Sport

Caz incredibil de neglijență. 18 copii au ajuns la spital după ce s-au antrenat în bazinul CS Rapid. Ce spun administratorii

18 copii între 3 și 10 ani au ajuns de urgență la spital. Aceștia s-au intoxicat cu vapori de clor după ce s-au antrenat în bazinul deținut de CS Rapid.
26.10.2021 | 15:33
Caz incredibil de neglijenta 18 copii au ajuns la spital dupa ce sau antrenat in bazinul CS Rapid Ce spun administratorii
Sursa foto: curs-inot-timex.ro
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei anchetează un caz în care sunt implicați 18 copii care au fost la un pas de o tragedie din cauza neglijenței administratorilor bazinului de înot al Clubului Sportiv Rapid.

Micuții, cu vârste între 3 și 10 ani au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu vapori de clor. Concentrația de clor din bazinul CS Rapid era de șase ori mai mare decât limita admisă.

ADVERTISEMENT

Medicii de la camera de gardă au alertat poliția

Primii copii s-au prezentat la Unitatea Primiri Urgențe a unui spital din Capitală în urmă cu exact o săptămână. Medicii au constatat că aceștia prezentau simptomatologie de intoxicație cu vapori de clor.

Ulterior s-au prezentat și alți părinți cu copiii lor, toți anunțând medicii de la camera de gardă că simptomele au apărut după ce micuții ar fi efectuat antrenamente, cu o zi înainte, în bazinul de înot deținut de Clubul Sportiv Rapid București.

ADVERTISEMENT

Din cauza numărului extrem de mare de persoane afectate, și pentru că mulți dintre copii au avut nevoie să fie conectați la aparatele de oxigen, medicii au intrat în alertă și au anunțat poliția, iar organele de control au demarat o anchetă pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

”În data de 19 octombrie, Secția 20 Poliție a fost sesizată de către o unitate spitalicească cu privire la faptul că la camera de gardă au fost aduși de părinți, trei minori, ce prezentau simptomatologie specifică unei expuneri la vapori de clor. La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției, iar din primele date a rezultat faptul că minorii au participat la antrenamente de înot, la un bazin din sectorul 6.

ADVERTISEMENT

Au fost declanșate cercetări , din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Ulterior, aceeași unitate sanitară a informat subunitatea de poliție cu privire la faptul că alți  minori au fost prezentați la camera de gardă, cu aceleași simptome.

Au fost prelevate probe de apă din bazin, fiind sesizată și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Urmare probelor administrate în cauză, cercetările sunt continuate de Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu”, se arată în comunicatul remis de Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT

Bazinul a fost închis, oficialii CS Rapid arată cu degetul înspre firma de mentenanță

Șeful CS Rapid este fostul fotbalist al grupării giuleștene Mugur Bolohan. Acesta a spus pentru GSP.ro că clubul sportiv nu are nicio vină în această speță și că firma care se ocupă de mentenanța bazinului trebuie să răspundă pentru cele întâmplate.

”De mentenanța bazinului se ocupă firma Evro Pro, cu care avem contract. Proba de apă analizată dimineață (în data de 18 octombrie – n.r.) a fost în regulă, nu ne explicăm ce s-a întâmplat după ora 16:00”, a spus Bolohan pentru GSP.

În după amiaza zilei de 18 octombrie în bazinul de înot al CS Rapid au intrat grupele de copii și juniori care practică înotul de performanță. Cei mai mulți dintre ei nu au mai terminat ședința de pregătire.

Copiilor li s-a făcut rău din cauza vaporilor de clor și a concentrației nepermis de mari din apa bazinului. Micii sportivi au acuzat stări de greață și au prezentat grave probleme respiratorii, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: