News

Caz de malpraxis din Iași, încheiat cu despăgubiri uriașe: o femeie trebuie să primească 500.000 de euro

O femeie din Iași are de primit 500.000 de euro despăgubiri de la doi medici acuzați de malpraxis. Operația a avut loc în urmă cu 10 ani.
21.06.2024 | 18:00
Caz de malpraxis din Iasi incheiat cu despagubiri uriase o femeie trebuie sa primeasca 500000 de euro
Doi medici din Iași trebuie să-i plătească despăgubiri uriașe unei paciente care a fost la un pas de moarte: 500.000 de euro. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un caz de malpraxis din Iași, care a avut loc în urmă cu 10 ani, s-a încheiat cu despăgubiri uriașe acordate unei paciente: 500.000 de euro. Vorbim de o decizie în primă instanță a judecătorilor.

Doi medici din Iași trebuie să-i plătească despăgubiri uriașe unei paciente care a fost la un pas de moarte: 500.000 de euro

În urmă cu un deceniu, o femeie din Iași a fost aproape de moarte după o operație de îndepărtare a unei sarcini extrauterine. Cei doi medicii responsabili de intervenția chirurgicală au fost găsiți vinovați de către instanță.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale, care lucrează la Spitalul Elena Doamna, din Iaşi, trebuie să plătească o jumătate de milion de euro acestei paciente. De notat că decizia magistraților vine la 10 ani de la operație. Sentința nu este una definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în perioada următoare.

După operația la care a fost supusă, tânăra a dat în judecată spitalul și doi medici, acuzând un malpraxis. Ea a fost internată în spital pentru îndepărtarea unei sarcini extrauterine.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în urma intervenției, ea a suferit suferit o hemoragie care i-a fi pus viața în pericol. Daunele morale decise de magistrați sunt foarte mari: 500.000 de euro. De notat că, în cazul unui medic, o parte din suma ce trebuie achitată va fi suportată de firma de asigurări cu care acesta avea contract, notează Observator News.

Caz similar în Cluj. Despăgubiri de sute de mii de euro pentru familia unui pacient decedat

În 2023, Spitalul Județean Cluj era obligat să plătească despăgubiri de 300.000 de euro. Decizia venea după ce un pacient de 46 de ani a murit în urma unei operații urmate de infectarea cu o bacterie ucigașă rezistentă la antibiotice.

ADVERTISEMENT

Pacientul, Marcel B., a suferit un anevrism cerebral și a fost operat de unul dintre cei mai cunoscuți neurochirurgi din România. Inițial, după intervenția chirurgicală, bărbatul părea că se recuperează.

Din păcate, după doar câteva zile, a făcut febră din cauza unei infecții nosocomiale. El a decedat la două luni după ce a ieșit din operație. Timp de 6 ani, familia lui Marcel s-a luptat în tribunale cu instituția medicală.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2023, familia îndurerată a reușit să obțină o hotărâre definitivă. Fiul victimei a primit 200.000 de euro, iar soția acestuia 100.000 de euro. De asemenea, spitalul a fost obligat să plătească 40.000 de lei cheltuieli de judecată.

ADVERTISEMENT