News

Caz incredibil în Reșița. Au încercat să înșele un polițist prin metoda „accidentul”

04.09.2019 | 16:22
Caz incredibil in Resita Au incercat sa insele un politist prin metoda accidentul
Metoda „accidentul” a luat amploare în ultimii ani. Sursa foto: adevarul.ro

Metoda „accidentului” a devenit o practică frecventă prin care escrocii caută să-i ducă de nas pe cetățenii români, cu scopul de a-i stoarce de bani. Este și cazul unor frați din Reșița, însă nu au fost tocmai inspirați când a venit vorba despre alegerea „victimei”.

Au sunat la dispecerul Poliției, pentru a-l escroca prin metoda „accidentul”

Mai concret, tinerii au încercat să-l escrocheze tocmai pe dispecerul Poliției din localitate. Se întâmpla în februarie 2017, când la  dispeceratul Poliţiei Oţelu Roşu a sunat un bărbat care i-a transmis ofiţerului de serviciu că fiul acestuia a fost implicat într-un grav accident rutier și se află în stare gravă, iar pentru salvarea vieții sale este necesară punerea la dispoziţie a unei sume mari de bani. Escrocul i-a spus poliţistului că fiul său urmează să fie transportat de urgență cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală.

Fiind la curent cu aceste practici, ofițerul de serviciu de la Poliția Oțelu Roșu a realizat că interlocutorul încearcă să-l escrocheze prin metoda „accidentul”, mediatizată intens în ultima vreme și astfel a decis să-i intre în joc, punând la cale împreună cu colegii săi flagrantul. Tânărului care trebuia să ridice banii i s-a transmis că îi poate lua dintr-un plic pus cu grijă într-un stâlp din apropierea unui supermarket Lidl. În plic se afla un teanc de șervețele care imită banii. La scurt timp după ce a ridicat plicul, tânărul a fost oprit de un echipaj de Poliţie aflat în trafic şi dus la secție pentru audieri.

Răzvan Nicolae Cristea, unul dintre escrocii condamnați. Sursa foto: adevarul.ro
Răzvan Nicolae Cristea, unul dintre escrocii condamnați. Sursa foto: adevarul.ro

„Creierul” din spatele escrocheriei era un deținut din Galați

Ancheta demarată ulterior de oamenii legii avea să scoată la iveală faptul că în spatele întregii operațiuni de înșelăciune se afla un deținut de la Penitenciarul din Galați, acesta cerându-i unui fost coleg de detenție, Cristea Alin Ionel să-l pună în legătură cu cineva din libertate pentru ridicarea unor sume de bani. Astfel, Cristea Alin Ionel l-a pus pe pușcăriaș în legătură cu fratele său, Cristea Răzvan Nicolae.

Pentru „isprava” lor, tinerii au fost condamnați definitiv la un an de închisoare cu executare, respectiv doi ani și zece luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

 

Tags: