Fotbal international

Șoc la FC Barcelona înaintea meciului cu Bayern: Samuel Umtiti are coronavirus!

14.08.2020 | 21:04
Soc la FC Barcelona inaintea meciului cu Bayern Samuel Umtiti are coronavirus
ADVERTISEMENT

Clubul FC Barcelona a transmis printr-un comunicat apărut pe pagina oficială existenţa unui caz de infectare cu noul coronavirus la unul dintre jucători, fără însă a dezvălui cine este cel în cauză.

Nu sunt însă motive de îngrijorare în perspectiva meciului de foc din sferturile de finală ale Champions League împotriva lui Bayern, care va avea loc sâmbătă, 15 august, cu începere de la ora 22:00, pe stadionul Da Luz din Lisabona.

ADVERTISEMENT

Aceasta deoarece jucătorul în cauză, care este asimptomatic şi se simte foarte bine, nu face parte din grupul care va pleca joi, 13 august, spre capitala Portugaliei. Toţi jucătorii care au fost opriţi în lot pentru partida cu Bayern au ieşit negativ la testele efectuate.

UPDATE 14 august, ora 20:39 / Veste proastă pentru Barcelona înainteapartidei cu Bayern din sferturile Ligii campionilor: fundașul francez Samuel Umtiti a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Clubul catalan a confirmat informația, dar spune că jucătorul este asimptomatic și a intrat deja în izolare.

ADVERTISEMENT

Partea bună, dacă se poate spune așa, este aceea că Umtiti era accidentat și nu a făcut deplasarea împreună cu echipa la Lisabona, pentru Final 8-ul Ligii Campionilor.


UPDATE 12 august, ora 19:27 / Francezul Jean-Clair Todibo (20 de ani), fundașul central care a fost împrumutat până acum la Schalke, este jucătorul din lotul Barcelonei infectat cu noul coronavirus, Anunțul a fost făcut chiar de fotbalist, care aprecizat că este asimptomatic și că se simte bine.

ADVERTISEMENT

„Salutare! Vreau să vă informez că am fost depistat pozitiv cu COVID-19, sunt asimptomatic și mă simt bine. Sunt acasă și respect protocolul medical. Chiar mi-aș fi dorit să revin la antrenamente, dar acum trebuie să rămân acasă până dispare virusul. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere și vă încurajez pe toți cei care treceți prin asta“, a scris Todibo, pe Twitter.


Cazul de coronavirus de la Barcelona nu implică vreun jucător din lotul de Champions League

La Barcelona a rămas însă un grup de fotbalişti, în total nouă jucători, care până la soluţionarea situaţiei lor, ei nefăcând parte din planurile pentru viitorul sezon, efectuează un program de pregătire separat la centrul de antrenament al clubului.

ADVERTISEMENT

Din rândul acestor nouă jucători este fotbalistul infectat şi imediat presa catalană a dezvăluit care sunt aceştia: Trincao, Pedri, Oriol Busquets, Wagué, Miranda, Rafinha, Aleñá, Matheus Fernandes şi Todibo.

Fotbalul spaniol, năpădit de cazurile de COVID 19

Cu siguranţă, nu va mai dura mult până când se va şti şi numele exact al ghinionistului, care deja a fost izolat şi care, clubul dă asigurări, nu a intrat nici un moment în contact cu vreunul dintre membrii delegaţiei pentru Lisabona.

Problemele legate de infecţiile cu coronavirus par a nu se mai rezolva în fotbalul spaniol. După episodul de infectare în masă din lotul echipei de liga a doua Fuenlabrada, care a dus la întârzierea disputării partidei de la La Coruna din ultima etapă cu multe zile, recent s-au adăugat noi cazuri.

Şi Atletico Madrid are doi pozitivi chiar din lotul mare şi Sevilla a avut unul

Astfel, o doua echipă spaniolă care va fi prezentă la Final 8 al Champions League, urmând a juca joi, 13 august, cu Leipzig, este vorba de Atletico Madrid, are doi jucători din echipa de bază izolaţi (Vrsaljko şi Correa), iar alte cluburi din primele eşaloane au raportat şi ele existenţa măcar a unui caz, cel mai frecvent de asimptomatici, în loturile lor precum şi faptul că au luat imediat măsurile care se impun.

Şi Sevilla s-a confruntat cu o astfel de situaţie, echipa lui Julen Lopetegui aflându-se în Germania, unde tocmai s-a calificat în semifinalele Europa League. Interesant este că în perioada în care s-au reluat partidele din primele două divizii până la încheierea sezonului nu s-a raportat nici un caz de COVID 19.

ADVERTISEMENT