News

Caz de malarie depistat în România! În ce stare se află bărbatul în vârstă de 41 de ani

Caz de malarie în România. A fost depistat la un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a sosit din Camerun la finalul lunii iulie. Care este starea lui?
20.08.2022 | 17:14
Caz de malarie depistat in Romania In ce stare se afla barbatul in varsta de 41 de ani
Ce simptome are pacientul. Sursa foto: hepta, Sfatul Medicului, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost internat cu malarie în Iași. El a sosit la finalul lunii iulie din Camerun, în țară. Acum se află pe patul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din oraș.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, internat cu malarie în Iași

Bărbatul a ajuns să fie internat după ce s-a prezentat la medicul de familie cu simptome similare unei viroze respiratorii. Aici i s-a prescris o rețetă, dar care nu l-a însănătoșit, transmite Digi 24.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, bolnavul s-a prezentat la Spitalul Municipal Pașcani, unde a urmat, la fel, o schemă de tratament indicată de cadrele medicale. Joi, 18 august, a fost transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași.

Aici, doctorii au aflat că pacientul a venit dintr-o zonă endemică și i s-au făcut analize pentru malarie, rezultatul fiind pozitiv. Așadar, s-a hotărât să fie plasat sub tratament curativ.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost pus în perfuzii, fiind atent supravegheat de medici, care au transmis că acesta s-a prezentat la timp la spital. Va fi externat când se va simți mai bine.

Medicii ne sfătuiesc să ne prezentăm întotdeauna la spital atunci când avem simptome de boală, mai ales dacă am călătorit în locații cu virusuri periculoase.

ADVERTISEMENT

Cât de gravă este malaria

Malaria se găsește de obicei în zonele tropicale și subtropicale. Se transmite adesea prin înțepătura țântarului Anopheles.

Acest tip de țânțar poartă parazitul Plasmodium, pe care-l eliberează în sângele uman, în timpul înțepăturii. Primul organ către care se îndreaptă paraziții este ficatul.

ADVERTISEMENT

Simptomele apar în general la 10 zile până la 4 săptămâni după pătrunderea parazitului în corpul nostru. Sunt cazuri în care simptomele ies la suprafață după luni. Acestea sunt:

  • Frisoane,
  • Febră,
  • Cefalee,
  • Grețuri, vărsături,
  • Diaree,
  • Transpirație,
  • Senzație de oboseală.

Se poate observa cum semnele de infectare cu malarie sunt similare cu cele ale gripei. Specialiștii în sănătate atrag atenția că se întâmplă ca uneori malaria să fie diagnosticată greșit.

ADVERTISEMENT