News

Caz grav la Spitalul Rădăuți. Un bărbat a refuzat să fie internat pe secţia COVID şi a murit în curtea unității

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit la Rădăuți, în curtea spitalului, după ce a refuzat să fie internat pe secția COVID a unității medicale.
22.08.2021 | 18:58
Caz grav la Spitalul Radauti Un barbat a refuzat sa fie internat pe sectia COVID si a murit in curtea unitatii
Caz grav la Spitalul Rădăuți. Un bărbat a refuzat să fie internat pe secţia COVID şi a murit în curtea unității
ADVERTISEMENT

Tragedie la Spitalul Rădăuți. Un bărbat în vârstă de 60 de ani a refuzat să fie internat pe secţia COVID şi a murit în curtea unității medicale. Medicii au insistat să îl interneze în ciuda testului antigen negativ.

Caz grav în Rădăuți. Un bărbat a refuzat internarea într-un spital COVID și a murit în curtea unității medicale

Potrivit presei locale, în noaptea de joi spre vineri (19-20 august 2021), bărbatul a ajuns de urgență la Spitalul Municipal Rădăuți (județul Suceava) pentru că respira cu dificultate.

ADVERTISEMENT

Conducerea spitalului spune că, pe lângă dificultățile în respirație, istoricul medical al bărbatului arăta hipertensiune, sechele în urma unui infarct miocardic, un accident vascular cerebral şi obezitate.

Pacientul le-ar fi explicat cadrelor medicale că nu vrea să fie internat pe secţia COVID pentru că părinţii săi au murit, în spital, din cauza infecţiei cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de reprezentanții spitalului, bărbatul a semnat refuzul de internare la ora 23.20, iar la ora 23.40, atunci când o asistentă a ieşit după el, în curtea spitalului, pentru a-l convinge să rămână în spital, l-a găsit în stop cardiorespirator.

”Testul rapid antigen pentru Covid a fost negativ, la fel ca și cel din ambulanță. După investigații a fost trimis de medicul de gardă în zona tampon, dar a refuzat categoric să rămână acolo.

ADVERTISEMENT

Doamna doctor din zona tampon a vrut să-l trimită din nou la CPU, dar pacientul a refuzat și a semnat că nu rămâne în spital. În timpul în care doamna doctor vorbea la CPU el a ieșit, a coborât scările și a făcut stop cardio-respirator.

Manevrele de resuscitare au rămas fără rezultat”, a declarat dr. Mihaela Bejinariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Rădăuţi, scrie MonitorulSV.ro.

ADVERTISEMENT

Manevrele de resuscitare au fost efectuate până la 00.45, dar eforturile au fost în zadar. Bărbatul a refuzat și recoltarea de probe pentru un test Real Time PCR.

Sursa citată mai notează că bărbatul decedat era din municipiul Fetești, județul Ialomița. Acesta venise în vizită în zona Rădăuți.

Suceava, aproape 60 de cazuri noi de Covid-19 în weekend

Sâmbătă și duminică, în județul Suceava s-au înregistrat 59 de cazuri noi. Sâmbătă a fost cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele luni, plasându-se pe locul doi, cu 42 de persoane infectate, după București.

În municipiul Suceava sunt 48 de cazuri active și o incidență de 0,33 la mie. Incidența în județ este de 0,20 la mie.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 17 pacienți cu Covid-19, dintre care doi la ATI, unul cu formă critică.

ADVERTISEMENT
Tags: