să îl izoleze. Astfel, jucătorul nu a interacționat deloc cu ceilalți fotbaliști din lot. Nu s-a antrenat, iar masa i-a fost dusă în cameră. Ieri a fost testat RT-PCR, iar în această dimineață rezultatul testului a sosit și este pozitiv. Joi, toată delegația lotului Under 21 va efectua o nouă testare RT-PCR!”, se arată în comunicatul FRF.

Așadar, FRF nu a dezvăluit numele fotbalistului infectat, însă este cert că întregul staff tehnic, precum și lotul de jucători, vor trebui să treacă printr-o nouă serie de teste în data de 12 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu s-ar putea baza pe Ianis Hagi

Din fericire pentru Adrian Mutu, cuvântul său pare a avea un rol important cu privire la modul în care sunt făcute selecțiile la echipa națională. Deși a rămas fără jucătorul bolnav de coronavirus, „Briliantul” se va putea baza pe Ianis Hagi, cel care a fost lăsat de Mirel Rădoi să meargă să ajute „tineretul”. Totul ar putea fi dat peste cap în cazul în care chiar Hagi este cel depistat pozitiv cu coronavirus.

În cazul în care este apt de joc, Ianis va avea rolul de a-l face uitat pe Dennis Man, cel care a ajuns la naționala mare, deși era cel mai important fotbalist de atac pe care Mutu l-a avut la dispoziție în ultimele partide. Fotbalistul de la FCSB a fost convocat de Mirel Rădoi, iar selecționerul a argumentat alegerea sa.

ADVERTISEMENT

„Noi nu l-am antrenat la nivel de seniori pe Dennis Man, trebuie să vadă și el cum ne desfășurăm la nivel de seniori. Și Ianis era convocat la naționala mare, dar Adi Mutu a spus că are nevoie de el. Nu doar evoluțiile lui Dennis ne-au determinat să îl chemăm la echipa mare, ci și nevoia ca el să vadă cum se lucrează aici. Dacă Hagi nu era în planurile lui Mutu, era și el la echipa mare”, a spus Rădoi.

Dennis Man va avea ocazia să evolueze pentru naționala mare a României în amicalul cu Belarus programat pentru 11 noiembrie, de la ora 19:00, dar și în duelurile din Liga Națiunilor cu Norvegia (15 noiembrie) și Irlanda de Nord (18 noiembrie)


ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!