Fotbal intern

COVID-19 la Irlanda de Nord?! Ce vedetă a naționalei a ratat deplasarea la București în condiții suspecte

03.09.2020 | 22:32
COVID19 la Irlanda de Nord Ce vedeta a nationalei a ratat deplasarea la Bucuresti in conditii suspecte
ADVERTISEMENT

România joacă primul meci din noua ediție a Ligii Națiunilor vineri seară, pe „Arena Națională”, de la ora 21:45, cu Irlanda de Nord.

Selecționerul englez al nord-irlandezilor, Ian Baraclough a fost promovat în iunie, la fel ca și Mirel Rădoi, de la naționala U21, nivel la care a fost învins de „al nostru” cu 3-0 la Voluntari, în actualele preliminarii CE U21, returul de la Ballymena terminându-se fără goluri.

ADVERTISEMENT

Ian Baraclough a anunțat un lot de 26 de jucători pentru partida de Liga Națiunilor de la București, cei mai cunoscuți fiind „căpitanul” Steven Davis (mijlocaș, Glasgow Rangers), Jonny Evans (fundaș central, Leicester City), Paddy McNair (mijlocaș la închidere, Middlesbrough), Kyle Lafferty (atacant central, Reggina).

Una dintre vedetele Irlandei de Nord a ratat deplasarea la București din cauză de COVID-19

FANATIK a aflat, însă, că unul dintre cei mai buni jucători nord-irlandezi, fundașul Jonny Evans (32 de ani), deși anunțat în lot, nu a făcut deplasarea la București, fiind suspect de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

A avut un test neconcludent pentru COVID-19, a urmat unul pozitiv și apoi unul negativ (vedeți că se întâmplă și la alții „minuni” din astea?), dar, pentru siguranța lotului, a rămas la Belfast.

Pentru al doilea meci al nord-irlandezilor, luni, 7 septembrie, cu Norvegia, pe teren propriu (România joacă în Austria), Jonny Evans este dat ca titular, în ciuda izolării la care a fost constrâns de rezultatele contradictorii ale testelor pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

12-4 pentru ei la „veterani”

Jonny Evans este unul dintre cei 12 internaționalii nord-irlandezi care au fost convocați și la ultimul meci cu România, 0-0 la Belfast, pe 13 iunie 2015, în preliminariile CE 2016, la care s-au calificat ambele naționale, ei de pe locul 1, noi de pe 2. Titular, Evans a jucat atunci 80 de minute.

Ceilalți 11 fotbaliști din lotul actual care au fost chemați la echipa națională și în urmă cu 5 ani sunt McGovern, McLaughlin, S. Davis, S. Dallas, Lafferty, S. Ferguson, Carson, McGinn, McNair, Magennis și Lavery.

ADVERTISEMENT

Din lotul selecționat acum de Mirel Rădoi pentru primul meci din cursa pentru… CM din Qatar 2022, numai 4 jucători au fost prezenți în Irlanda de Nord în 2015: Ciprian Tătărușanu (integralist), Vlad Chiricheș (integralist), Dragoș Grigore (integralist) și Alexandru Maxim (titular, înlocuit în minutul 90 cu Gabi Tamaș).

  • „Poate fi un avantaj pentru noi că se joacă fără spectatori. Ultima dată când am jucat la București (n.red. – 2-0 pentru România în 14 noiembrie 2014, preliminarii CE 2016) a fost o atmosferă ostilă, așa că noile condiții ar putea lucra în favoarea noastră” – Corry Evans (mijlocaș central, Blackburn Rovers), fratele mai mic (30 de ani) al lui Jonny Evans
  • 84 de meciuri are Jonny Evans la echipa națională a Irlandei de Nord (4 goluri), al doilea din lot, după Steven Davis (117 meciuri cu 12 goluri)
  • 12 milioane de euro este cota lui Jonny Evans pe transfermarkt.com, cea mai mare din lotul Irlandei de Nord
  • 6 meciuri a jucat România cu Irlanda de Nord: 2 victorii, 1 egal, 3 înfrângeri, golaveraj 6-6

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,48 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT